Lesotho is een prachtig, klein land met een imposant bergachtig landschap. Dit landje midden in Zuid Afrika wordt ook wel “The Kingdom in the sky” genoemd, en het is een van de hoogstgelegen landen ter wereld. Met de auto is het een missie om het land te ontdekken door het gebrek aan verharde wegen en de ruigheid van het landschap. Te voet zal je dagen niemand tegenkomen. De meest indrukwekkende manier om dit land te ontdekken is te paard. Zelf als je nog nooit op een paardenrug hebt gezeten kan je dit enorme avontuur beleven.

Paardenkracht brengt je in korte tijd ver Lesotho in

Tijdens de paardrijtocht door Lesotho, die drie of zeven dagen kan duren, leg je tussen de twintig en vijftig kilometer per dag af. Je rijdt midden door de natuur en de prachtige national parks zoals Sehlabathebe. Onderweg zie je zie je urenlang geen mens, gebouw, of weg. De paarden waarop je rijdt zijn geboren in deze hoge bergen en kunnen met gemak deze lange afstanden afleggen. Op de vlaktes kun je lang galopperen voordat je aan de volgende klim mag beginnen.

Foto door Hooves Around The World

Je hoeft niet te kunnen paardrijden om Lesotho te ontdekken

Om zeven dagen te paard rond te reizen moet je wel ervaring met paardrijden, maar als je nog nooit op een paard hebt gezeten kun je drie dagen door het land trekken! Ook jij kan dus dagen lang genieten van de stilte en natuur in Lesotho. Je zal zeker spierpijn hebben, maar dat is het zeker waard aangezien je door een van de mooiste berglandschappen van de wereld zal galopperen.

Foto door Hooves Around The World

Je bent alleen met de ongerepte wildernis van Lesotho

Geen geluiden van de stad of weg op de achtergrond, alleen de voetstappen van je paard terwijl je door de bergen rijdt. Je zal je snel verbonden voelen tot je viervoeter, aangezien je hem toch echt zal moeten vertrouwen terwijl je alle steile bergen met hem beklimt. Terwijl hij je door de ongerepte natuur draagt voelt het alsof je aan het eind van de wereld bent. Het duurt een hele dag voordat je in een dorp komt, wat bestaat uit een aantal kleine hutjes, een basisschool en vooral veel natuur.

Foto door Hooves Around The World

Wilde dieren in Lesotho voelen zich op hun gemak

Doordat je op een paard zit, voelen de wilde dieren gauw op hun gemak en rennen ze niet snel weg. Zo krijg je de kans om grote groepen elanden te zien, en zie je jakhalzen rustig door het lange gras draven. De paarden vinden het ook altijd erg interessant om naar de wilde dieren te kijken en je hebt daardoor veel tijd om prachtige foto’s te maken. Hoewel je hier geen olifanten of leeuwen tegen zal komen, is een enorme groep elanden ook een erg mooi beeld.

Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer