klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Het trailrun seizoen komt er weer aan en je wilt natuurlijk fit aan de start staan. Hoe ga jij je voorbereiden. Hierbij 7 tips van Salomon met korte video uitleg. Wat is jouw gouden tip?

Tip 1: Train voor je werk en met trappen

Doordeweeks kun je het beste voor je werk trainen en probeer in de buurt van je huis zo groot mogelijke hoogteverschillen te zoeken. Maak het een korte, intensieve training.

Tip 2: Ga de stad uit

In de weekenden train je langer. Afhankelijk van je doel zal dit 2 tot 5 uur zijn. Ga vooral de stad uit en de natuur in. Geniet!

Tip 3: Train met je materialen

Oefen met het gebruik van je stokken en zeker bij je lange trainingen: draag het gewicht in je rugzak wat je ook tijdens de wedstrijd gaat dragen. Ideaal om er alvast aan te wennen!

Tip 4: Survival Kit

Stel je rugtas (camelbak) samen afhankelijk van de wedstrijd en jouw persoonlijke wensen. De ene persoon drinkt namelijk liever water, de andere sportdrank. Verder is het verstandig om tijdens je trainingen te oefenen met eten tijdens het sporten. Sommige races hebben verplichte items, zoals een lamp of een deken.

Tip 5: Drink niet teveel

De belangrijkste tip is om vooral na je lichaam te luisteren. Die geeft goed aan wat je nodig hebt. Drink minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag in de drie dagen voor de race. Dit filmpje is echt heel nuttig om te bekijken.

Tip 6: Zoek je eigen tempo

Neem de dagen voor de wedstrijd voldoende rust en ga niet te hard van start. Zoek je eigen tempo.

Tip 7: Hoe laat is het?

Dit is eigenlijk gewoon een leuk filmpje met wedstrijdbeelden en analyses van diverse lopers.

Hopelijk gaan deze videos van Salomon je helpen met een ideale voorbereiding voor jouw race. In ieder geval heel veel plezier met trainen!

Je kunt overigens nog meer videos vinden op het YouTube kanaal van Salomon.

Relevante artikelen

Salomon YouTube Kanaal

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer