ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Na twee marathons gelopen te hebben (de snelste in 2.55 uur en 56 seconden) en een Roparun was ik op zoek naar een andere uitdaging. Ik besloot voor jaar zomer om de trailrun Livigno Skymarathon als volgende doel te nemen. Waarom?

– Omdat het lopen in de natuur mij veel idyllischer leek dan over asfalt. Men heeft respect voor de natuur. Je neemt gewoon je plastic afval netjes mee, niks wordt weggegooid in de natuur.

– Daarnaast ben ik als reporter van Mountainreporters verliefd op de bergen. Hierdoor wist ik al snel dat ik een wedstrijd in de bergen wilde gaan lopen.

– Trailrunning is enorm gevarieerd qua omgeving en de paden waar je op loopt.

– Het lijkt me heel bijzonder om een minder competitieve wedstrijd mee te maken. Bij hardloopwedstrijden duwt iedereen om zover mogelijk vooraan te staan. Bij trailrunnen laat men elkaar voor gaan. Verder is het (naar mijn beleving) meer gericht op de tocht te overleven en ervan te genieten in plaats van alleen een zo goed mogelijke tijd neerzetten.

Na een lange oriëntatie heb ik besloten om voor de Livigno Skymarathon te gaan

Waarom juist de Livigno Skymarathon?

Vanuit mijn voorliefde voor Italië had het uiteraard mijn voorkeur om in dit prachtige land een avontuur te kiezen. Verder ben ik niet bekend in Livigno, maar ben ik wel bekend met de Dolomieten. De rotsachtige bergen vind ik geweldig. Verder sprak de combinatie van de afstand en de hoogtemeters mij aan. Ondertussen heb ik wel enige twijfels, want het gaat enorm zwaar worden. Maar wellicht de grootste reden dat ik voor deze trailrun heb gekozen is deze prachtige video van 2017:

16 juni is de grote dag en helaas ben ik te laat gaan trainen. Een goede tijd zal ik niet neerzetten, maar dit is nooit mijn doel geweest. Overleven en genieten van het avontuur zijn mijn doelen. Onlangs heb ik voor het eerst een trailrun in de Ardennen gedaan (Trail des Carrières Gesves – 14 kilometers met 400 hoogtemeters). Het viel me een stuk zwaarder dan verwacht. Dit komt mede doordat het (door de regen) enorm modderig was en daardoor het parcours extra zwaar was. Qua conditie ging het prima, maar lichamelijk was het best pittig. Komende zondag loop ik de Trail de la gripète di Lincé (26 kilometers met 750 hoogtemeters). Het enige probleem… ik heb zaterdag een 8 gangendiner met 8 bijpassende wijnen. Zondag wordt echt overleven!

Ik doe mijn best om 16 juni in ieder geval zo fit mogelijk aan de start te staan.

Relevante links

altavaltellinaskyrunning.com

livigno.eu

De Livigno SkyMarathon wordt het doel

Trailrunning – De 6 beste trails in Europa

Trailrunning – Ga je het avontuur met mij aan?

7 Tips: How to trailrun volgens Salomon

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.