klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Mountainreporter in de spotlights: Noëlle Verhage

Door Edwin Hagenouw

Mountainreporters.com is een het online outdoor magazine voor de avontuurlijke reiziger. Sinds april 2017 schrijven we dagelijks over onze eigen ervaringen in ongerepte gebieden en op verrassende plekken, waar dan ook ter wereld. We hebben een sterk team reporters die je dagelijks op de hoogte houden van het laatste outdoornieuws en schrijven over de bijzondere reizen die ze maken. Regelmatig zetten wij een reporter in de spotlights en vandaag is dat Noëlle Verhage.

Vertel in het kort iets over jezelf en de passies in je leven

Ik ben Noëlle, 36 jaar (bijna 37) en geboren en getogen in Zoutelande in de provincie Zeeland. Studie Sport, Economie en Communicatie in Tilburg, uiteindelijk nog tien jaar in Brabant gewoond maar nu weer terug in Zeeland. Gewerkt in de vrije tijd en recreatiebranche waaronder de laatste jaren bij VVV Zeeland en sinds een jaar bij IVN Natuureducatie. Ik werk hier als projectleider Natuur en Recreatie en ontdek hierdoor heel veel prachtige natuurgebieden in Zeeland, Zuid-Holland en België. Ik mag met regelmaat lekker ‘buitenspelen’!

Reizen, natuur en sporten zijn mijn passies. Waar het kan probeer ik deze te combineren in mijn reizen. Zo hou ik van meerdaagse wandelingen met mijn rugzak in de bergen, maar ook van fietsvakanties in Nederland of daarbuiten. Het verkennen van een land of gebied vind ik de ultieme vakantie ervaring. Genieten van strand kan ik thuis in Zeeland al met regelmaat doen bij ons eigen strandhuisje, dus daarvoor hoef ik niet meer op vakantie.

Hoe lang schrijf je al voor Mountainreporters en welke reizen heb je gemaakt als reporter voor ons?

Ik ben in mei 2018 begonnen met het schrijven voor mountainreporters. Inmiddels een persreis naar Oostenrijk, Frankrijk en Italië mogen maken.

Wat is het meest bijzondere wat je op je reizen hebt meegemaakt?

Er zijn heel veel bijzondere dingen die je mee maakt als je aan het reizen bent en die kunnen groot en klein zijn. In Groenland heb ik tussen de immense ijsschotsen mogen kajakken, dat was erg bijzonder.

Maar ik geniet net zo van ons unieke landschap in Nederland, wat je vaak gewoon vindt en niet meer ziet als je er niet bewust naar kijkt. Mensen die je dan wijzen op de kleine dingen van een unieke bloem, mooie dijkjes etc. zorgen ervoor dat je ook weer geniet van al het bijzondere in je eigen omgeving.

Van welke bestemming heb je het meest genoten en waarom?

Ik heb voor drie bestemmingen wel een zwak gekregen. Allereerst Canada en dan vooral het westelijke gedeelte incl. Vancouver Island. In Canada ben ik al meerdere malen geweest. Ik heb er familie wonen en heb 5-6 maanden op Vancouver Island mogen wonen in verband met mijn afstudeerstage voor mijn studie. De mensen zijn er enorm aardig, maar wat mij het meest aanspreekt is de diversiteit van de natuur. Zeker op Vancouver Island is alles te vinden wat je zoekt als je van outdoor houdt.

Copyright: Noëlle Verhage
Copyright: Noëlle Verhage
Copyright: Noëlle Verhage
Copyright: Noëlle Verhage
Pancake Rocks. Copyright: Noëlle Verhage

Groenland en Argentinië/Chili (Patagonië) zijn voor mij toch ook wel bestemmingen waar je nog kunt genieten van de ongerepte natuur. Groenland is vooralsnog iets minder toeristisch dus je voelt je af en toe echt alleen. Heerlijk die rust en ruimte! In Patagonië is het drukker, maar de omgeving is zo enorm indrukwekkend dat ik hier optimaal van kan genieten als ik hier weer aan terugdenk.

Wat zijn de mooiste foto’s die je hebt gemaakt tijdens je reizen?

Deze foto’s vind je terug tussen de teksten door in dit artikel. Zoals je ziet kan ik moeilijk kiezen, want elke foto heeft een eigen verhaal en een persoonlijke herinnering.

Canada. Bow Lake. Copyright: Noëlle Verhage

Wat is je volgende bestemming, wat ga je daar doen en met wie?

Eind juli ga ik naar IJsland. Dit keer een roadtrip door het binnenland o.a. Llandmannalaugar. Met een goede vriend en een paar vrienden gaan we in een SUV rondtrekken.

Waar kunnen we je vinden online?


Noëlle, bedankt voor dit openhartige interview en de prachtige foto’s. Hopelijk ga je binnenkort een mooie reis maken voor Mountainreporters. Lees hier ook de interviews met onze reporters Saskia, Maaike, Ilse, Karin, Matthijs, Hans, Thiery, Marloes, Tammy, Daphne, Manja en Bastiaan.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer