Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Het trailrun seizoen komt er weer aan en je wilt natuurlijk fit aan de start staan. Hoe ga jij je voorbereiden. Hierbij 7 tips van Salomon met korte video uitleg. Wat is jouw gouden tip?

Tip 1: Train voor je werk en met trappen

Doordeweeks kun je het beste voor je werk trainen en probeer in de buurt van je huis zo groot mogelijke hoogteverschillen te zoeken. Maak het een korte, intensieve training.

Tip 2: Ga de stad uit

In de weekenden train je langer. Afhankelijk van je doel zal dit 2 tot 5 uur zijn. Ga vooral de stad uit en de natuur in. Geniet!

Tip 3: Train met je materialen

Oefen met het gebruik van je stokken en zeker bij je lange trainingen: draag het gewicht in je rugzak wat je ook tijdens de wedstrijd gaat dragen. Ideaal om er alvast aan te wennen!

Tip 4: Survival Kit

Stel je rugtas (camelbak) samen afhankelijk van de wedstrijd en jouw persoonlijke wensen. De ene persoon drinkt namelijk liever water, de andere sportdrank. Verder is het verstandig om tijdens je trainingen te oefenen met eten tijdens het sporten. Sommige races hebben verplichte items, zoals een lamp of een deken.

Tip 5: Drink niet teveel

De belangrijkste tip is om vooral na je lichaam te luisteren. Die geeft goed aan wat je nodig hebt. Drink minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag in de drie dagen voor de race. Dit filmpje is echt heel nuttig om te bekijken.

Tip 6: Zoek je eigen tempo

Neem de dagen voor de wedstrijd voldoende rust en ga niet te hard van start. Zoek je eigen tempo.

Tip 7: Hoe laat is het?

Dit is eigenlijk gewoon een leuk filmpje met wedstrijdbeelden en analyses van diverse lopers.

Hopelijk gaan deze videos van Salomon je helpen met een ideale voorbereiding voor jouw race. In ieder geval heel veel plezier met trainen!

Je kunt overigens nog meer videos vinden op het YouTube kanaal van Salomon.

Relevante artikelen

Salomon YouTube Kanaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer