Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Deze winnaar van het Mountain Film Festival 2015 portretteert de ervaring van drie vrienden die in 2013 twee van de Seven Summits wilden beklimmen. Na twee jaar van planning begonnen Ryan Sarka, Ethan Lee en Jonathan Ronzio hun extreme avontuur met een enkele reis naar Chili.

Van Mount Aconcagua naar Denali

Daar aangekomen kochten ze een vrachtwagen en gingen vervolgens op weg naar de hoogste berg in Zuid-Amerika, Mount Aconcagua in Argentinië. Het doel was om daarna naar het noorden te trekken om daar de hoogste berg van Noord-Amerika (Denali) in Alaska te bereiken.

Na twee jaar van planning begonnen de mannen hun extreme avontuur met een enkele reis naar Chili


De Aconcagua, gelegen in de Andes, in Argentinië, is met zijn 6962 meter de hoogste berg van het Amerikaanse continent en de hoogste berg ter wereld buiten Azië.

De berg is gelegen in de provincie Mendoza en zijn natuurlijke grens wordt gemarkeerd door de Valle de las Vacas in het noorden en oosten en de Kleine Valle de los Horcones in het westen en zuiden. De berg en zijn omgeving maken deel uit van het provinciale Aconcaguapark. De berg heeft een aantal gletsjers, waarvan de belangrijkste de noordoostelijke of Poolse gletsjer en de oostelijke of Engelse gletsjer zijn. Bron: wikipedia


Niet alleen waren ze gefocust op klimmen, ze besloten ook dat ze tijdens deze reis vrijwilligerswerk zouden doen in elk land dat ze tijdens deze reis passeerden. Dus na het bereiken van Mount Aconcagua gaan ze terug naar Chili, naar de stad Illapel voor hun eerste vrijwilligersopdracht. De organisatie waarmee ze samenwerken is Save The Wild Chinchilla’s, opgericht door Amy Deane.

Grote veranderingen in hun plannen

Nadat ze Illapel verlaten hebben, gaan ze naar het noorden naar Peru. Ze worden daar geconfronteerd met een aantal problemen die hen dwingen om een ​​paar grote veranderingen in hun plannen aan te brengen. Onverschrokken vervolgen de mannen hun reis door het grootste deel van Zuid-Amerika en Midden-Amerika.

Vind de inspiratie. Volg je dromen. Maak een verschil.

Hun belangrijkste doelen waren om hun dromen te volgen en het verschil te maken. Tijdens de reis komen ze vele onvergetelijke culturele ervaringen tegen, maar het belangrijkste is dat ze een nieuwe waardering voor een eenvoudiger manier van leven ontdekken.

Between the Peaks
Ethan, Ryan en Jonathan. Credits: Jonathan Ronzio

Tijdens hun reis strandden de mannen op meedogenloze stranden, waagden ze zich aan vulkanische nevelwouden, verkenden de mysteries van de jungle van de Amazone, overschreden ze grenzen en vochten tegen een sneeuwstorm op grote hoogte. Dit is een film die laat zien dat het voor iedereen mogelijk is zijn dromen te volgen en passies na te jagen.


Bekijk hier meer outdoor films en documentaires


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer