Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Paardrijden in Argentinië is een van de gaafste dingen die ik ooit heb mogen doen. De bergen die je te paard beklimt, en de energie en mindset van de paarden in Patagonië is totaal anders dan waar dan ook ter wereld. Dit gigantische en ongerepte gebied is gevuld met honderden watervallen, natuurlijke hot springs, vulkanen, meren, en bergen. Te paard kun je dit gebied optimaal ontdekken, en tijdens onze rit zijn we op plekken geweest die te voet of met de auto niet bereikt kunnen worden. 

Paardrijden in Patagonië
Foto door Hooves Around The World 

Aankomst op de boerderij in Patagonië

Op 14 December kwamen we aan op de enorme boerderij in de buurt van Neuquen, Argentinië. Na urenlang in de auto zitten, over wegen waar je tijdens honderden kilometers rijden niemand tegenkomt, gingen we uiteindelijk een zandpad op. Aan het eind van dat zandpad stond het prachtige huis van de boerderij, tussen de bergen, in de middle of nowhere. Vanaf de boerderij kun je vulkanen zien, en het Andesgebergte, en met dat uitzicht gingen wij een week paardrijden. Na een fantastische avond maaltijd gingen we naar bed, de komende 5 nachten gaan we kamperen met de paarden.  

Paardrijden in Patagonië
Foto door Hooves Around The World

Paardrijden voor beginners

De rit duurde 7 dagen, en het is handig dat je een flink aantal paardrijlessen neemt van te voren als je nog niet goed kan paardrijden. Als je echt topfit bent en niet bang voor veel spierpijn, kun je ook mee als je niet super goed kan paardrijden. Het is het zeker waard, maar wees voorbereid op spierpijn en een flink pijnlijk achterwerk, aangezien we elke dag 4 tot 7 uur in het zadel zitten. 

Paardrijden in Patagonië
Foto door Hooves Around The World

Vee drijven en paardrijden in Patagonië

De eerste dagen van de paardrijtocht reden we met een paar honderd koeien door de bergen. Aangezien de zomer begon, moesten de koeien verplaatst worden naar nieuwe weilanden waar de sneeuw nu eindelijk is gesmolten. Het is een prachtig gezicht, en enorm leuk om de koeien in de juiste richting te drijven. De paarden vinden dit werk ook erg leuk, je hoeft zelf eigenlijk maar weinig te doen. Na een aantal dagen gingen we zonder de koeien verder de ongerepte natuur van Argentinië in. 

Paardrijden in Patagonië
Foto door Hooves Around The World

Kamperen in de natuur van Patagonië

De kampeerplekken die onze gidsen hadden uitgekozen waren prachtig. Af en toe was het fris, maar gelukkig hadden we ons goed voorbereid. Altijd met een fantastisch uitzicht, een rivier, waterval of hot spring in de buurt. Zwemmen in de watervallen, of relaxen in de hotspring wordt door je lichaam enorm gewaardeerd na zoveel uren te paard.

We zijn de hele week niet van de boerderij af geweest, dat geeft wel aan hoe groot het land is, we hebben in totaal bijna 150 kilometer afgelegd met onze paarden. Elke avond zaten we met z’n allen te genieten van de lokale wijnen rondom het kampvuur. De paarden grazen en slapen rondom onze tenten, en de zonsondergangen zijn mooier dan ik ooit heb gezien.  

Lees hier meer reisverhalen van Mountainreporters.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer