Fly Drive & Camp voor ultieme vrijheid in Noord Scandinavië

Door Edwin Hagenouw

Heb je altijd al eens rond willen trekken met een tentje door het prachtige noorden van Scandinavië? Genieten van ongetemde vrijheid midden in de mooiste natuurlijke omgevingen. Maar vind je het te ver om vanaf Nederland zelf te rijden? Misschien heb je wat beperkte tijd, of wil je op een eenvoudige manier kennismaken met kamperen? Dan is de Fly & Drive & Camp waarschijnlijk dé ideale reis voor jou!

Bekijk hier snel alle informatie over deze unieke reis en laat je inspireren door de uitgebreide route suggesties.

Je vliegt met een directe vlucht naar Rovaniemi (Fins Lapland) dat op de Poolcirkel ligt. Hier staat een huurauto met een complete kampeeruitrusting al voor je klaar. Zo ben je snel op weg voor je kampeeravontuur!

Je vliegt met een directe vlucht naar Rovaniemi in Fins Lapland dat op de Poolcirkel ligt

Heerlijk vrij kun je zelf ter plaatse je route en je overnachtingsplek bepalen. Je kunt doorrijden naar Zweden of Noorwegen, de mogelijkheden zijn groot. Wat dacht je van een bezoek aan de Noordkaap of de Lofoten? Het ligt allemaal binnen bereik.

Noord-Scandinavië staat bekend om de vele goede campings en trekkershutten maar door het allemansrecht kun je natuurlijk ook in de vrije natuur overnachten! Kortom; deze reis biedt je volop vrijheid en gemak!

Fly, Drive & Camp in het kort

 • Vlucht Amsterdam-Rovaniemi
 • Huurauto
 • Complete kwalitatief hoogwaardige kampeeruitrusting met o.a. Fjällraven tent en slaapzakken

Allemansrecht

Het unieke en ongeschreven allemansrecht geldt voor heel Scandinavië en regelt de vrije toegang tot de natuur en het recht om natuurlijke producten te plukken en te eten, onafhankelijk van wie de eigenaar van het land is.

Dit betekent ook dat je overal mag gaan en staan in bos, natuur of wateren, als je maar niets verstoort, vervuilt of beschadigt. Je bent hierdoor dus niet gebonden aan overnachtingen op campings! Het allemansrecht geldt niet voor beschermde gebieden, nationale parken en privé-terrein.

Dit betekent dat je overal mag gaan en staan in bos, natuur of wateren, als je maar niets verstoort, vervuilt of beschadigt

Op de laatste dag van je reis lever je de auto met volle tank en inclusief kampeeruitrusting weer in op de luchthaven van Rovaniemi.

Mountainreporters adviseert deze reis vanwege:

 • Complete reis, inclusief vlucht, autohuur en kampeeruitrusting
 • Ongelimiteerd aantal kilometers, grensoverschrijdend voor Zweden en Noorwegen
 • Volledige vrijheid!

Deze reis wordt aangeboden inclusief:

 • Directe retourvlucht Amsterdam-Rovaniemi (tussen 12 juni en 18 september 2019 vlieg je met een directe chartervlucht van Amsterdam naar Rovaniemi)
 • Huurauto
 • Kampeeruitrusting
 • Wegenkaart Finland
 • Reserveringskosten

Prijs vanaf € 850,- p/p voor 8 dagen. Klik hier voor meer informatie, alle reisdata en de prijzen.

Bekijk meer bijzondere reizen in het noorden van Scandinavië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.