Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De mooiste uitkijkpunten van Rio de Janeiro

Rio, Rio de Janeiro oooh, iedereen kent het nummer dat Gerard Joling tijdens het WK voetbal van 2014 opnieuw uitbracht. Het is daarnaast ook de stad van de Olympische Zomer Spelen van 2016, het beroemde Copacabana strand, het Christusbeeld, de Two Brothers, de favela’s en de Selaron trappen. Rio is veelzijdig. Op verschillende plekken vind je indrukwekkende uitzichten over deze stad. Mountainreporter Karin brengt deze geweldige stad met de mooiste uitkijkpunten in beeld.

Het Christusbeeld, Christus de verlosser

Kenmerkend voor Rio de Janeiro is het levensgrote Christusbeeld, Cristo Redentor dat op de meer dan 700 meter hoge Corcovadorots staat. Het beeld dat ook wel Christus de verlosser wordt genoemd staat op de lijst van de zeven wereldwonderen en waakt over de stad Rio de Janeiro. Het beeld is gigantisch groot, bijna 40 meter hoog en de afstand tussen beide handen is 28 meter. Helaas ben je niet de enige die het beeld bezoekt. Alléén met Cristo Redentor op de foto is iets wat gewoonweg niet gaat! Maar ach, je kan het weer afstrepen van je bucketlist. Hoe je er komt? Naar de top van deze berg ga je met een treintje, de trem do Corcovado. De rit duurt ongeveer 20 minuten en is 4 km lang. Vervolgens ga je met (rol)trappen naar het Christusbeeld. Maar geduld loont want het uitzicht dat je vanuit hier over Rio hebt is ontzettend mooi!

Christusbeeld
Het immens grote Christusbeeld
Christusbeeld
Het uitzicht bij het Christusbeeld! Hier nog wat wazig door het weer

De Suikerbroodberg

Voor het mooiste uitzicht over Rio de Janeiro ga je naar de Suikerbroodberg. Een kabelbaan brengt je hier naar toe. Nog mooier is om hier de zonsopgang of zonsondergang te bekijken. Eenmaal bovenaan de berg heb je een geweldig uitzicht over de stad. Kies wel een zonnige dag uit zodat je de mooiste vergezichten hebt. Er staan leuke tentjes waar je heerlijk kan ontbijten en lunchen om te kunnen genieten van het prachtige uitzicht.

Rio de Janeiro
Het uitzicht over Rio de Janeiro vanaf de Suikerbroodberg
De Suikerbroodberg

De Two Brothers

Hiken naar de top van de Two Brothers? Mountainreporter Karin deed dit. Het kan pittig zijn door het warme weer maar over het algemeen is het goed te doen. Het is een tocht van 1,5 uur. Bijzonder aan deze tocht is dat je op een gegeven moment het uitzicht hebt over de grootste favela-wijken van Rio de Janeiro. Een indrukwekkend moment! Boven aan de top heb je uitzicht over de stranden van Ipanama, Copacabana en de suikerbroodberg. Vergeet niet om genoeg drinken mee te nemen tijdens de hike.

favela Rio
Uitzicht “rechts onder” de favela’s tijdens de hike naar de Two Brothers
De top van de Two Brothers

Je kan Rio de Janeiro natuurlijk ook vanuit de lucht bekijken. Lees dan het artikel van Mountainreporter Natasja https://www.mountainreporters.com/activiteiten/sky-sports/mooie-herinnering-deltavliegen-rio-janeiro/ en lees haar deltavlieg ervaring!

bronvermelding:http://www.dewereldwonderen.nl/7-wereldwonderen/moderne-wereldwonderen/cristo-redentor/

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer