Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

106 kilometer in zes dagen

Door: Pauline van der Waal | Fan van de Kitzbüheler Alpen

Op zoek naar een mooie meerdaagse wandeling in Oostenrijk? Wij hebben er eentje voor je gevonden! De prachtige KAT Walk door de Kitzbüheler Alpen is met 106 kilometer en continu geweldig uitzicht een echte aanrader. Iedere wandelaar met een goede basisconditie, die gewend is door glooiend terrein te lopen kan ‘m doen. Ontspanning door inspanning!

Loop je de gehele KAT Walk? Foto: Erwin Haiden
Loop je de gehele KAT Walk? Foto: Erwin Haiden

In zes etappes door de Kitzbüheler Alpen

De naam KAT Walk komt niet uit de lucht vallen. De letters staan voor de Kitzbüheler Alpen Trail. Deze trail loopt van Hopfgarten naar St. Ulrich am Pillersee. In de eerste etappe van 17,5 kilometer, vanaf Hopfgarten naar het zuidelijke zijdal Kelchsau, wandel je langs boerderijen, almen en huizen uit bijna vergeten tijden.
De tweede etappe loopt vervolgens naar het Windaudal, ver van de civilisatie met smalle weggetjes, mooie uitzichten en kijkjes in een vrijwel ongerepte natuur.
De dag erna leg je 19 kilometer af naar Aschau. Geniet van absolute vrijheid, het prachtige Alpenrozenmeer, glooiende bergen en culinaire hoogtepunten.

Zicht op het dal tijdens de KAT Walk. Foto: Erwin Haiden
Zicht op het dal tijdens de KAT Walk. Foto: Erwin Haiden

Op de vierde dag voel je je een wereldkampioen. Je wandelt langs de legendarische Hahnenkamm-afdaling en aan het einde van de dag eindig je in het mondaine Kitzbühel. De vijfde etappe is wellicht de meest uitdagende. De hike loopt via de Kitzbüheler Horn naar St. Johann, maar kunt gebruik maken van de gondel om het minder pittig te maken.
Tot slot het laatste stuk naar St. Ulrich am Pillersee, over een hogergelegen plateau, waardoor je in alle windrichtingen een prachtig uitzicht hebt.

Wil je niet de hele trail lopen, maar een dagtocht maken? Dat kan natuurlijk ook. Zoek dan de etappe die je het meeste aanspreekt hier uit.

Aan het einde van de dag de voetjes omhoog en een lekker biertje. Foto: Erwin Haiden
Aan het einde van de dag de voetjes omhoog en een lekker biertje. Foto: Erwin Haiden

Zorgeloos wandelen

Wandelen zorgt voor ontspanning. Althans, dat is wel de bedoeling! Daarom boek je de KAT Walk ook met ‘zorgeloos-garantie’. Je overnacht in gezellige en comfortabele hotels of pensions, inclusief halfpension. Over je bagage hoef je je niet druk te maken: deze wordt voor je vervoerd! Natuurlijk krijg je alle informatie die je nodig hebt en een goede kaart om je route gemakkelijk te kunnen vinden. Bovendien is de gehele route duidelijk gemarkeerd met bordjes. Tot slot is de terugreis naar het beginpunt met de trein of bus inbegrepen. Gelijk boeken? Dat kan hier.

De hele route is duidelijk gemarkeerd en de weg is dus makkelijk te vinden. Foto: Erwin Haiden
De hele route is duidelijk gemarkeerd en de weg is dus makkelijk te vinden. Foto: Erwin Haiden

Begeleide Toer met een berggids

Wil je helemaal ontzorgd worden? Je kunt ook de hele KAT Walk onder begeleiding van een ervaren berggids lopen. Zo hoef je nergens op de weg te letten, en natuurlijk vertelt de gids je onderweg alle bijzondere wetenswaardigheden.
De begeleide toer vindt plaats van 3 tot 7 juni, tijdens de Bergzomeropening. Deelname is gratis, maar je moet je wel even opgeven bij het VVV. Klik hier voor meer informatie over de begeleide wandeling.

Versnelling een tandje hoger en gaan! Foto: Erwin Haiden
Versnelling een tandje hoger en gaan! Foto: Erwin Haiden

Meer fietser dan wandelaar? KAT Bike is er voor jou

De Kitzbüheler Alpen zijn te voet prachtig om te ontdekken, maar ook aan fietsers is gedacht. Met de KAT Bike doe je een drie- of vierdaagse tocht, met in totaal 170 kilometer over 6000 hoogtemeters. De eerste etappe is met 25 kilometer en 700 hoogtemeters namelijk een lekker opwarmrondje.
De echte tocht loopt van Hopfgarten naar Brixen im Thale, daarna naar Oberndorf in Tirol, en eindigt in Fieberbrunn.
Ook hier geldt, dat je een pakket inclusief overnachtingen en bagageservice kunt boeken. De KAT Bike is te boeken van begin juni tot eind september.

Lekker toeren met de fiets door het Windautal. Foto: Erwin Haiden
Lekker toeren met de fiets door het Windautal. Foto: Erwin Haiden

Heerlijk ontspannen op de e-bike

Voor iedereen die niet zo’n doorgewinterde fietser is, of opziet tegen het klimmen, is er nog een andere optie. Wellicht is de eLight-versie van de KAT Bike dan wel iets voor jou. Hierbij leg je op een elektrische mountainbike een vergelijkbare route af, maar kost het allemaal net een beetje minder moeite als de fiets je ondersteunt. Meer informatie over eLight.

Pak je de e-bike of toch de gewone mountainbike, zoals deze fietsers op weg naar de Wiegalmtrail? Foto: Erwin Haiden
Pak je de e-bike of toch de gewone mountainbike, zoals deze fietsers op weg naar de Wiegalmtrail? Foto: Erwin Haiden

Meer weten, informatie & boekingen

Is de KAT Walk of KAT Bike iets voor jou deze zomer? Kijk dan op de website van Kitzbüheler Alpen voor meer informatie. Daar kun je ook meteen bespreken, zodat je zeker bent van een plekje. Ga je voor wandelen, kijk dan naar KAT Walk. Voor de enthousiaste fietsers onder ons is er de site van KAT Bike.

Alle informatie over KAT Walk vind je hier

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer