klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Fietsen rondom het Gardameer is natuurlijk al fantastisch om te doen. Maar Italianen zouden Italianen niet zijn als ze alles net iets beter dan de rest willen maken. Dus wat doe je dan? Nou, dan bouw je gewoon even een nieuw fietspad. En niet zo maar één. Het wordt het meest spectaculaire fietspad ter wereld! Het fietspad hangt namelijk aan de berg vast en zweeft boven het meer!

fietspad
De beelden zien er in ieder geval prachtig uit. Foto www.gardapost.it

Bijzondere bouwconstructie

Dankzij de geweldige natuur, idyllische dorpjes en het heldere water is het Gardameer al een erg populair vakantieoord voor velen. Er wordt actief gebruik gemaakt van de fietspaden die in dit gebied te vinden zijn. En net op het moment dat je denkt dat het allemaal niet beter kan, grijpen de Italianen in. Ze zijn namelijk een spectaculair fietspad aan het aanleggen, die nu al door velen ‘het meest spectaculaire fietspad ter wereld’ wordt genoemd.

Dus wordt het pad hangend aan een klif en boven het water gebouwd

Dit komt door de bijzondere bouwconstructie. Het pad wordt namelijk niet op de weg aangelegd, hier is geen ruimte voor. Dus wordt het pad hangend aan een klif en boven het water gebouwd. Op deze manier krijgen fietsers het gevoel dat ze boven het water vliegen of zweven en worden spectaculaire uitzichtpunten gewaarborgd. Hoe gaaf is dat!!

Fietspad
De eerste ‘stenen’ zijn gelegd. Foto www.gardapost.it

Zwevend fietspad

Het zwevende gedeelte zal deel uitmaken van één groot fietspad. Ciclabile di Limone sul Garda is ongeveer 140 kilometer lang en vormt zich rondom het hele Gardameer. Als alle bouwwerkzaamheden klaar zijn kan iedereen, van beginner tot gevorderde, zich hier uitleven. Ook zullen er alternatieve vervoersopties beschikbaar zijn en kun je wanneer het iets te heuvelachtig is kiezen voor een tochtje met de boot.

Ciclabile di Limone sul Garda is ongeveer 140 kilometer lang en vormt zich rondom het hele Gardameer

Wie al staat te popelen van enthousiasme zal toch nog even moeten wachten. Het is de bedoeling dat het fietspad in 2021 helemaal klaar zal zijn. Sommige delen zullen volgens visit Italy al in mei 2018 openen. Om alvast in de stemming te komen zijn hier geweldige drone beelden van Garda Outdoors te bekijken.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het project klaar is!

Bron: fiets.nl


Tips voor de mooiste stadjes aan het Gardameer


 

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Meest spectaculaire fietspad ter wereld wordt gebouwd in.. Italië!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer