Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Deze winnaar van het Mountain Film Festival 2015 portretteert de ervaring van drie vrienden die in 2013 twee van de Seven Summits wilden beklimmen. Na twee jaar van planning begonnen Ryan Sarka, Ethan Lee en Jonathan Ronzio hun extreme avontuur met een enkele reis naar Chili.

Van Mount Aconcagua naar Denali

Daar aangekomen kochten ze een vrachtwagen en gingen vervolgens op weg naar de hoogste berg in Zuid-Amerika, Mount Aconcagua in Argentinië. Het doel was om daarna naar het noorden te trekken om daar de hoogste berg van Noord-Amerika (Denali) in Alaska te bereiken.

Na twee jaar van planning begonnen de mannen hun extreme avontuur met een enkele reis naar Chili


De Aconcagua, gelegen in de Andes, in Argentinië, is met zijn 6962 meter de hoogste berg van het Amerikaanse continent en de hoogste berg ter wereld buiten Azië.

De berg is gelegen in de provincie Mendoza en zijn natuurlijke grens wordt gemarkeerd door de Valle de las Vacas in het noorden en oosten en de Kleine Valle de los Horcones in het westen en zuiden. De berg en zijn omgeving maken deel uit van het provinciale Aconcaguapark. De berg heeft een aantal gletsjers, waarvan de belangrijkste de noordoostelijke of Poolse gletsjer en de oostelijke of Engelse gletsjer zijn. Bron: wikipedia


Niet alleen waren ze gefocust op klimmen, ze besloten ook dat ze tijdens deze reis vrijwilligerswerk zouden doen in elk land dat ze tijdens deze reis passeerden. Dus na het bereiken van Mount Aconcagua gaan ze terug naar Chili, naar de stad Illapel voor hun eerste vrijwilligersopdracht. De organisatie waarmee ze samenwerken is Save The Wild Chinchilla’s, opgericht door Amy Deane.

Grote veranderingen in hun plannen

Nadat ze Illapel verlaten hebben, gaan ze naar het noorden naar Peru. Ze worden daar geconfronteerd met een aantal problemen die hen dwingen om een ​​paar grote veranderingen in hun plannen aan te brengen. Onverschrokken vervolgen de mannen hun reis door het grootste deel van Zuid-Amerika en Midden-Amerika.

Vind de inspiratie. Volg je dromen. Maak een verschil.

Hun belangrijkste doelen waren om hun dromen te volgen en het verschil te maken. Tijdens de reis komen ze vele onvergetelijke culturele ervaringen tegen, maar het belangrijkste is dat ze een nieuwe waardering voor een eenvoudiger manier van leven ontdekken.

Between the Peaks
Ethan, Ryan en Jonathan. Credits: Jonathan Ronzio

Tijdens hun reis strandden de mannen op meedogenloze stranden, waagden ze zich aan vulkanische nevelwouden, verkenden de mysteries van de jungle van de Amazone, overschreden ze grenzen en vochten tegen een sneeuwstorm op grote hoogte. Dit is een film die laat zien dat het voor iedereen mogelijk is zijn dromen te volgen en passies na te jagen.


Bekijk hier meer outdoor films en documentaires


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer