Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Langeafstandwandelpaden in Innsbruck en omgeving

Door Edwin Hagenouw

Een dag wandelen vind je te weinig? Dan bevelen wij meerdaagse bergtochten door de regio van Innsbruck aan. Daarbij leer je de rijke schakeringen van de Alpen in al hun schoonheid kennen.

De Sellrainer Hüttenrunde bijvoorbeeld zorgt voor bergbeklimmersplezier van een week. Een ander hoogtepunt voor lange-afstandwandelingen voor ervaren bergbeklimmers is de Adlerweg. Deze voert in 24 etappes door heel Tirol. Innsbruck, de ongenaakbare Nordkette en de schilderachtige Zirbenweg behoren onderweg tot de hoogtepunten.

Het Jakobspad

Door Innsbruck en enkele van zijn vakantiedorpen voeren twee etappes van het Jakobspad met zijn meer dan duizendjarige geschiedenis. In Patsch bijvoorbeeld is het zeer de moeite waard om een excursie naar de bedevaartkerk Heiligwasser te maken, in Völs is het bedevaartskerkje St. Blasius een bezoek waard.

Innsbruck
Sterbach in Mühlau

Een bijzonderheid in Kematen is de abdijkerk met haar toren met drie uien, en Ellbögen aan de voormalige zoutroute maakt indruk vanwege haar prachtige ligging.

De steden Innsbruck en Santiago zijn nauw met elkaar verbonden, aangezien de barokke kathedraal met het beroemde Mariabeeld van Lucas Cranach de Oudere aan de heilige Jakob gewijd is.

Hier opent in de zomermaanden niet alleen een herberg haar poorten, om de pilgrims een verblijf te bieden; de Jakobsgemeenschap van de domparochie wijdt zich aan hun behoeftes en wensen, terwijl gediplomeerde pelgrimroute-begeleiders voor speciale wandelingen uitnodigen.

Gedetailleerde informatie over het Jakobspad: jakobsweg-tirol.net

Hoogtewandelen in het Sellraintal

Ongenaakbaar, steil en wildromantisch. In het Sellraintal begeven wandelaars en bergbeklimmers zich in hoogalpien terrein. Dat vereist conditie, tredzekerheid en fitheid. Daardoor is de beloning des te mooier. Hier ontvouwt zich een bergpanorama als uit een fotoboek: adembenemende uitzichten op talrijke bergtoppen van 3.000 meter. De wegen en steile paden leiden naar het hart van de Alpen.

Ultieme bergbeleving in het Sellraintal
Wij stellen de mooiste tochten aan je voor. Hieronder vind je informatie over de (1)Sellraintaler Höhenwanderweg, de (2)Knappenweg, (3)Peter-Anick-Höhensteig en de (4)Oberhofer Höhenweg.

1.Sellraintaler Höhenwanderweg

Wandeltijd: 6 tot 7 uur
Het hoogtepad met talrijke uitzichten voert van de Kühtaier Landesstraße vlakbij de Zirmbachalm naar de Rosskogelhut. Bankjes om uit te rusten staan klaar voor een pauze op de mooiste uitzichtspunten. Het hoogtepad kan ook met een bergtopbeleving worden uitgebreid. Vanuit het pad bereiken gasten de Seejoch, de Weißstein en de Rosskogel.

Op de Sellrainer Höhenweg. Met uitzicht op Lisenstal

Waar gaat het naar boven en waar weer naar beneden?
Mogelijkheden om onderweg in en uit te stappen zijn er bijvoorbeeld boven Haggen. Hier leidt de weg door het opnieuw beplante schutbos. Direct vanuit Haggen leidt een ander pad naar boven, naar het pad van de hoogtewandeling. Via de WunderWanderWeg bereik je vanaf het bergbeklimmersdorp St. Sigmund de op de hoogtewandeling gelegen Sonnbergalm. Heel mooi is ook het traject over de Heuriesenweg direct naar Gries. Een andere mogelijkheid voert langs de charmante bedevaartskerk St. Quirin tot in het plaatsje Sellrain. Wie nog verder wil wandelen, gaat via Stiglreith tot aan Oberperfuss.

2.Knappenweg

Wandeltijd: 3 uur
De Knappenweg leidt wandelaars naar de sporen van de historische mijnbouw in het Wörgetal. Uitgangspunt is het vakantiedorp Kühtai op meer dan 2.000 meter. Vanaf hier wandel je door een adembenemend landschap van het hooggebergte over de Obere Iss Alm naar Hochötz.

bossen van geurende alpendennen en  enorme gruishellingen uit de laatste IJstijd

Onderweg bereik je het Knappenhuis dat in originele staat is nagebouwd, met de ertsmolen. Foto’s tonen het verleden van de mijnbouw van de regio. Bovendien leer je langs de weg meer over de geschiedenis van de almen. De Knappenweg geeft ook inkijkjes in de ontstaansgeschiedenis van de regio.

De Speichersee bij Kühtai
In bossen van geurende alpendennen en langs enorme gruishellingen uit de laatste IJstijd. Informatie over de route biedt ook de website www.knappenweg.at

3.Peter-Anich-Hoogtewandelweg

Wandeltijd: 8 tot 9,5 uur
Het hoogtepad verbindt de noordelijke Stubaier Alpen en laat je doorlopend frisse berglucht opsnuiven. De route is vernoemd naar de geograaf en zonder twijfel beroemdste inwoner van de regio, Peter Anich. Uitgangspunt is zijn geboorteplaats Oberperfuss. Doel van de hoogtewandeling is de schilderachtig gelegen Peter-Anich-hut in Rietz. Deze ligt op ruim 1.900 meter en laat alles zien wat de Alpen te bieden hebben. De blik van de wandelaars zweeft over dichte naaldbossen en sappige weides tot aan het onvruchtbare gesteente van het hooggebergte.

Innsbruck wandelen
Peter Anich Hoogtewandelweg

Vanuit Oberperfuss gaat het in ongeveer een uur naar de eerste pauze- en overnachtingsmogelijkheid. De weg leidt over de parkeerplaats Stiglreith naar de Rosskogelhut op bijna 1.800 meter.

het hoogste punt van de tocht, de Rauhen Kopf op 2.302 meter

Van hieruit verder naar de Krimpenbachsattel op 1.900 meter en naar de Inzinger Alm. Een opkikker en overnachtingsmogelijkheid wachten daar op je. Wie de Inzinger Alm bereikt heeft, wandelt verder over het “Alpl” naar het hoogste punt van de tocht, de Rauhen Kopf op 2.302 meter.

Zonsondergang op de Rauhen Kopf
De Flaurlinger Alm op 1.600 meter ligt ook op de route. Zij biedt ook een pauze- en overnachtingsmogelijkheid. Van hieruit gaat het over de Oberhofer Galtalm naar de vervallen Neuburger hut en verder naar de Pfaffenhofer Alm op 1.700 meter.  Een andere gelegenheid om te pauzeren en overnachten. Nu heb je het doel bijna bereikt. Van hieruit ben je in een uur bij de Peter-Anichhut, waar je kunt relaxen en overnachten.

4.Oberhofer Höhenweg (weg over een bergrug)

De Oberhofer Höhenweg (weg over een bergrug) voert van het Sellraintal in het Inntal. Er zijn twee startpunten mogelijk: de Zirmbachalm bij Kühtai of de parkeerplaats met bushalte tussen de lawinegalerijen op de rijksweg L13. Je wandelt over een smal pad naar de Flaurlinger kerf op 2.400 meter.

Obere Höhenweg

Aan de Inntalzijde gaat het tot aan de Oberhofer Melkalm op bijna 1.700 meter boven zeeniveau. Hier heb je een fantastisch uitzicht over het dal. Let echter wel op de tijd, want er zijn geen overnachtingsmogelijkheden. Vanaf de Oberhofer Melkalm volgt de afdaling naar het dorp Oberhofen. De terugweg: het openbaar vervoer brengt je terug naar het beginpunt van de wandeling.


 Meer informatie over de stad Innsbruck en de geweldige natuur vind je op www.innsbruck.info/nl/


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer