Het trailrun seizoen komt er weer aan en je wilt natuurlijk fit aan de start staan. Hoe ga jij je voorbereiden. Hierbij 7 tips van Salomon met korte video uitleg. Wat is jouw gouden tip?

Tip 1: Train voor je werk en met trappen

Doordeweeks kun je het beste voor je werk trainen en probeer in de buurt van je huis zo groot mogelijke hoogteverschillen te zoeken. Maak het een korte, intensieve training.

Tip 2: Ga de stad uit

In de weekenden train je langer. Afhankelijk van je doel zal dit 2 tot 5 uur zijn. Ga vooral de stad uit en de natuur in. Geniet!

Tip 3: Train met je materialen

Oefen met het gebruik van je stokken en zeker bij je lange trainingen: draag het gewicht in je rugzak wat je ook tijdens de wedstrijd gaat dragen. Ideaal om er alvast aan te wennen!

Tip 4: Survival Kit

Stel je rugtas (camelbak) samen afhankelijk van de wedstrijd en jouw persoonlijke wensen. De ene persoon drinkt namelijk liever water, de andere sportdrank. Verder is het verstandig om tijdens je trainingen te oefenen met eten tijdens het sporten. Sommige races hebben verplichte items, zoals een lamp of een deken.

Tip 5: Drink niet teveel

De belangrijkste tip is om vooral na je lichaam te luisteren. Die geeft goed aan wat je nodig hebt. Drink minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag in de drie dagen voor de race. Dit filmpje is echt heel nuttig om te bekijken.

Tip 6: Zoek je eigen tempo

Neem de dagen voor de wedstrijd voldoende rust en ga niet te hard van start. Zoek je eigen tempo.

Tip 7: Hoe laat is het?

Dit is eigenlijk gewoon een leuk filmpje met wedstrijdbeelden en analyses van diverse lopers.

Hopelijk gaan deze videos van Salomon je helpen met een ideale voorbereiding voor jouw race. In ieder geval heel veel plezier met trainen!

Je kunt overigens nog meer videos vinden op het YouTube kanaal van Salomon.

Relevante artikelen

Salomon YouTube Kanaal

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer