Onder leiding van gecertificeerde berggidsen

Door Pauline van der Waal | Bron: Innsbruck.info

Wanneer je deze zomer naar Innsbruck gaat, kun je van maandag tot en met vrijdag meedoen met het bergwandelprogramma. Hierbij kun je mee met een georganiseerde bergwandeling met gecertificeerde gids. En dat helemaal gratis!

Foto: Christian Vorhofer
Wandelingen van elk niveau in de omgeving van Innsbruck. Foto: Christian Vorhofer

Van mei tot oktober

Het bergwandelprogramma wordt aangeboden van 27 mei tot en met 25 oktober 2019. Rondom Innsbruck ligt er zo’n 1200 kilometer aan wandelpaden dus er is keuze genoeg. De ervaren gidsen van AlpinSchule Innsbruck (ASI) leiden jou als wandelaar naar de meest indrukwekkende plekken en uitzichtpunten van Innsbruck en zijn vakantiedorpen.

Foto: Christian Vorhofer
Op korte afstand van de stad liggen meer dan 1200 kilometer aan wandelpaden. Foto: Christian Vorhofer

Verschillende wandelingen

Of je nou houdt van het uitzicht hoog boven op de berg, pauze in een authentieke berghut of van de stad en directe omgeving, het zit allemaal in het programma. Je kunt ook kiezen tussen verschillende niveaus.
Voor kinderen vanaf 8 jaar en senioren zijn er lichte wandelingen te vinden. Een voorbeeld is de gemoedelijke wandeling over het Mieminger Plateau van zo’n twee uur en zonder al te veel stijgen en dalen.
Ben je juist meer een doorgewinterde wandelaar op zoek naar een uitdaging, kies dan bijvoorbeeld voor de natuurparktoer op de Nordkette. Zo’n 7,5 uur en vrij pittig en uitermate geschikt voor natuurliefhebbers.

Foto: Christian Vorhofer
Met de Welcome Card kun je gratis meedoen aan het bergwandelprogramma. Foto: Christian Vorhofer

Ga je mee wandelen?

Alle wandelingen zijn gratis op vertoon van de Welcome Card. Ook kun je daarmee gratis met de Wandelbus die je vanuit Innsbruck naar het begin van de wandeling brengt. Deze gastenkaart krijg je wanneer je verblijft in één van de aangesloten hotels of appartementen. Overigens krijg je met deze kaart nog veel meer korting, zoals bijvoorbeeld op de gondels, het zwembad of de golfbaan. Vraag ernaar in je hotel!
Belangrijk voor deelname is dat je over een goede basisconditie beschikt en dat je goede wandelschoenen draagt. Vergeet daarnaast je zonnebrandcrème en regenjas niet en neem iets te eten en drinken mee.

Voor meer informatie en een uitgebreide beschrijving van alle beschikbare wandelingen kijk je op de website van Innsbruck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.