klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Where Dreams Go To Die is een documentaire van Ethan Newberry (The Ginger Runner) die de Canadese ultrarunner Gary Robbins volgt tijdens zijn twee pogingen om The Barkley Marathons in Tennessee te voltooien. Deze run van 160 kilometer wordt beschouwd als de zwaarste uithoudingsrace op aarde. De film beslaat een periode van ruim twee jaar en is emotioneel, krachtig en uitermate inspirerend.

Ontdek wat er nodig is om het onmogelijke te presteren. Zie welke offers je moet geven als je je leven wijdt aan het streven tot het uiterste te gaan. Volg onze intieme blik op waarom The Barkley is waar dromen naartoe gaan om te sterven.

De finish niet bereikt

Gary Robbins gaat vrijwel nooit van start in een evenement zonder de finish te bereiken. Hij heeft de HURT100 (een 160 kilometer lange ultra-trail in Hawaï) al meerdere keren op zijn naam geschreven. Ook is hij bij veel andere grote ultralopen in de top 10 geëindigd. Bij één wedstrijd is hij er al twee jaar op rij echter niet in geslaagd om de finish te bereiken: de Barkley Marathons.

Nadat Robbins faalde in 2016 in zijn eerste poging om de ultraloop in Frozen Head State Park in Tennessee te volbrengen – iets wat slechts 15 personen in meer dan 30 jaar lukten – keerde hij in 2017 terug om revanche te nemen. Opnieuw resulteerde dit in een zware teleurstelling, ditmaal omdat hij enkele seconden boven de tijdslimiet finishte.

Doorzettingsvermogen en vastberadenheid

Als je je afvraagt hoeveel doorzettingsvermogen en vastberadenheid er nodig is om alleen al een poging te doen om alle vijf de rondes van de Barkley Marathons te volbrengen: kijk de Where dreams go to Die, waarin Robbins wordt gevolgd in zijn beide pogingen om te finishen in deze epische wedstrijd. Ga er lekker voor zitten, want deze prachtige documentaire duurt één uur en zestien minuten. Enjoy!

De documentaire is geregisseerd door ultraloper en filmmaker Ethan Newberry, beter bekend als The Ginger Runner. Deze film laat zien met welke trainingen Robbins zich voorbereid en welke offers hij maakt in zijn pogingen om deze ongelofelijk zware wedstrijd te volbrengen. Ook is er aandacht voor het leed dat volgt nadat blijkt dat Robbins inspanningen niet genoeg blijken om zijn doel te behalen.

The race that eats its young

Na de eerder verschenen Barkley documentaire, The Barkley Marathons: The race that eats its young, geeft dit een ander bijzonder inkijkje in de pijn, het lijden en de ultieme vreugde die de wedstrijd brengt. Bekijk de trailer hieronder:

Bron: Runnersweb.nl

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer