klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De mooiste uitkijkpunten van Rio de Janeiro

Rio, Rio de Janeiro oooh, iedereen kent het nummer dat Gerard Joling tijdens het WK voetbal van 2014 opnieuw uitbracht. Het is daarnaast ook de stad van de Olympische Zomer Spelen van 2016, het beroemde Copacabana strand, het Christusbeeld, de Two Brothers, de favela’s en de Selaron trappen. Rio is veelzijdig. Op verschillende plekken vind je indrukwekkende uitzichten over deze stad. Mountainreporter Karin brengt deze geweldige stad met de mooiste uitkijkpunten in beeld.

Het Christusbeeld, Christus de verlosser

Kenmerkend voor Rio de Janeiro is het levensgrote Christusbeeld, Cristo Redentor dat op de meer dan 700 meter hoge Corcovadorots staat. Het beeld dat ook wel Christus de verlosser wordt genoemd staat op de lijst van de zeven wereldwonderen en waakt over de stad Rio de Janeiro. Het beeld is gigantisch groot, bijna 40 meter hoog en de afstand tussen beide handen is 28 meter. Helaas ben je niet de enige die het beeld bezoekt. Alléén met Cristo Redentor op de foto is iets wat gewoonweg niet gaat! Maar ach, je kan het weer afstrepen van je bucketlist. Hoe je er komt? Naar de top van deze berg ga je met een treintje, de trem do Corcovado. De rit duurt ongeveer 20 minuten en is 4 km lang. Vervolgens ga je met (rol)trappen naar het Christusbeeld. Maar geduld loont want het uitzicht dat je vanuit hier over Rio hebt is ontzettend mooi!

Christusbeeld
Het immens grote Christusbeeld
Christusbeeld
Het uitzicht bij het Christusbeeld! Hier nog wat wazig door het weer

De Suikerbroodberg

Voor het mooiste uitzicht over Rio de Janeiro ga je naar de Suikerbroodberg. Een kabelbaan brengt je hier naar toe. Nog mooier is om hier de zonsopgang of zonsondergang te bekijken. Eenmaal bovenaan de berg heb je een geweldig uitzicht over de stad. Kies wel een zonnige dag uit zodat je de mooiste vergezichten hebt. Er staan leuke tentjes waar je heerlijk kan ontbijten en lunchen om te kunnen genieten van het prachtige uitzicht.

Rio de Janeiro
Het uitzicht over Rio de Janeiro vanaf de Suikerbroodberg
De Suikerbroodberg

De Two Brothers

Hiken naar de top van de Two Brothers? Mountainreporter Karin deed dit. Het kan pittig zijn door het warme weer maar over het algemeen is het goed te doen. Het is een tocht van 1,5 uur. Bijzonder aan deze tocht is dat je op een gegeven moment het uitzicht hebt over de grootste favela-wijken van Rio de Janeiro. Een indrukwekkend moment! Boven aan de top heb je uitzicht over de stranden van Ipanama, Copacabana en de suikerbroodberg. Vergeet niet om genoeg drinken mee te nemen tijdens de hike.

favela Rio
Uitzicht “rechts onder” de favela’s tijdens de hike naar de Two Brothers
De top van de Two Brothers

Je kan Rio de Janeiro natuurlijk ook vanuit de lucht bekijken. Lees dan het artikel van Mountainreporter Natasja https://www.mountainreporters.com/activiteiten/sky-sports/mooie-herinnering-deltavliegen-rio-janeiro/ en lees haar deltavlieg ervaring!

bronvermelding:http://www.dewereldwonderen.nl/7-wereldwonderen/moderne-wereldwonderen/cristo-redentor/

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer