Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Vloggende hikers of hikende vloggers

Door: Edwin Hagenouw

Wat is er beter dan even je werk en je huishouden achterlaten en volledig één te worden met de natuur? De bergen in, de bossen door, langs meren en beekjes. Niets toch? Nou ja, de voorpret misschien. Daarom kun je je in deze tijd, waarin internet koning is, het hele jaar door laten inspireren door de vele hikers die vlogs maken voor YouTube.

Hiker
Hikende vlogger. Foto: Alex Holyoake

Zeker als je nog zelf nog geen ervaren hiker bent, kan het buitengewoon nuttig zijn om tips en ervaringen op te doen van zij die je voorgegaan zijn. Zo weet jij waarvoor je moet oppassen en wat de beste materialen zijn om mee op stap te nemen. Daarom zijn hier een aantal tips voor leuke YouTube-kanalen over hiking.

Dave Collins

Vlogger Dave Collins geeft op zijn YouTube-kanaal een breed scala aan basistips over hiking en biedt daarmee een uitstekende voorbereiding voor de beginnende hiker. Hij laat je bijvoorbeeld zien hoe je vuur maakt in moeilijke omstandigheden, hoe je hygiënisch bezig blijft tijdens het hiken.

Eigenlijk heeft Collins overal een antwoord op: van navigeren tot wat te doen bij onweer

Daarnaast geeft Dave Collins tips over hoe je je gewicht van je backpack laag kunt houden. Eigenlijk heeft Collins overal een antwoord op: van navigeren tot wat te doen bij onweer. Een echte aanrader.

vlogger
Een hikende vlogger. Foto: Neonbrand

Darwin onthetrail

Als je je kanaal Darwin onthetrail noemt, neem je nogal wat hooi op de vork. Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat het vooral over diersoorten gaat, is dit niet zo. Het beste aan dit kanaal, is dat je vragen kunt stellen aan de vlogger. Deze bundelt en beantwoordt hij in zijn Q&A-video’s. Hij test daarnaast ook benodigde materialen en geeft zijn mening hierover. Ook geeft hij ‘basic’ tips over onder andere geld besparen, voetverzorging, trainen voor een hike, gezond blijven onderweg en hoe om te gaan met insecten die je wellicht gaat tegenkomen.

Europese avonturen

De meest aanwezige hikers op YouTube zijn Amerikanen en Australiërs die natuurlijk genoeg te zien hebben in eigen land. Gelukkig zijn er ook een aantal Europeanen die mooie hikes laten zien in eigen land. Hikers Sweden laat wat mooie Scandinavische avonturen zien, waaronder een uitgebreide hike per kano en natuurlijk een winterse hike.

Hiking
Laat je meevoeren naar de mooiste bestemmingen.

De Britse vlogger van Dean’s Hiking Videos heeft een enorm aanbod van video’s die hij gemaakt heeft tijdens zijn vele hikes in het Verenigd Koninkrijk. Het Slowaakse kanaal Hike the World bewijst dat er in Slowakije en buurland Oostenrijk ook een hoop mooie avonturen te beleven vallen. Voor nog meer tips over mooie avontuurlijke bestemming in Europa kun je uiteraard bij ons terecht.

Internet-abonnement

Raak je verknocht aan deze inspirerende en informatieve YouTube-kanalen, maar werkt je internetverbinding niet altijd mee? Dan is het wellicht tijd voor wat meer bandbreedte en een ander internet-abonnement. Online kun je het meest passende abonnement uitkiezen dat net wat meer downloadsnelheid biedt, zodat je ononderbroken naar deze avontuurlijke vloggers kunt blijven kijken.

Zorg je ook voor een goede uploadsnelheid, dan kun je zelf je eigen verslagen van jouw hikes uploaden en zelf een bekende vlogger worden die dan weer door mij en andere outdoorfans gevolgd wordt.


Bekijk hier meer outdoor-video’s op Mountainreporters


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer