ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Deze winnaar van het Mountain Film Festival 2015 portretteert de ervaring van drie vrienden die in 2013 twee van de Seven Summits wilden beklimmen. Na twee jaar van planning begonnen Ryan Sarka, Ethan Lee en Jonathan Ronzio hun extreme avontuur met een enkele reis naar Chili.

Van Mount Aconcagua naar Denali

Daar aangekomen kochten ze een vrachtwagen en gingen vervolgens op weg naar de hoogste berg in Zuid-Amerika, Mount Aconcagua in Argentinië. Het doel was om daarna naar het noorden te trekken om daar de hoogste berg van Noord-Amerika (Denali) in Alaska te bereiken.

Na twee jaar van planning begonnen de mannen hun extreme avontuur met een enkele reis naar Chili


De Aconcagua, gelegen in de Andes, in Argentinië, is met zijn 6962 meter de hoogste berg van het Amerikaanse continent en de hoogste berg ter wereld buiten Azië.

De berg is gelegen in de provincie Mendoza en zijn natuurlijke grens wordt gemarkeerd door de Valle de las Vacas in het noorden en oosten en de Kleine Valle de los Horcones in het westen en zuiden. De berg en zijn omgeving maken deel uit van het provinciale Aconcaguapark. De berg heeft een aantal gletsjers, waarvan de belangrijkste de noordoostelijke of Poolse gletsjer en de oostelijke of Engelse gletsjer zijn. Bron: wikipedia


Niet alleen waren ze gefocust op klimmen, ze besloten ook dat ze tijdens deze reis vrijwilligerswerk zouden doen in elk land dat ze tijdens deze reis passeerden. Dus na het bereiken van Mount Aconcagua gaan ze terug naar Chili, naar de stad Illapel voor hun eerste vrijwilligersopdracht. De organisatie waarmee ze samenwerken is Save The Wild Chinchilla’s, opgericht door Amy Deane.

Grote veranderingen in hun plannen

Nadat ze Illapel verlaten hebben, gaan ze naar het noorden naar Peru. Ze worden daar geconfronteerd met een aantal problemen die hen dwingen om een ​​paar grote veranderingen in hun plannen aan te brengen. Onverschrokken vervolgen de mannen hun reis door het grootste deel van Zuid-Amerika en Midden-Amerika.

Vind de inspiratie. Volg je dromen. Maak een verschil.

Hun belangrijkste doelen waren om hun dromen te volgen en het verschil te maken. Tijdens de reis komen ze vele onvergetelijke culturele ervaringen tegen, maar het belangrijkste is dat ze een nieuwe waardering voor een eenvoudiger manier van leven ontdekken.

Between the Peaks
Ethan, Ryan en Jonathan. Credits: Jonathan Ronzio

Tijdens hun reis strandden de mannen op meedogenloze stranden, waagden ze zich aan vulkanische nevelwouden, verkenden de mysteries van de jungle van de Amazone, overschreden ze grenzen en vochten tegen een sneeuwstorm op grote hoogte. Dit is een film die laat zien dat het voor iedereen mogelijk is zijn dromen te volgen en passies na te jagen.


Bekijk hier meer outdoor films en documentaires


 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.