ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

In Wageningen staat het hoofdkwartier van Mountainreporters en deze Gelderse stad aan de Neder-Rijn is een boekje rijker. Uitgeverij Blauwdruk maakte samen met bedenkers Wim de Vos (Web-care) en Ilonne Bongers (Bas Buitensport) een boekje vol met prachtige natuurfoto’s van het buitengebied van Wageningen.

De foto’s zijn door vele Wageningse Instagrammers de afgelopen jaren gemaakt en met toestemming in het boekje opgenomen. Het boekje heeft de naam #outdoorwageningen, verwijzend naar de bijbehorende hashtag op het sociale netwerk Instagram.

Instawalk Wageningen

Een aantal weken geleden was de boekpresentatie die heel toepasselijk werd voorgegaan door een Instawalk. De Vos: ‘’Een Instawalk is een sociaal event waar ontmoeten, wandelen én fotografie samenkomen’’. Een grote groep Instagrammers en andere geïnteresseerden verzamelden zich om de Instawalk en boekpresentatie in de Wageningse uiterwaarden bij te wonen.

drone foto wageningen
Drone boven Wageningen. Foto: Instagram #outdoorwageningen

Bioloog Arnold van Vliet schreef het voorwoord en kreeg een van de eerste boekjes uitgereikt: ’’Dit boekje is een heel mooi visitekaartje voor Wageningen’’.

outdoorwageningen
Foto: Instagram #outdoorwageningen

Inspireren

Het kleine vierkante boekje is een feest der herkenning van vele typische Wageningse plekjes maar laat ook veel verrassende natuurfoto’s zien die minder voor de hand liggen. Bongers: ‘’Met dit boekje willen we mensen inspireren om de prachtige natuur in Wageningen op te zoeken, ieder seizoen is hier zoveel moois te beleven!’’ De reacties op het boekje zijn lovend.

“de schoonheid van het Wageningse landschap dringt beter door”

Bongers: ‘Foto’s op social media zijn mooi maar ook vluchtig, nu ze samen in een boekje staan dringt de schoonheid van het Wageningse landschap beter door’.

Wageningen Outdoor
Foto: Instagram #outdoorwageningen

Het boekje kost 12,50 en is in Wageningen op verschillende plekken te koop, oa bij boekhandel Kniphorst, Bruna, Columbus, Bakkerij Robin, ‘t Herenzaakje en Bas Buitensport.

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

2 REACTIES

    • Mijn eerste bijdrage aan #outdoorwageningen is al geplaatst hoor: een mooie zonsondergang boven de Uiterwaarden 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.