Sophie (30) besluit om 500 kilometer te gaan hiken door het arctisch gebied van Noorwegen. Ze wil weg van de druk van banen, studies, vrienden en het altijd te moeten meten met haar broers en zussen. Niet veel later is ze in één van de laatste echte wildernissen die Europa nog rijk is…Alles wat ze wil is alleen zijn. In haar tent de grootse natuur ervaren. Maar het leven thuis lijkt haar niet te begrijpen en zichzelf lostrekken blijkt moeilijker dan gedacht.

HUMAN NATURE is een speelfilm speciaal gemaakt voor de liefhebbers van het buiten zijn. Voor de wandelaars en hikers. Fans van de bergen, de bossen, de vlaktes, de stilte en de uitzichten. Het duurde 500 kilometer en 40 dagen in de wildernis om de film te schieten. IJskoud… maar wel écht!

Het werd een onvergetelijk avontuur vol bijzondere ervaringen op de trail, adembenemende natuurbeelden en momenten van persoonlijke uitdaging. Het kleine team achter de film ontdekte wat een enorme impact de natuur op je kan hebben. Dit is het gevoel dat je vanuit huis kunt meebeleven.

Wellicht zoek je de inspiratie voor jouw volgende avontuur. Wellicht vind je het fijn om mee te genieten van de avonturen van anderen. Of wellicht heb je zelf tochten gemaakt en wordt het één groot feest van herkenning.

WAT VIND IK VAN DE FILM

Zelf heb ik de film een aantal weken geleden al in een ruwe versie mogen bekijken. Als groot liefhebber van (berg)wandelen en fan van Scandinavië waren mijn verwachting hoog gespannen. De beelden van Noorwegen zijn overweldigend en geven je het gevoel heel dichtbij de natuur te zijn. Door de manier van filmen en de serene rust die overheerst kun je goed meevoelen met Sophie. De overgang van de hectiek van thuis en de stilte in Noorwegen zijn zo herkenbaar voor ons als natuurliefhebbers.

Dit is echt een film die je in één ruk moet uitkijken. Pak wat te drinken en eten en laat je meevoeren met het avontuur. Gewoon even weg van wereld en ontspannen. De kans is groot dat ook jij na het kijken van HUMAN NATURE plannen gaat maken voor een mooie langeafstandswandeling.

BEHIND THE SCENES DAGBOEK VAN DE REGISSEUR

Op Mountainreporters kun je meelezen in het dagboek van regisseur Bart Schrijver. Leef mee met de hoogtepunten, ontberingen en geweldige verrassingen tijdens het maken van deze film in de ongerepte natuur van Noorwegen. Lees hier deel 1deel 2,  deel 3 en deel 4 van het behind-the-scenes-dagboek van Bart. De behind the scenes video’s met prachtige beelden van Noorwegen bekijk je hier.

Nu te zien, met korting

HUMAN NATURE is nu online te zien. Ga naar thefilmhumannature.com/nl/ om de film te kijken en krijg ook nog eens leuke Mountainreporters-korting van 10% door gebruik te maken van deze code → MOUNTAINREPORTERSHM2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.