Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De meeste extreme uithoudingsrace ter wereld

Door Edwin Hagenouw

Where Dreams Go To Die is een documentaire van Ethan Newberry (The Ginger Runner) die de Canadese ultrarunner Gary Robbins volgt tijdens zijn twee pogingen om The Barkley Marathons in Tennessee te voltooien. Deze run van 160 kilometer wordt beschouwd als de zwaarste uithoudingsrace op aarde.

Zie welke offers je moet geven als je je leven wijdt aan het streven tot het uiterste te gaan

De film beslaat een periode van ruim twee jaar en is emotioneel, krachtig en uitermate inspirerend. Ontdek wat er nodig is om het onmogelijke te presteren. Zie welke offers je moet geven als je je leven wijdt aan het streven tot het uiterste te gaan. Volg onze intieme blik op waarom The Barkley is waar dromen naartoe gaan om te sterven.

De finish niet bereikt

Gary Robbins gaat vrijwel nooit van start in een evenement zonder de finish te bereiken. Hij heeft de HURT100 (een 160 kilometer lange ultra-trail in Hawaï) al meerdere keren op zijn naam geschreven. Ook is hij bij veel andere grote ultralopen in de top 10 geëindigd. Bij één wedstrijd is hij er al twee jaar op rij echter niet in geslaagd om de finish te bereiken: de Barkley Marathons.

Nadat Robbins faalde in 2016 in zijn eerste poging om de ultraloop in Frozen Head State Park in Tennessee te volbrengen – iets wat slechts 15 personen in meer dan 30 jaar lukten – keerde hij in 2017 terug om revanche te nemen. Opnieuw resulteerde dit in een zware teleurstelling, ditmaal omdat hij enkele seconden boven de tijdslimiet finishte.

Doorzettingsvermogen en vastberadenheid

Als je je afvraagt hoeveel doorzettingsvermogen en vastberadenheid er nodig is om alleen al een poging te doen om alle vijf de rondes van de Barkley Marathons te volbrengen: kijk de Where dreams go to Die, waarin Robbins wordt gevolgd in zijn beide pogingen om te finishen in deze epische wedstrijd. Ga er lekker voor zitten, want deze prachtige documentaire duurt één uur en zestien minuten. Enjoy!

De documentaire is geregisseerd door ultraloper en filmmaker Ethan Newberry, beter bekend als The Ginger Runner. Deze film laat zien met welke trainingen Robbins zich voorbereid en welke offers hij maakt in zijn pogingen om deze ongelofelijk zware wedstrijd te volbrengen. Ook is er aandacht voor het leed dat volgt nadat blijkt dat Robbins inspanningen niet genoeg blijken om zijn doel te behalen.

The race that eats its young

Na de eerder verschenen Barkley documentaire, The Barkley Marathons: The race that eats its young, geeft dit een ander bijzonder inkijkje in de pijn, het lijden en de ultieme vreugde die de wedstrijd brengt. Bekijk de trailer hieronder:

Bron: Runnersweb.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer