Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De Fransen stemden massaal op hun favoriete “Grande Randonnée (GR®)” van 2017. De GR® 34 in Bretagne werd met 24% van de 55.000 stemmen de grote winnaar. Een mooie bekroning voor deze route, die in 2018 haar 50e verjaardag viert.

Favoriete lange afstandswandeling

Gedurende de maand november konden Fransen hun stem uitbrengen op hun favoriete lange afstandswandeling (in Frankrijk de Grandes Randonnées (GR®) genoemd). Acht wandelroutes waren in de race om deze felbegeerde titel te winnen. Ook de GR® 34 tussen Locquirec en Saint-Pol-de-Léon in Bretagne, was een van de kanshebbers. In de aanvankelijke nek-aan-nekrace liep de GR® 34 al gauw uit op de andere deelnemers. De Bretonse wandelroute won met 24% van de stemmen, waarmee ze wandelingen op onder andere Corsica ver achter zich liet.

bretagne
De mooiste wandelroute van Frankrijk ligt in Bretagne

GR® 34, het douanepad

De GR® 34 wordt ook wel het douanepad genoemd. Tijdens de revolutie werden de paden aangelegd om smokkelaars tegen te houden. Tegenwoordig is het een prachtige wandelroute langs de Bretonse kust. De 1800 kilometer lange route begint bij de Mont Saint-Michel en loopt langs de gehele kustlijn van Bretagne tot de stuwdam bij Arzal.

rotspunten, ruige kusten, duinen, baaien, heidevelden, historisch erfgoed en een rijke flora en fauna

Onderweg biedt de wandeling steeds weer spectaculaire uitzichten en taferelen: rotspunten, ruige kusten, duinen, baaien, heidevelden, historisch erfgoed en een rijke flora en fauna. Het pad is tot beschermd gebied verklaard door het Conservatoire du Littoral. In 2018 viert de wandelroute haar 50e verjaardag met een uitbreiding van de route tussen Arzal en Saint-Nazaire.

Top 3 GR® volgens de Fransen:

  • 1. De GR® 34 in de Baai van Morlaix – van Locquirec naar Saint-Pol-de-Léon
  • 2. De GR® 70, op de Stevenson-route – van Mont Lozère naar Saint-Etienne-Vallée-Française
  • 3. De GR® 20, door de bergen van Corsica – van Ortu di u Piobbu naar Paglia d’Orba 

Bron: verkeersbureaus.info


Lees hier alle artikelen over Frankrijk


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer