klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Deze winnaar van het Mountain Film Festival 2015 portretteert de ervaring van drie vrienden die in 2013 twee van de Seven Summits wilden beklimmen. Na twee jaar van planning begonnen Ryan Sarka, Ethan Lee en Jonathan Ronzio hun extreme avontuur met een enkele reis naar Chili.

Van Mount Aconcagua naar Denali

Daar aangekomen kochten ze een vrachtwagen en gingen vervolgens op weg naar de hoogste berg in Zuid-Amerika, Mount Aconcagua in Argentinië. Het doel was om daarna naar het noorden te trekken om daar de hoogste berg van Noord-Amerika (Denali) in Alaska te bereiken.

Na twee jaar van planning begonnen de mannen hun extreme avontuur met een enkele reis naar Chili


De Aconcagua, gelegen in de Andes, in Argentinië, is met zijn 6962 meter de hoogste berg van het Amerikaanse continent en de hoogste berg ter wereld buiten Azië.

De berg is gelegen in de provincie Mendoza en zijn natuurlijke grens wordt gemarkeerd door de Valle de las Vacas in het noorden en oosten en de Kleine Valle de los Horcones in het westen en zuiden. De berg en zijn omgeving maken deel uit van het provinciale Aconcaguapark. De berg heeft een aantal gletsjers, waarvan de belangrijkste de noordoostelijke of Poolse gletsjer en de oostelijke of Engelse gletsjer zijn. Bron: wikipedia


Niet alleen waren ze gefocust op klimmen, ze besloten ook dat ze tijdens deze reis vrijwilligerswerk zouden doen in elk land dat ze tijdens deze reis passeerden. Dus na het bereiken van Mount Aconcagua gaan ze terug naar Chili, naar de stad Illapel voor hun eerste vrijwilligersopdracht. De organisatie waarmee ze samenwerken is Save The Wild Chinchilla’s, opgericht door Amy Deane.

Grote veranderingen in hun plannen

Nadat ze Illapel verlaten hebben, gaan ze naar het noorden naar Peru. Ze worden daar geconfronteerd met een aantal problemen die hen dwingen om een ​​paar grote veranderingen in hun plannen aan te brengen. Onverschrokken vervolgen de mannen hun reis door het grootste deel van Zuid-Amerika en Midden-Amerika.

Vind de inspiratie. Volg je dromen. Maak een verschil.

Hun belangrijkste doelen waren om hun dromen te volgen en het verschil te maken. Tijdens de reis komen ze vele onvergetelijke culturele ervaringen tegen, maar het belangrijkste is dat ze een nieuwe waardering voor een eenvoudiger manier van leven ontdekken.

Between the Peaks
Ethan, Ryan en Jonathan. Credits: Jonathan Ronzio

Tijdens hun reis strandden de mannen op meedogenloze stranden, waagden ze zich aan vulkanische nevelwouden, verkenden de mysteries van de jungle van de Amazone, overschreden ze grenzen en vochten tegen een sneeuwstorm op grote hoogte. Dit is een film die laat zien dat het voor iedereen mogelijk is zijn dromen te volgen en passies na te jagen.


Bekijk hier meer outdoor films en documentaires


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer