ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

De burgemeester van het Franse Saint-Gervais-les Bains is het helemaal zat! Hij heeft de Mont-Blanc, de hoogste berg van West-Europa, binnen zijn gemeentegrenzen maar heeft er onderhand meer last van dan plezier….

Reddingsdiensten moeten jaarlijks tussen de 80 en 100 keer in actie komen

kamperen Savoie Mont Blanc

‘Kwibussen’

Hij noemt het ‘kwibussen’, de alpinisten die geen fatsoenlijke wandelschoenen dragen en geen winddichte jas bij zich hebben. Het weer is zo veranderlijk, rotsen vallen letterlijk naar beneden en paden lopen over gletsjers.

Vorige week haalde de hulpdiensten nog een moeder van de berg met haar kinderen van negen jaar. De kinderen hadden ieder een rugzak van twaalf kilo bij zich! Iets later werd er een vader op sportschoenen van de Tete Rouge-gletsjer gehaald omdat hij ook nog zijn zoontje van vijf jaar oud droeg. Waar je de burgemeester ook niet blij mee maakt zijn de ‘de op goed weer gokkende recordjagers’. Dat zijn de hardlopers die zo min mogelijk kleding aan hebben om zo snel mogelijk naar de top te kunnen hollen.

Het zijn dit soort stunts die burgemeester Peillex ergeren

kamperen Savoie Mont Blanc

Boete?

In Zwitserland krijgen slecht voorbereide alpinisten een boete van 75 euro maar in Frankrijk betaalt de belastingbetaler de rekening. Hij is dan ook maar heel bescheiden: 38 euro.


Lees hier meer artikelen over Frankrijk


 

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.