klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Al eerder schreef ik in dit artikel over de beste trails van Europa. In dit artikel wil ik de TOP 7 trailrunning mogelijkheden van 2018 in Groot-Brittannië graag met je delen.

Montane Spine Race – 13 tot 21 Januari

Alleen al de Pennine Way bewandelen is een prestatie op zich, laat staan om deze in de winter én rennend te trotseren met eten en onderdak op je rug. Mocht je overigens liever in de zomer lopen, dan is dat vanaf dit jaar ook mogelijk. Alleen de naam is anders: Spine Race Fusion.

MONTANE Spine Challenger: 13 tot en met 15 januari – 174 kilometers en 4.200 hoogtemeters

MONTANE Spine Race: 14 tot en met 21 januari – 426 kilometer en 16.000 hoogtemeters

thespinerace.com

https://vimeo.com/154714172#at=27

The Outdoors Magic Trail Marathon and Half – 5 en 6 Mei

Deze trail is onderdeel van het OMM Lite Festival weekend en vind plaats in de Forest of Dean.

outdoorsmagic.com

TGO Challenge – 11 tot 26 Mei

Bijna elke jaar sinds 1980 komen circa 300 backpackers over de gehele wereld naar Schotland toe om zelf gemaakte routes van de west naar de oostkust af te hiken. Deze tocht duurt meestal circa twee weken. 2018 is al vol, dus als 2019 is pas de eerste keer dat je zou kunnen gaan.

tgochallenge.co.uk

Ras y Gader / Cader Idris Mountain Race – 19 Mei

Deze 17 kilometer lange race in Snowdonia gaat het dorp Dolgellau naar de top van Cader Idris en terug via dezelfde route. Je legt ruim 900 hoogtemeters af op een zeer gevarieerde ondergrond,

cader-race.co.uk

The Lowe Alpine Mountain Marathon – 1 en 2 Juni

Deze tweedaagse trail en navigatie challenge betreft het grootste sportevenement van de Outer Hebrides. Je dient zelf je spullen voor de overnachting (kamperen) mee te nemen.

lamm.co.uk

Whole Earth Man versus Horse – 9 Juni

Elk jaar gaan honderden hardlopers de uitdaging aan om zichzelf te meten ten opzichte van tientallen paarden.

Lukt het om 35 kilometers off road sneller af te leggen dan de paarden? In 37 jaar tijd is het pas twee maal gelukt.

The OMM – 27 en 28 Oktober

Dit jaar is het alweer de 51ste editie van deze tweedaagse trail waarbij je over een bijna onmogelijk terrein gaat rennen. Ook hier draag je de spullen die je nodig hebt om te kamperen. Komende editie zal in de west kust plaatsvinden, maar de exacte locatie blijft nog even geheim. Dit maken ze pas een paar weken van te voren beken.

theomm.com

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer