Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Veel mensen denken bij Amerika meteen aan grote steden zoals New York, Washington en Hollywood, maar de Verenigde Staten van Amerika zijn ook een perfecte bestemming voor wie wil ontsnappen aan de drukte van de stad. Amerika, het op twee na grootste land ter wereld, heeft voor elk wat wils. In dit artikel bespreken we een aantal van de mooiste nationale parken van het land. Een mooi overzicht van iedereen die van avontuur en natuur houdt. Houd er wel rekening mee dat alle reizigers die naar Amerika reizen een ESTA moeten aanvragen voor vertrek.

1. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is een van de bekendste nationale parken van Amerika. Het is het oudste nationale park ter wereld en in 1978 werd het park door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Het park heeft een oppervlakte van bijna 9.000 vierkante kilometer en ligt voor het grootste deel in de staat Wyoming. Een groot deel van het park maakt deel uit van de Rocky Mountains. Yellowstone is erg populair onder toeristen, onder andere vanwege de talloze geisers, de warmwaterbronnen en andere geothermische verschijnselen.

2. Yosemite National Park

Het nationaal park Yosemite is een van de meest bezochte plekken door natuurliefhebbers gedurende hun reis in Amerika. Het park bevindt zich in de staat California en maakt deel uit van het Sierra Nevada gebergte. Het landschap is er zeer gevarieerd: hoge bergen, gletsjers, watervallen, meren en bossen met reuzensequoia’s.

Yosemite National Park. Foto: Unsplash

De mooiste plekken van het park zijn, onder andere, Mariposa Grove, de Half Dome, El Capitan en Glacier Point. Vanaf Glacier Point, dat hoog uitsteekt boven de vallei, heb je een prachtig uitzicht. De vallei is met haar watervallen en enorme granieten rotsformaties naast het centrum van het park ook een van de hoofdattracties van Yosemite.

Yosemite National Park. Foto: Unsplash

3. Death Valley

Ook Death Valley bevindt zich in California, en voor een klein gedeelte in Nevada. De naam komt voort uit de zeer specifieke klimatologische omstandigheden van het park die het voor veel dier- en plantensoorten extreem moeilijk maken om te overleven. Ondanks dat leven er veel woestijndieren in Death Valley, waaronder vogels, reptielen, hagedissen en slangen.

Dearth Valley. Foto: Yvette de Wit Unsplash

4. Sequoia National Park

In California bevindt zich ook Sequoia National Park. De reden waarom veel mensen dit park bezoeken kan worden afgeleid uit de naam, namelijk het feit dat er in dit park reuzensequoia’s groeien. Het is het op een na oudste park van Amerika. Er wordt gezegd dat de oudste reuzensequoia in het park 2200 jaar oud is.

Sequoia National Park. Foto: Josh Carter Unsplash

Deze boom, die de naam “General Sherman Tree” draagt, is 84 meter hoog en heeft een diameter van bijna acht meter. In het zogenaamde “Giant Forest”, waar deze boom staat, staan vijf van de tien grootste bomen ter wereld.

5. Grand Canyon

Wie kent de Grand Canyon niet? De immense kloof, die door het gelijknamige nationale park (gelegen in Arizona) loopt, is een van de meest populaire toeristische attracties van Amerika. De Grand Canyon is benoemd tot werelderfgoed door UNESCO, en iedereen die er geweest is zal bevestigen dat dat niet voor niets zo is. Het aantal ‘Ooh Aah points’ is dan ook ontelbaar.

Ooh aah point in Grand Canyon National Park. Foto: Luxces Swemmen Unsplash

De indrukwekkende kloof is bijna 446 kilometer lang. Het nationale park kan worden onderverdeeld in twee delen: de North Rim (de noordelijke rand) en de South Rim (de zuidelijke rand). De Grand Canyon is uniek en een bezoek aan dit nationale park is eigenlijk onmisbaar gedurende een reis in Amerika.

6. Everglades National Park

Ook Everglades National Park, gelegen in Florida, is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Dankzij de zeer vruchtbare grond heeft het park een weelderige vegetatie. Omdat het ecosysteem van dit gebied zo bijzonder is zijn er veel unieke, maar ook bedreigde planten- en diersoorten te vinden, zoals de Amerikaanse alligator.

7. Arches National Park

Dit nationale park, gelegen in Utah, ontleent zijn naam aan de meer dan 2.000 natuurlijke bogen die er te vinden zijn. Ondanks dat dit een van de kleinere nationale parken van de Verenigde Staten is, is het zeker een bezoek waard. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het park is Delicate Arch, een 16 meter hoge vrijstaande natuurlijke boog.

Arches National Park. Foto: Ben Stiefel Unsplash

Vergeet het ESTA Amerika niet

Voor de meeste nationale parken in Amerika geldt dat er genoeg te zien en te ontdekken is om je meerdere dagen te vermaken. Het is verstandig om al voor vertrek te beslissen welke nationale parken je wil bezoeken en aan de hand daarvan een reisprogramma te maken. Het is bovendien goed om te weten dat alle Nederlanders en Belgen die naar Amerika reizen een visum of ESTA nodig hebben.

Het ESTA is makkelijker, sneller en goedkoper aan te vragen dan een visum, dus reizigers die aan alle Voorwaarden van het ESTA voorwaarden van het ESTA voldoen kunnen het beste deze reistoestemming aanvragen in plaats van een visum. Elk verblijf in Amerika mag met een ESTA maximaal negentig dagen duren, wat normaal gesproken meer dan genoeg is om meerdere nationaal parken aan te doen. Het ESTA heeft bovendien een geldigheidsduur van twee jaar, dus je kunt meerdere keren met het ESTA naar Amerika reizen om alle nationale parken op je gemak te ontdekken.


Lees hier alle verhalen en reistips over Noord-Amerika


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer