klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

In Wageningen staat het hoofdkwartier van Mountainreporters en deze Gelderse stad aan de Neder-Rijn is een boekje rijker. Uitgeverij Blauwdruk maakte samen met bedenkers Wim de Vos (Web-care) en Ilonne Bongers (Bas Buitensport) een boekje vol met prachtige natuurfoto’s van het buitengebied van Wageningen.

De foto’s zijn door vele Wageningse Instagrammers de afgelopen jaren gemaakt en met toestemming in het boekje opgenomen. Het boekje heeft de naam #outdoorwageningen, verwijzend naar de bijbehorende hashtag op het sociale netwerk Instagram.

Instawalk Wageningen

Een aantal weken geleden was de boekpresentatie die heel toepasselijk werd voorgegaan door een Instawalk. De Vos: ‘’Een Instawalk is een sociaal event waar ontmoeten, wandelen én fotografie samenkomen’’. Een grote groep Instagrammers en andere geïnteresseerden verzamelden zich om de Instawalk en boekpresentatie in de Wageningse uiterwaarden bij te wonen.

drone foto wageningen
Drone boven Wageningen. Foto: Instagram #outdoorwageningen

Bioloog Arnold van Vliet schreef het voorwoord en kreeg een van de eerste boekjes uitgereikt: ’’Dit boekje is een heel mooi visitekaartje voor Wageningen’’.

outdoorwageningen
Foto: Instagram #outdoorwageningen

Inspireren

Het kleine vierkante boekje is een feest der herkenning van vele typische Wageningse plekjes maar laat ook veel verrassende natuurfoto’s zien die minder voor de hand liggen. Bongers: ‘’Met dit boekje willen we mensen inspireren om de prachtige natuur in Wageningen op te zoeken, ieder seizoen is hier zoveel moois te beleven!’’ De reacties op het boekje zijn lovend.

“de schoonheid van het Wageningse landschap dringt beter door”

Bongers: ‘Foto’s op social media zijn mooi maar ook vluchtig, nu ze samen in een boekje staan dringt de schoonheid van het Wageningse landschap beter door’.

Wageningen Outdoor
Foto: Instagram #outdoorwageningen

Het boekje kost 12,50 en is in Wageningen op verschillende plekken te koop, oa bij boekhandel Kniphorst, Bruna, Columbus, Bakkerij Robin, ‘t Herenzaakje en Bas Buitensport.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “Inspirerende outdoorfoto’s uit Wageningen: #outdoorwageningen”

 • Laura | Travelvibe
  4 juni 2018 at 10:45

  Hee wat leuk dat je hier een blog over schrijft! Kun je vanaf nu mooi ook meedoen he? 🙂
  #outdoorwageningen

  • Edwin Hagenouw
   Edwin Hagenouw
   4 juni 2018 at 11:21

   Mijn eerste bijdrage aan #outdoorwageningen is al geplaatst hoor: een mooie zonsondergang boven de Uiterwaarden 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer