Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Fietsen rondom het Gardameer is natuurlijk al fantastisch om te doen. Maar Italianen zouden Italianen niet zijn als ze alles net iets beter dan de rest willen maken. Dus wat doe je dan? Nou, dan bouw je gewoon even een nieuw fietspad. En niet zo maar één. Het wordt het meest spectaculaire fietspad ter wereld! Het fietspad hangt namelijk aan de berg vast en zweeft boven het meer!

fietspad
De beelden zien er in ieder geval prachtig uit. Foto www.gardapost.it

Bijzondere bouwconstructie

Dankzij de geweldige natuur, idyllische dorpjes en het heldere water is het Gardameer al een erg populair vakantieoord voor velen. Er wordt actief gebruik gemaakt van de fietspaden die in dit gebied te vinden zijn. En net op het moment dat je denkt dat het allemaal niet beter kan, grijpen de Italianen in. Ze zijn namelijk een spectaculair fietspad aan het aanleggen, die nu al door velen ‘het meest spectaculaire fietspad ter wereld’ wordt genoemd.

Dus wordt het pad hangend aan een klif en boven het water gebouwd

Dit komt door de bijzondere bouwconstructie. Het pad wordt namelijk niet op de weg aangelegd, hier is geen ruimte voor. Dus wordt het pad hangend aan een klif en boven het water gebouwd. Op deze manier krijgen fietsers het gevoel dat ze boven het water vliegen of zweven en worden spectaculaire uitzichtpunten gewaarborgd. Hoe gaaf is dat!!

Fietspad
De eerste ‘stenen’ zijn gelegd. Foto www.gardapost.it

Zwevend fietspad

Het zwevende gedeelte zal deel uitmaken van één groot fietspad. Ciclabile di Limone sul Garda is ongeveer 140 kilometer lang en vormt zich rondom het hele Gardameer. Als alle bouwwerkzaamheden klaar zijn kan iedereen, van beginner tot gevorderde, zich hier uitleven. Ook zullen er alternatieve vervoersopties beschikbaar zijn en kun je wanneer het iets te heuvelachtig is kiezen voor een tochtje met de boot.

Ciclabile di Limone sul Garda is ongeveer 140 kilometer lang en vormt zich rondom het hele Gardameer

Wie al staat te popelen van enthousiasme zal toch nog even moeten wachten. Het is de bedoeling dat het fietspad in 2021 helemaal klaar zal zijn. Sommige delen zullen volgens visit Italy al in mei 2018 openen. Om alvast in de stemming te komen zijn hier geweldige drone beelden van Garda Outdoors te bekijken.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het project klaar is!

Bron: fiets.nl


Tips voor de mooiste stadjes aan het Gardameer


 

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

2 Reactie op “Meest spectaculaire fietspad ter wereld wordt gebouwd in.. Italië!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer