Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Een speciaal jaar zijn voor de Camino de Santiago

Door Edwin Hagenouw | 30 december 2020

2021 zal een speciaal jaar zijn voor de Camino de Santiago, want dan viert men “Xacobeo 2021”. Een Heilig Jaar voor deze pelgrimsroute. De religieuze festiviteiten beginnen altijd op de avond van 31ste december voorafgaand aan het Heilig Jaar. Dan opent de aartsbisschop, zoals gebruikelijk bij een Heilig Jaar, de Puerta Santa van de kathedraal van Santiago de Compostela.

Normaal gesproken eindigen de festiviteiten precies een jaar later. Alleen deze keer zal vanwege de buitengewone omstandigheden de viering van de Xacobeo 2021 waarschijnlijk tot in 2022 duren.

Officiële opening

De officiële opening van de Puerta Santa (Heilige Deur) zal morgen, donderdag 31 december 2020, vanaf 16.30 uur plaatsvinden. De aartsbisschop van Santiago, monseigneur Julián Barrio, voert de ceremonie van het openen van de Heilige Deur uit door er driemaal met een ceremoniële hamer op te slaan.

Zodra de Heilige Deur open is, gaat de aartsbisschop als eerste naar binnen en wordt de processie gevormd die door het interieur van de kathedraal naar het hoofdaltaar loopt, waarna de plechtige mis begint. Het eindigt met de werking van de Botafumeiro.

Voor de gelegenheid heeft de Galicische componist Juan Durán verschillende muziekstukken gemaakt, die tijdens de ceremonie in première gaan. De ceremonie zal live te volgen zijn via het Youtubekanaal van Televisión de Galicia.


Lees hier alle artikelen over de Santiago de Compostela


Hoofdfoto: pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer