Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Schoenen-review I Hardlopen op de Mizuno Wave Inspire 17

Door Manon Verijdt

Al weken hoop ik op het pakketje met de Mizuno Wave Inspire 17 hardloopschoenen. De avonden beginnen langer te worden, de zon piept steeds vaker even tussen de wolken door en de wolkjes van adem als ik buiten ben komen steeds minder vaak voor. Ondanks dat ik eigenlijk met iedere weersomstandigheid naar buiten ga, ben ik toch wel heel erg blij dat de lente eraan komt en dat ik mijn nieuwe hardloopschoenen in dit mooie weer kan gaan testen!

De Mizuno Wave Inspire 17Het merk Mizuno

Voordat ik in ga op mijn hardloopschoenen, kijk ik graag even wat beter naar het merk Mizuno. Mizuno heeft namelijk niet voor niks zo’n exotische naam. Het van oorsprong Japanse merk werd in 1906 opgericht door twee broers en heeft zijn oorsprong in de honkbalsport.

In de jaren daarna breidde het merk zich uit over meerdere sporten, waarbij ze meermaals producten ontwikkelden die bij hebben gedragen aan overwinningen in de sportwereld. Mizuno is dan ook een wereldwijd verkocht én erkend merk en ik had het genoegen om hun hardloopschoenen te mogen testen.

Welke hardloopschoenen heb ik?

Bij mijn zoektocht naar de juiste hardloopschoenen wilde ik een aantal dingen; goed voor beginnende tot medium gevorderde hardlopers en goede steun van mijn voeten, omdat deze hypermobiel zijn. Het fijne aan de website van Mizuno is dan ook het duidelijke systeem, waarbij aan wordt gegeven hoeveel demping en stabiliteit de schoenen geven, maar ook voor welke snelheid de schoenen geschikt zijn. Dat resulteert in een kort stukje tekst ‘voor wie?’, waarbij je meteen kunt kijken of je binnen het geschetste plaatje valt.

Uiteindelijk viel bij mij de keuze op de De Mizone Wave Inspire 17. Deze hardloopschoen is geschikt voor de beginnende renner én voor renners met overpronatie, waarbij je voet té veel kantelt tijdens het rennen. Juist door mijn hypermobiliteit heb ik daar vaak last van, dus dit zou de ideale schoen zijn. Ik hoopte dan ook dat dit in het echt zo zou zijn!

Mijn eerste indruk?

Mijn eerste indruk tijdens het openen van de verpakking was een stukje verbazing over het ontzettend lichte gewicht. De schoenen voelen al meteen goed aan en zien er strak, maar comfortabel uit. Bij het aantrekken van de schoenen merk ik meteen dat er een elastische band in de binnenkant van de schoen is bevestigd. Ik vermoed dat deze gaat helpen met de stevigheid van de schoen en dus met het tegengaan van de overpronatie.

De onderkant van de hardloopschoen
De onderkant van de hardloopschoen toont een bijzondere, maar effectieve structuur. Foto: Manon Verijdt

De eerste meters op de schoenen voelen alsof ik op wolken loop. De zool van de Wave Inspire 17 is dusdanig opgebouwd, dat er aan beide zijkanten een zool zit, maar dat er in het midden van de zool als het ware een inham zit. Daarnaast is de zool erg dempend, wat terugkomt in het verende en lichte gevoel.

De Mizuno Wave Inspire 17 is erg licht

Hoe loopt de schoen na een tijdje proberen?

Zowel op zandgrond als op asfaltwegen lopen de hardloopschoenen erg prettig. De veters zijn plat, waar ik bij het aantrekken van de schoen nog wel aan moet wennen, maar ze laten niet los, zijn lang genoeg en zorgen voor voldoende stevigheid. Daarnaast geven de schoenen, ook na het meermaals dragen, veel stevigheid aan mijn voet en zwikt mijn enkel niet om op de ongelijke bosgrond.

De schoenen zijn ademend en ik heb dan ook geen last van zweetvoeten, ook niet na lange tijd rennen. De Mizuno Wave Inspire 17 zijn dan ook een hele fijne aanwinst geweest op mijn hardloopartikelen en ze zijn de enige schoenen die ik vanaf nu nog ga dragen!

Een van de dingen waar wel rekening mee gehouden dient te worden, is de snelheid waarmee het ‘schuim’ van de zool beschadigd kan raken. Bij het lopen over rotsachtige grond met scherpe uitsteeksels merkte ik helaas dat de zool aan de zijkant snel beschadigd. Vanaf nu gebruik ik deze schoen dus alleen nog maar op bosgrond, zandgrond of harde wegen. Op naar die halve marathon!


Lees hier meer over de Mizuno Wave Inspire 17


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer