De Fransen stemden massaal op hun favoriete “Grande Randonnée (GR®)” van 2017. De GR® 34 in Bretagne werd met 24% van de 55.000 stemmen de grote winnaar. Een mooie bekroning voor deze route, die in 2018 haar 50e verjaardag viert.

Favoriete lange afstandswandeling

Gedurende de maand november konden Fransen hun stem uitbrengen op hun favoriete lange afstandswandeling (in Frankrijk de Grandes Randonnées (GR®) genoemd). Acht wandelroutes waren in de race om deze felbegeerde titel te winnen. Ook de GR® 34 tussen Locquirec en Saint-Pol-de-Léon in Bretagne, was een van de kanshebbers. In de aanvankelijke nek-aan-nekrace liep de GR® 34 al gauw uit op de andere deelnemers. De Bretonse wandelroute won met 24% van de stemmen, waarmee ze wandelingen op onder andere Corsica ver achter zich liet.

bretagne
De mooiste wandelroute van Frankrijk ligt in Bretagne

GR® 34, het douanepad

De GR® 34 wordt ook wel het douanepad genoemd. Tijdens de revolutie werden de paden aangelegd om smokkelaars tegen te houden. Tegenwoordig is het een prachtige wandelroute langs de Bretonse kust. De 1800 kilometer lange route begint bij de Mont Saint-Michel en loopt langs de gehele kustlijn van Bretagne tot de stuwdam bij Arzal.

rotspunten, ruige kusten, duinen, baaien, heidevelden, historisch erfgoed en een rijke flora en fauna

Onderweg biedt de wandeling steeds weer spectaculaire uitzichten en taferelen: rotspunten, ruige kusten, duinen, baaien, heidevelden, historisch erfgoed en een rijke flora en fauna. Het pad is tot beschermd gebied verklaard door het Conservatoire du Littoral. In 2018 viert de wandelroute haar 50e verjaardag met een uitbreiding van de route tussen Arzal en Saint-Nazaire.

Top 3 GR® volgens de Fransen:

  • 1. De GR® 34 in de Baai van Morlaix – van Locquirec naar Saint-Pol-de-Léon
  • 2. De GR® 70, op de Stevenson-route – van Mont Lozère naar Saint-Etienne-Vallée-Française
  • 3. De GR® 20, door de bergen van Corsica – van Ortu di u Piobbu naar Paglia d’Orba 

Bron: verkeersbureaus.info


Lees hier alle artikelen over Frankrijk


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer