Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Eerder schreef ik al een artikel over de zes beste trails van Europa en een artikel om jou te vragen of je ook open staat om een internationale trail te lopen. Ondertussen heb ik de keuze gemaakt om mezelf aan te melden voor de Livigno SkyMarathon. Er mogen slechts 300 hardlopers deelnemen, maar volgens mij zijn er gewoon nog tickets te koop. Durf je het ook aan?

34 kilometer en 2.700 hoogtemeters

Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden, wil ik graag beginnen met deze prachtige video van 28 seconden. De gehele, originele introductievideo tref je onderaan dit artikel.

Plan van aanpak

Met hardlopen op de weg heb ik voldoende ervaring. Ik heb 2 marathons gelopen en een Roparun. Als trailrunner ben ik echter nog onervaren en zoekende hoe ik mezelf het beste voor kan gaan bereiden. Dus mocht je tips hebben, laat het me zeker weten: matthijs@mountainreporters.com

Tot nu toe heb ik geen specifieke voorbereiding gehad voor de trail op 16 juni, maar ik denk dat het tijd is om te starten. Wat ik al gedaan heb:

  • Trailschoenen gekocht
  • Loopband gekocht waarmee ik hoogtemeters kan trainen

To do:

  • Buiten trainen in de natuur om ervaring op te doen met lopen op een niet vlakke weg
  • Mezelf aanmelden voor trails in de Benelux
  • Rugtas kopen
  • Het bedenken van een gericht trainingsschema

Met name voor deze vier onderdelen kan ik jouw advies dus zeker gebruiken. Wellicht mist mijn lijstje nog iets. Ik ben namelijk slechts een gepassioneerd sporter en vind het daarom enorm leuk om namens Mountainreporters hier artikelen over te kunnen plaatsen en samen ervaringen uit te wisselen.

Originele video Livigno SkyMarathon (3 minuten, 1 seconde):

Interessante links

altavaltellinaskyrunning.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Reizen naar het Hoge Noorden

Ontdek deze zomer Het Hoge Noorden

Bezoek indrukwekkende fjorden en de Noordkaap. Spot walvissen, rendieren en beren. Ervaar de Middernachtzon. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven. Lees meer

Win een vakantie naar SalzburgerLand

Win een vakantie naar SalzburgerLand

Doen nu mee met de win-actie en maak kans op een van de vier zomervakanties naar SalzburgerLand in Oostenrijk. Geniet van ongerepte natuur en de pure schoonheid van de bergen. Klik hieronder en win! Doe mee!

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking heeft een dekkingsperiode van 60 aaneengesloten dagen en biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. Opsporing, redding en repatriëring worden vergoed, wanneer en waar ook ter wereld. Ideaal voor de avontuurlijke bergsporter. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer