ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

La Gomera is één van de kleinste eilanden behorend tot de Canarische eilandengroep. Hier is geen massatoerisme, je kunt hier nog volop genieten van de prachtige natuur en bijzondere vergezichten in alle rust.

Hoe komt het nou dat er zo betrekkelijk weinig toeristen La Gomera bezoeken?

Ten eerste je kunt er niet rechtstreeks naar toe vliegen, je bereikt dit eiland namelijk via Tenerife. Hier vandaan neem je de ferry en vervolgens sta je binnen drie kwartier op La Gomera! Ten tweede, je vindt hier geen witte stranden…want ook La Gomera heeft een vulkanische oorsprong.

La gomera
Wat een uitzicht!

Nationaal park Garajonay

In het centrale deel van het eiland ( het heeft een oppervlakte van 369 vierkante kilometer) ligt het hoogste punt, de Garajonay (1487 meter). Deze parel werd in 1986 door Unesco toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Wandel dan zeker door het oerbos “El Cedro”genaamd, de begroeiing is hier extreem dik en er groeit van alles! Je komt wel meer dan 150 soorten inheemse planten tegen, het is een complete jungle! Bijvoorbeeld, laurier, dit groeit hier zo goed omdat de vele passaatwinden en de bergen elkaar raken en vanuit daaruit de mist, bewolking en motregens de kans krijgen voor “horizontale” regen.

Het bezoekerscentrum “Juego de Bolas” ter hoogte van “el aserio de la Palmita” is een mooi punt om te starten met wandelen. Er zijn routes beschikbaar voor elk type wandelaar. Een mooie route is wandelroute 9, lengte 11 km waar je ca. 4 uur leuk druk mee bent.

La Gomera
Met je huurauto op pad, de meeste wegen worden zeer goed onderhouden

Valle Gran Rey

Is één van de grotere plaatsen op het eiland met 3600 inwoners. De rest van La Gomera bestaat uit oude vissersdorpjes en boeren gehuchten. Deze vallei is vanwege de zuidelijke ligging lekker warm, er groeien hier dan ook verschillende tropische fruitbomen en je ziet er vele bananenplantages. Het is een terrasvormig landschap met heel veel palmbomen en prachtige kleuren door de vele tuinen. De weg naar dit dal is heel goed onderhouden zodat je onderweg volop kunt genieten van de indrukwekkende kliffen.

Afgelegen baaien en rustige stranden

Zoals ik eerder vertelde kent La Gomera geen witte stranden. Je zult echter versteld staan van de heerlijk afgelegen baaien en rustige stranden die je vindt aan de ruige kust. Het water is heel erg schoon maar de stranden hebben zwart zand vanwege de vulkanische oorsprong natuurlijk. Sommige van deze stranden zijn alleen te voet te bereiken, zoals Playa La Sepultura.

Playa La Calera “hippie strand”

 

 

 

Bewaren

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.