Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Na twee marathons gelopen te hebben (de snelste in 2.55 uur en 56 seconden) en een Roparun was ik op zoek naar een andere uitdaging. Ik besloot voor jaar zomer om de trailrun Livigno Skymarathon als volgende doel te nemen. Waarom?

– Omdat het lopen in de natuur mij veel idyllischer leek dan over asfalt. Men heeft respect voor de natuur. Je neemt gewoon je plastic afval netjes mee, niks wordt weggegooid in de natuur.

– Daarnaast ben ik als reporter van Mountainreporters verliefd op de bergen. Hierdoor wist ik al snel dat ik een wedstrijd in de bergen wilde gaan lopen.

– Trailrunning is enorm gevarieerd qua omgeving en de paden waar je op loopt.

– Het lijkt me heel bijzonder om een minder competitieve wedstrijd mee te maken. Bij hardloopwedstrijden duwt iedereen om zover mogelijk vooraan te staan. Bij trailrunnen laat men elkaar voor gaan. Verder is het (naar mijn beleving) meer gericht op de tocht te overleven en ervan te genieten in plaats van alleen een zo goed mogelijke tijd neerzetten.

Na een lange oriëntatie heb ik besloten om voor de Livigno Skymarathon te gaan

Waarom juist de Livigno Skymarathon?

Vanuit mijn voorliefde voor Italië had het uiteraard mijn voorkeur om in dit prachtige land een avontuur te kiezen. Verder ben ik niet bekend in Livigno, maar ben ik wel bekend met de Dolomieten. De rotsachtige bergen vind ik geweldig. Verder sprak de combinatie van de afstand en de hoogtemeters mij aan. Ondertussen heb ik wel enige twijfels, want het gaat enorm zwaar worden. Maar wellicht de grootste reden dat ik voor deze trailrun heb gekozen is deze prachtige video van 2017:

16 juni is de grote dag en helaas ben ik te laat gaan trainen. Een goede tijd zal ik niet neerzetten, maar dit is nooit mijn doel geweest. Overleven en genieten van het avontuur zijn mijn doelen. Onlangs heb ik voor het eerst een trailrun in de Ardennen gedaan (Trail des Carrières Gesves – 14 kilometers met 400 hoogtemeters). Het viel me een stuk zwaarder dan verwacht. Dit komt mede doordat het (door de regen) enorm modderig was en daardoor het parcours extra zwaar was. Qua conditie ging het prima, maar lichamelijk was het best pittig. Komende zondag loop ik de Trail de la gripète di Lincé (26 kilometers met 750 hoogtemeters). Het enige probleem… ik heb zaterdag een 8 gangendiner met 8 bijpassende wijnen. Zondag wordt echt overleven!

Ik doe mijn best om 16 juni in ieder geval zo fit mogelijk aan de start te staan.

Relevante links

altavaltellinaskyrunning.com

livigno.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer