Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Santiago de Compostela

Een reisinterview van Tessa Kramer

Camino de Santiago zijn de beroemde pelgrim routes naar Santiago de Compostela, Spanje. En vandaag spreek ik met Nicole die meer dan 300 kilometer van de route heeft gelopen! Ik ben onder de indruk van deze afstand en benieuwd naar haar verhaal. Lees hieronder het verslag van ons gesprek.

Wie ben je?

Ik ben Nicole, 26 jaar en woon in Maastricht. In mijn vrije tijd hike of fiets ik graag.

Hike
Klaar voor de hike!

Vertel….. Camino de Santiago?

Ja Camino de Santiago. Een mooie ervaring. In de zomer van 2013 bedacht ik pas 3 weken van tevoren dat ik de Camino wilde lopen. Dus ik deed een beetje onderzoek en besliste dat ik niet de `Franse` meest bekende route zou lopen, maar vanuit Portugal in Porto, omdat ik nog nooit in Portugal was geweest en natuurlijk ook zodat ik de bekende Port wijn kon proberen!

santiagoEn hoe was de Port wijn?

Heel lekker! Porto is trouwens ook een hele mooie stad voor gewoon een weekendje weg.

Porto
Porto

Maarre terug naar de Camino de Santiago, hoe was dat?

De eerste dagen moest ik echt wel inkomen in het zogenaamde `Pelgrimsritme`. Dat betekent vroeg opstaan rond een uur of 5/6 en dan hiken tot in de middag in de hitte naar het volgende Refugium (pelgrims hostel). Aangekomen bij het Refugium hopen dat er nog een bed vrij is, dan nog eten maken, even uitrusten, kleding wassen en dan naar bed. En dat de volgende dag weer opnieuw.

Tijdens het hiken ontmoet je gelukkig een hoop mensen en dat maakt het eigenlijk nog mooier

Wat maakte de Camino de Santiago voor jou zo speciaal?

Allereerst was het een reis die ik helemaal in mijn eentje maakte. Tijdens het hiken ontmoet je gelukkig een hoop mensen en dat maakt het eigenlijk nog mooier. Mensen van alle leeftijden en van over de hele wereld. Mensen die de route om religieuze reden lopen, maar ook mensen die van hiken of fietsen houden zoals ik.

Onderweg kom je hikers tegen van alle leeftijden en culturen

Heb je het gevierd toen je in Santiago de Compostela aankwam?

Ja natuurlijk. Wanneer je aankomt dan moet je naar het plein voor de kathedraal. Er hangt een gezellige sfeer, want iedereen die het gehaald heeft komt daar aan. Elke dag om 12 uur ´s middags is er een speciale pelgrimsmis, waar alle pelgrims welkom worden geheten. Als je meer 100km hebt gelopen dan kan je je Compostela certificaat ophalen. Als bewijs moet je je boekje met stempels laten zien, die je gedurende de tocht moet verzamelen.

Stempelboekje Camino de Santiago
Stempelboekje Camino de Santiago

Heb je nog tips voor toekomstige pelgrims?

Ja. Neem blarenpleisters mee en vergeet vooral geen oordopjes mee te nemen, de refugiums kunnen druk zijn. Mocht je na het bereiken van Santiago de Compostela nog tijd hebben, loop dan vooral nog even (echt nog heel even) door naar het zogenoemde `Eind van Wereld` in Fisterra, dit is het meest westelijke punt dat je kan bereiken. Hier vieren de Pelgrims het echte einde van hun hike tijdens de zonsondergang bij de vuurtoren.

Zonsondergang in Fisterra Pelgrims
Zonsondergang in Fisterra

Lees hier meer verhalen over outdoor in Spanje


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer