Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Het trailrun seizoen komt er weer aan en je wilt natuurlijk fit aan de start staan. Hoe ga jij je voorbereiden. Hierbij 7 tips van Salomon met korte video uitleg. Wat is jouw gouden tip?

Tip 1: Train voor je werk en met trappen

Doordeweeks kun je het beste voor je werk trainen en probeer in de buurt van je huis zo groot mogelijke hoogteverschillen te zoeken. Maak het een korte, intensieve training.

Tip 2: Ga de stad uit

In de weekenden train je langer. Afhankelijk van je doel zal dit 2 tot 5 uur zijn. Ga vooral de stad uit en de natuur in. Geniet!

Tip 3: Train met je materialen

Oefen met het gebruik van je stokken en zeker bij je lange trainingen: draag het gewicht in je rugzak wat je ook tijdens de wedstrijd gaat dragen. Ideaal om er alvast aan te wennen!

Tip 4: Survival Kit

Stel je rugtas (camelbak) samen afhankelijk van de wedstrijd en jouw persoonlijke wensen. De ene persoon drinkt namelijk liever water, de andere sportdrank. Verder is het verstandig om tijdens je trainingen te oefenen met eten tijdens het sporten. Sommige races hebben verplichte items, zoals een lamp of een deken.

Tip 5: Drink niet teveel

De belangrijkste tip is om vooral na je lichaam te luisteren. Die geeft goed aan wat je nodig hebt. Drink minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag in de drie dagen voor de race. Dit filmpje is echt heel nuttig om te bekijken.

Tip 6: Zoek je eigen tempo

Neem de dagen voor de wedstrijd voldoende rust en ga niet te hard van start. Zoek je eigen tempo.

Tip 7: Hoe laat is het?

Dit is eigenlijk gewoon een leuk filmpje met wedstrijdbeelden en analyses van diverse lopers.

Hopelijk gaan deze videos van Salomon je helpen met een ideale voorbereiding voor jouw race. In ieder geval heel veel plezier met trainen!

Je kunt overigens nog meer videos vinden op het YouTube kanaal van Salomon.

Relevante artikelen

Salomon YouTube Kanaal

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer