Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Lesotho is een prachtig, klein land met een imposant bergachtig landschap. Dit landje midden in Zuid Afrika wordt ook wel “The Kingdom in the sky” genoemd, en het is een van de hoogstgelegen landen ter wereld. Met de auto is het een missie om het land te ontdekken door het gebrek aan verharde wegen en de ruigheid van het landschap. Te voet zal je dagen niemand tegenkomen. De meest indrukwekkende manier om dit land te ontdekken is te paard. Zelf als je nog nooit op een paardenrug hebt gezeten kan je dit enorme avontuur beleven.

Paardenkracht brengt je in korte tijd ver Lesotho in

Tijdens de paardrijtocht door Lesotho, die drie of zeven dagen kan duren, leg je tussen de twintig en vijftig kilometer per dag af. Je rijdt midden door de natuur en de prachtige national parks zoals Sehlabathebe. Onderweg zie je zie je urenlang geen mens, gebouw, of weg. De paarden waarop je rijdt zijn geboren in deze hoge bergen en kunnen met gemak deze lange afstanden afleggen. Op de vlaktes kun je lang galopperen voordat je aan de volgende klim mag beginnen.

Foto door Hooves Around The World

Je hoeft niet te kunnen paardrijden om Lesotho te ontdekken

Om zeven dagen te paard rond te reizen moet je wel ervaring met paardrijden, maar als je nog nooit op een paard hebt gezeten kun je drie dagen door het land trekken! Ook jij kan dus dagen lang genieten van de stilte en natuur in Lesotho. Je zal zeker spierpijn hebben, maar dat is het zeker waard aangezien je door een van de mooiste berglandschappen van de wereld zal galopperen.

Foto door Hooves Around The World

Je bent alleen met de ongerepte wildernis van Lesotho

Geen geluiden van de stad of weg op de achtergrond, alleen de voetstappen van je paard terwijl je door de bergen rijdt. Je zal je snel verbonden voelen tot je viervoeter, aangezien je hem toch echt zal moeten vertrouwen terwijl je alle steile bergen met hem beklimt. Terwijl hij je door de ongerepte natuur draagt voelt het alsof je aan het eind van de wereld bent. Het duurt een hele dag voordat je in een dorp komt, wat bestaat uit een aantal kleine hutjes, een basisschool en vooral veel natuur.

Foto door Hooves Around The World

Wilde dieren in Lesotho voelen zich op hun gemak

Doordat je op een paard zit, voelen de wilde dieren gauw op hun gemak en rennen ze niet snel weg. Zo krijg je de kans om grote groepen elanden te zien, en zie je jakhalzen rustig door het lange gras draven. De paarden vinden het ook altijd erg interessant om naar de wilde dieren te kijken en je hebt daardoor veel tijd om prachtige foto’s te maken. Hoewel je hier geen olifanten of leeuwen tegen zal komen, is een enorme groep elanden ook een erg mooi beeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer