klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Een speciaal jaar zijn voor de Camino de Santiago

Door Edwin Hagenouw | 30 december 2020

2021 zal een speciaal jaar zijn voor de Camino de Santiago, want dan viert men “Xacobeo 2021”. Een Heilig Jaar voor deze pelgrimsroute. De religieuze festiviteiten beginnen altijd op de avond van 31ste december voorafgaand aan het Heilig Jaar. Dan opent de aartsbisschop, zoals gebruikelijk bij een Heilig Jaar, de Puerta Santa van de kathedraal van Santiago de Compostela.

Normaal gesproken eindigen de festiviteiten precies een jaar later. Alleen deze keer zal vanwege de buitengewone omstandigheden de viering van de Xacobeo 2021 waarschijnlijk tot in 2022 duren.

Officiële opening

De officiële opening van de Puerta Santa (Heilige Deur) zal morgen, donderdag 31 december 2020, vanaf 16.30 uur plaatsvinden. De aartsbisschop van Santiago, monseigneur Julián Barrio, voert de ceremonie van het openen van de Heilige Deur uit door er driemaal met een ceremoniële hamer op te slaan.

Zodra de Heilige Deur open is, gaat de aartsbisschop als eerste naar binnen en wordt de processie gevormd die door het interieur van de kathedraal naar het hoofdaltaar loopt, waarna de plechtige mis begint. Het eindigt met de werking van de Botafumeiro.

Voor de gelegenheid heeft de Galicische componist Juan Durán verschillende muziekstukken gemaakt, die tijdens de ceremonie in première gaan. De ceremonie zal live te volgen zijn via het Youtubekanaal van Televisión de Galicia.


Lees hier alle artikelen over de Santiago de Compostela


Hoofdfoto: pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer