Ga back to basics in de wildernis van Lapland

Door Edwin Hagenouw | Bron: Ruige Ruska Reis

Deze Ruige Ruska Reis brengt je naar de wildernis van Lapland. Back to basic, actief buiten bezig zijn en slapen onder de sterrenhemel. Ruska, Fins voor herfst, is een periode waarin de bladeren van de bomen abrupt van zacht geel naar fel rood kleuren. Het lijkt wel of het hele landschap in vuur en vlam staat. Tevens laat het eerste Noorderlicht zich weer zien. Kortom de ideale periode voor outdoor- en natuurliefhebbers om erop uit te trekken. Wij doen dit met kano, mountainbike én te voet!

de ideale periode voor outdoor- en natuurliefhebbers om erop uit te trekken

Pyhä-Luosto National Park.

In dit prachtige landschap, gelegen aan een rimpelloos meer, staat de Ukonhattu, een originele houthakkershut die is omgebouwd tot sfeervolle lodge en is voorzien van alle gemakken. Het prachtige startpunt van jouw avontuur.

Inhoud van het achtdaagse pakket

 • Vlucht Rotterdam-Rovaniemi (Fins Laplans)
 • Transfer
 • Vierdaags verblijf in de houthakkerslodge Ukonhattu
 • Vierdaagse trekking door het National Park met kano, mountainbike en hike o.l.v. ervaren gids
 • Maaltijden & voedselpakketten (tijdens trekking)
 • Gebruik uitrusting: Kano, mountainbike, tent, slaapzak, matje & kookgerei
 • Sauna bij het meer
 • Houtgestookte hottub

Het programma van dag tot dag

De eerste dag staat in het teken van voorbereiding. De tweede dag vertrek je voor een tocht van vier dagen per kano, mountainbike en te voet door het prachtige landschap. Uiteraard onder begeleiding van een ervaren Nederlandse gids. Er is een grote kans dat je oog in oog komt te staan met een rendier of een eland.

Wildernis van Lapland
Zo wil toch elke outdoorliefhebber een keer wakker worden!

Slapen doe je onder de uitgestrekte sterrenhemel, in een tent of in een typische Finse vuurhut. Je draagt je eigen uitrusting, vangt onderweg wellicht een vis en je verzamelt heerlijk smakende bessen. Kampvuren, sterke verhalen en frisse nachtlucht gegarandeerd! Met daarnaast een grote kans op het Noorderlicht.

Na vier dagen bivak, wacht er een heerlijk beloning op je bij de lodge; een hete sauna, een koud meer en een warme hout gestookte hottub.

comfortabele houthakkerslodge

De uitvalsbasis voor deze reis is de comfortabele houthakkerslodge Ukonhattu. Deze ligt, circa 120 kilometer boven de poolcirkel, aan de rand van het Pyhäjärvi meer en geeft een prachtig uitzicht over de omgeving. Het dorpje Pyhä ligt op zes kilometer afstand en is door het Pyhä-Luosto National Park startpunt voor menig actieve tocht.

Zelf vuur maken tijdens de bivak.

De omgeving rond deze wildernis locatie is ideaal voor als je tot rust wilt komen. Maar ook als je de graag actie wil! Iedere dag kan er gerekend worden op een heerlijk ontbijt en lekker dinerbuffet. Tijdens de vierdaagse trekking maken we gebruik van voedselpakketten en worden de maaltijden deels boven het vuur bereid.

De omgeving rond deze wildernis locatie is ideaal voor als je tot rust wilt komen. Maar ook als je de graag actie wil!

Verblijf is o.b.v. een tweepersoonskamer. Er zijn twee gezamenlijke badkamers. Wil je een eenpersoonskamer boeken dan kan dit tegen een toeslag en o.b.v. beschikbaarheid.

Alle specificaties over deze comfortabele houthakkerslodge Ukonhattu vind je hier (winterpagina).

Ruige Reizen

Deze reis is ontwikkeld en wordt samen uitgevoerd met Ruige Reizen. De eigenaar en gids van Ruige Reizen, Rick Hoogenboom, is een ervaren gids die het avontuur niet schuwt.

DEZE REIS IS BIJZONDER VANWEGE

 • Unieke vierdaagse bivak
 • Avontuurlijk en gevarieerd programma
 • Ook geschikt voor actievelingen zonder bivak ervaring
 • Activiteiten zijn inclusief maaltijden, overnachtingen, begeleiding en transfers
 • Directe vlucht Rotterdam-Rovaniemi

Lees hier alle details van deze Ruige Ruska Reis


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.