Eco-Shell Footwear van Hanwag: een minimale eco-voetafdruk!

Door Edwin Hagenouw | Fan van Hanwag

In het najaar van 2018 introduceerde Hanwag een nieuw membraan, dat exclusief voor het Zuid-Duitse outdoorschoenenmerk is ontwikkeld. Vanzelfsprekend is Eco-Shell Footwear volledig aangepast aan de eisen die winterschoeisel aan een waterdicht, ademend membraan stelt. Het membraan is vrij van schadelijke, fluorhoudende CFK’s en afbreekbaar in het milieu. Omdat het in Zuid-Duitsland, dus voor Hanwag ‘dicht bij huis’, wordt vervaardigd, is ook de CO2-emissie gering. Kortom: Eco-Shell Footwear laat een minimale voetafdruk achter in de natuur en het milieu.

Waterdicht en comfortabel

Eco-Shell Footwear is een 3-laags laminaat, waarvan de kern bestaat uit een waterdicht, ademend PU-membraan. Het wordt aan de buitenzijde beschermd door een polyamide laag. De binnenzijde bestaat uit een comfortabel warme voering van 100% gerecycled polyester. De werking verschilt niet van conventionele laminaten met membraan.

Zo blijven de voeten onder alle omstandigheden aangenaam droog en warm

Door het verschil in temperatuur en druk tussen het binnenklimaat en de buitenlucht, worden transpiratievocht en overtollige lichaamswarmte als het ware naar buiten gezogen. Het membraan houdt nattigheid dat van buitenaf wil binnendringen tegen. Zo blijven de voeten onder alle omstandigheden aangenaam droog en warm. In het najaar van 2019 heeft Hanwag onder andere de Active Winter ES modellen toegevoegd in de nieuwe kleurstelling Light Navy / Asphalt.

Saisa Mid Lady ES

Deze sportieve, halfhoge dames winterlaars is gemaakt van kwalitatief hoogstaande en duurzame materialen. Voorzien van de waterdichte en goed ademende Eco-Shell Footwear voering; vervaardigd uit 100% gerecycled polyester en vrij van fluorchemicaliën. Biedt perfecte grip dankzij de MICHELIN® V-ROUGH zool en is daarmee zeer geschikt voor alledaags gebruik in herfst en winter.

Hanwag Saisa Mid
Saisa Mid Lady ES

Saisa High Lady ES

Functionele, sportieve dames winterlaars met oog voor het milieu. Door de innovatieve Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool zeer geschikt voor alledaags gebruik in sneeuw en kou.

Saisa High Lady ES
  • Materialenmix uit nubuck en textiel met extra isolatie 
  • Zijrits met waterdicht binnenbeleg Waterdicht, ademingsactief en milieuvriendelijk vanwege het ontbreken van fluorchemische stoffen  
  • Voering uit 100% gerecycled polyester: Eco-Shell Footwear 
  • Extra comfortabele en gewrichts- ontlastende zoolconstructie uit PU en gummi

Anros ES

Multifunctionele, stijlvolle schoen uit milieuvriendelijke materialen met de innovative Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool voor winters gebruik in de stad en op wandelpaden.

  • Hoogwaardig nubuck leer
  • Waterproof, ademend en milieuvriendelijk door het ontbreken van fluorochemische stoffen en de voering uit 100% gerecycled polyester: Eco-Shell Footwear
  • StraightFit leest: maakt een rechte stand van de grote teen mogelijk waardoor er meer ruimte is in de voorvoet en dus een betere warmte-isolatie.  
  • Extra comfortabele en gewrichts-ontlastende zoolconstructie van PU en gummi    

Zelf wandelen mijn partner Maartje en ik al jarenlang op Hanwag Tatra II wandelschoenen. De combinatie van een lichtgewicht, waterdicht en stevigheid maken van deze schoenen de perfecte reisgenoot op onze reizen. We zijn ook blij dat Hanwag zich sterk inzet voor duurzaamheid en oog heeft voor het behoud van onze prachtige planeet.


Lees hier alles over alle producten van Hanwag


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.