Advertentie

De mooiste hikingtrails op Mallorca

Door: Natasja Hoogstede

Mallorca, één van mijn favoriete eilanden, elk jaar ga ik er zeker voor een paar dagen naar toe. Om te relaxen, energie bij te tanken en om te wandelen. Ik geef je in dit artikel drie tips voor mooie wandeltochten op dit heerlijke Spaanse eiland.

Route 1: De kloof van Torrent de Parais

Deze route start in Escorca gelegen in het noordwesten van Mallorca en eindigt op het mooie strand van Sa Calobra. Het is geen wandeling voor de beginner, je moet regelmatig over grote rotsen heen klauteren en door nauwe rotsspleten heen zien te komen. Zorg dat je in goede conditie verkeerd want wanneer je je eenmaal in de nauwe kloof bevindt is er geen makkelijke weg om eruit te komen. De totale hike neemt zo’n vijf uur in beslag waarin je ongeveer 24 kilometer aflegt.

Zeker een uitdagende hike!

Hike 2: De Cabrera Eilanden

Ten zuidoosten van Mallorca liggen de Cabrera Eilanden, deze onbewoonde eilandengroep liggen zo’n tien kilometer vanuit de kust. Het grootste eiland was vroeger een gevangeniskamp en militaire basis, maar is nu een beschermd nationaal park.

Er is genoeg aan wildlife te zien, een aantal kleine grotten en fantastische kliffen

Vanuit Colonia de Sant Jordi vertrekt er in het hoogseizoen een boot naar dit hoofdeiland en alleen met toestemming van de opzichter mogen er verschillende hikes worden gemaakt. Je kunt hier een hike doen van elf kilometer naar de vuurtoren en een hike van zeven kilometer naar La Miranda. Er is genoeg aan wildlife te zien, een aantal kleine grotten en fantastische kliffen.

Foto van Cabrera (bron: Spain.Info)

Hike 3: De ‘dry stone route’

De is verreweg de langste route op Mallorca en bijzonder geschikt voor de zeer ervaren hiker. De gehele hike beslaat 135 kilometer en start vanaf Port Andratx in het zuidwesten en eindigt in het uiterste noordwesten Pollensa. Je doorkruist het Tramuntana gebergte ( staat op de lijst van Unesco) en loopt over zeer oude wandelpaden. Zoals bij andere routes op Mallorca loopt ook deze route regelmatig over privé grond van de bewoners. Volg dus goed de aanwijzingen onderweg want alleen dan volg je de juiste route en krijg je geen tierende bewoners achter je aan…Een geweldige tocht waarbij je onderweg verschillende slaapgelegenheden tegenkomt waar je voor weinig kunt overnachten. Wil je meer informatie over deze specifieke route klik dan hier.

Een geweldige tocht waarbij je onderweg verschillende slaapgelegenheden tegenkomt

Hieronder kun de mooie beelden zien van de Dry Stone Route.


Lees hier meer artikelen over Spanje en over hiken


Hoofdfoto: Pixabay

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in