De Stubai Utratrail is dit jaar nog beter

Door Edwin Hagenouw | bron: Stubai.at

Is het mogelijk om een ​​succesvol evenement als de STUBAI ULTRATRAIL nog beter te maken? Zeker! Het bewijs, als dat al nodig, is te vinden in de derde editie van deze nu al legendarische trailrun. Op 29 juni 2019 zullen vele topatleten tot het uiterste gaan op trails die starten in Innsbruck en Neustift en eindigen op de Stubaier-gletsjer op meer dan 3000 meter boven de zeespiegel.

Wat is er nieuw voor 2019?

De trailrun zal dit jaar langer, moeilijker en mooier zijn dan de vorige edities. Ook is er een gloednieuwe afstand toegevoegd: de STUBAI 19K. Hiermee kunnen de deelnemers een parcours afleggen van 18,6 kilometer met 1998 hoogtemeters. De lopers kunnen nu al verheugen op een opwindend nieuw parcours dat in 2019 zal worden opgenomen in de STUBAI ULTRATRAIL. “Na het ontvangen van veel feedback van deelnemers in 2018 wilden we onmiddellijk reageren in plaats van te wachten tot 2020.

“Hierdoor zal het evenement nog aantrekkelijker worden”

We willen dat de deelnemers nu al van deze snelle veranderingen kunnen profiteren. Hierdoor zal het evenement nog aantrekkelijker worden”, legt Martin Hafenmair uit directeur van STUBAI ULTRATRAIL. Samen met het Stubai Tirol Tourism Board heeft Hafenmair hard gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw parcours om het middengedeelte van de route bij Neustift aantrekkelijker te maken voor hardlopers en toeschouwers.

Dat betekent dat deelnemers aan de STUBAI ULTRATRAIL en wat vroeger bekend stond als de Stubai Basic Trail (nu de STUBAI 35K genoemd) in 2019 een extra uitdaging moeten aangaan. Maar het nieuwe parcours zal ook zorgen voor een aangenamere loopervaring.

65,6 km lang en 6.027 verticale klimmeters

Dus wat is er veranderd voor 2019? De STUBAI ULTRATRAIL meet nu 65,6 kilometer in lengte en heeft 6.027 verticale klimmeters en 1.668 hoogtemeters downhill. De Stubai Basic Trail wordt nu de STUBAI 35K genoemd en bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit 35,1 km hardlopen met 3.808 verticale hoogtemeters en 1.668 hoogtemeters bergafwaarts.

Beelden van Stubai Utraltrail 2018. Kristin Berglund. ©Philipp Reiter

De finishlijn is altijd in het Jochdohle-restaurant op de Stubaier-gletsjer, 3.150 meter boven de zeespiegel

Net als in voorgaande jaren zullen deze de deelnemers aan deze afstanden starten in respectievelijk Innsbruck en Neustift in het Stubaital. De finishlijn is altijd in het Jochdohle-restaurant op de Stubaier-gletsjer, 3.150 meter boven de zeespiegel. Nieuw voor 2019 is het gedeelte in het midden van het Stubaital in de buurt van het dorp Neustift.

Beelden van Stubai Utraltrail 2018. ©wisthaler.com

Na een spectaculaire zonsopgang en een prachtig uitzicht op de bergen vanaf de Starkenburger Hütte hoog in de bergen, lopen deelnemers niet langer helemaal naar het centrum van Neustift, maar lopen ze in plaats daarvan naar Milders, een kleine gehucht iets verder in de vallei gelegen. Ook is er een geheel nieuwe afstand. Naast de volledige STUBAI ULTRATRAIL, de STUBAI 35K en de STUBAI 8K (voorheen Stubai Glacier Trail) zal er ook de STUBAI 19K zijn.

Nieuwe stoere afdalingen

In 2019 zullen de STUBAI ULTRATRAIL en STUBAI 35K ook langer zijn en twee nieuwe stoere afdalingen bevatten. Tegelijkertijd biedt het nieuwe gedeelte tussen Neustift en Falbeson alles wat trailrunning zo populair maakt: technische routes, wortels en rotsen, dichte bossen en ruig terrein tussen 1800 en 2300 meter boven de zeespiegel. De route leidt naar de Neue Regensburgerhütte-hut (2286 m) en biedt een prachtig uitzicht op de majestueuze gletsjervelden aan het einde van de Stubai vallei.

Stubai Ultratrail. ©wisthaler.com

WildeWasserWeg

Nieuw in 2019 is de STUBAI 19K, de ideale baan voor hardlopers die het gevoel willen ervaren om de Stubai-gletsjer over te steken zonder 60 of 35 kilometer te hoeven afleggen. Deze race heeft een relatief korte lengte van 18,6 kilometer met 1998 verticale klimmeters en bijna geen afdaling. Ondanks de kortere afstand is de route niet minder spectaculair. Vanuit het Stubai-dal klimmen alle trailrunners helemaal tot aan het begin van wat een van de belangrijkste hoogtepunten van de afgelopen jaren is gebleken: de WildeWasserWeg trail.

Stubai 8k

STUBAI 8K: voorheen bekend als de Stubai Glacier Trail, is de kortste van de vier beschikbare afstanden – en is net zo extreem als voorheen. Lopers beginnen aan de voet van de Stubaier-gletsjer en moeten binnen slechts 7,6 kilometer 1.394 hoogtemeters overbruggen terwijl ze langs de Dresdner Hütte rennen over rotsen, sneeuw en ijs tot aan de finish in restaurant Jochdohle, 3.150 meter boven de zeespiegel.

Online registratie is hier mogelijk voor alle vier de afstanden: aanmelden

Meer informatie over Stubai Ultratrail: www.stubai.at/en/ultratrail/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.