Roques de García: de must-do op Tenerife

Een reisverhaal van Pauline van der Waal

Het vulkanische eiland Tenerife is een topbestemming als je van hiken houdt. Er zijn veel verschillende wandelingen, zowel qua omgeving als ook qua niveau. Mocht je twijfelen welke hikes er op je programma moeten, zet dan in ieder geval wel Roques de García op de lijst.

Hike door bizar vulkanisch landschap

Deze wandeling van twee tot tweeënhalf uur ligt in het nationale park Teide, en je loopt zoals je op de foto’s ziet aan de voet van de vulkaan die naamgever is van het park. Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats en vanaf daar is het een paar minuutjes lopen tot aan het begin van de hike. Het is geen moeilijke of erg zware hike.

Wij lopen de route met de klok mee. Dat betekent dat je start met een afdaling en ondanks dat je tegen het einde weer een klein stukje omhoog moet klimmen, eindig je je wandeling lekker vlak. Check hieronder de foto’s die ik maakte!

Verplichte kost: dé toeristische foto voordat we starten met onze hike
Verplichte kost: dé toeristische foto voordat we starten met onze hike
Bizar hoe klein je je voelt. Inderdaad, als je goed kijkt loopt er iemand aan de rechterkant van de foto
Bizar hoe klein je je voelt. Inderdaad, als je goed kijkt loopt er iemand aan de rechterkant van de foto
Zicht op de enorme vlakte
Zicht op de enorme vlakte
De wandeling is redelijk vlak met een stukje dalen en uiteindelijk weer stijgen
De wandeling is redelijk vlak met een stukje dalen en uiteindelijk weer stijgen
Kan die lucht nog blauwer?!
Kan die lucht nog blauwer?!
Hier zie je duidelijk de gestolde lava
Hier zie je duidelijk de gestolde lava
Als we de bocht door zijn wordt de Teide weer zichtbaar
Als we de bocht door zijn wordt de Teide weer zichtbaar
De Echium wildpretii oftewel Tajinaste Rojo: een typische bloem van Tenerife. Om 'm in bloei te zien moet je in de lente of zomer naar het eiland.
De Echium wildpretii oftewel Tajinaste Rojo: een typische bloem van Tenerife. Om ‘m in bloei te zien moet je in de lente of zomer naar het eiland.
Wat een bizar landschap hier!
Wat een bizar landschap hier!
Verdwalen kan hier niet, zeker niet als je de bordjes met Sendero 3 blijft volgen.
Verdwalen kan hier niet, zeker niet als je de bordjes met Sendero 3 blijft volgen. Je kunt vanaf hier ook ‘overstappen’ op één van de andere routes in het trail network
Nog een laatste blik, en dan is het tijd voor lunch!
Nog een laatste blik, en dan is het tijd voor lunch!

Start vroeg, of juist aan het einde van de (mid)dag

Het is verstandig een beetje bijtijds te starten, dan is het nog heerlijk rustig. Vanaf ongeveer half elf arriveren de eerste bussen vanuit de kustplaatsen en kan het best een beetje druk worden. Hetzelfde geldt voor de zondag. Dat is een vrije dag voor de Spanjaarden, dus wanneer zij een uitje plannen is dat vrijwel altijd op de zondag. Ga je juist aan het einde van de middag, dan zien de rotsen er met de ondergaande zon ook prachtig uit.

Overigens loopt niet iedereen de hele route. Er zijn ook genoeg mensen die alleen bij het uitzichtpunt blijven of slechts een kort stukje lopen. Er is overigens ook een geheel vlak pad van een paar honderd honderd meter aangelegd, zodat ook mensen in een rolstoel of die slechter ter been zijn van dit prachtige stukje natuur kunnen genieten.

Tip: loop de route met de klok mee. Dan is het einde lekker vlak

Wil je nóg meer beelden van deze wandeling of van Tenerife? Bekijk dan onderstaande video die ik maakte van mijn verblijf.

Ik liep de route samen met een gids via Xwander. Voor meer informatie over Tenerife kijk je op de officiële website. Daar is ook alles over deze trail te vinden onder Sendero #3.


Lees hier alle verhalen en artikelen over Tenerife


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

BBI Travel

De aantrekkingskracht van Catalonië

Catalonië biedt het hele jaar door een breed scala aan buitenactiviteiten aan de kust of in de bergen. Of je nu over natuurpaden wilt wandelen, mountainbiken, wildwatervaren of ecotoerisme wilt proberen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur.. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer