klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Eerder schreef ik al een artikel over de zes beste trails van Europa en een artikel om jou te vragen of je ook open staat om een internationale trail te lopen. Ondertussen heb ik de keuze gemaakt om mezelf aan te melden voor de Livigno SkyMarathon. Er mogen slechts 300 hardlopers deelnemen, maar volgens mij zijn er gewoon nog tickets te koop. Durf je het ook aan?

34 kilometer en 2.700 hoogtemeters

Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden, wil ik graag beginnen met deze prachtige video van 28 seconden. De gehele, originele introductievideo tref je onderaan dit artikel.

Plan van aanpak

Met hardlopen op de weg heb ik voldoende ervaring. Ik heb 2 marathons gelopen en een Roparun. Als trailrunner ben ik echter nog onervaren en zoekende hoe ik mezelf het beste voor kan gaan bereiden. Dus mocht je tips hebben, laat het me zeker weten: matthijs@mountainreporters.com

Tot nu toe heb ik geen specifieke voorbereiding gehad voor de trail op 16 juni, maar ik denk dat het tijd is om te starten. Wat ik al gedaan heb:

  • Trailschoenen gekocht
  • Loopband gekocht waarmee ik hoogtemeters kan trainen

To do:

  • Buiten trainen in de natuur om ervaring op te doen met lopen op een niet vlakke weg
  • Mezelf aanmelden voor trails in de Benelux
  • Rugtas kopen
  • Het bedenken van een gericht trainingsschema

Met name voor deze vier onderdelen kan ik jouw advies dus zeker gebruiken. Wellicht mist mijn lijstje nog iets. Ik ben namelijk slechts een gepassioneerd sporter en vind het daarom enorm leuk om namens Mountainreporters hier artikelen over te kunnen plaatsen en samen ervaringen uit te wisselen.

Originele video Livigno SkyMarathon (3 minuten, 1 seconde):

Interessante links

altavaltellinaskyrunning.com

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer