klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Nieuwe sensationele hangbrug in Zwitserse bergen

Door Edwin Hagenouw | 22 juni 2020

Deze voetgangersbrug, die binnenkort officieel in gebruik wordt genomen, is nu al open is voor het publiek. Vanaf deze brug, een architectonisch en technisch hoogstandje, heb je een adembenemend luchtperspectief halverwege de Tseuzier-dam en het centrum van Crans-Montana.

Legendarisch

Met de nieuwe loopbrug op de Bisse du Ro kunnen wandelaars deze legendarische route veilig verkennen. De tachtig centimeter brede loopbrug hangt op zeventig meter hoogte en is 120 meter lang. Het is een prachtige resultaat van een project dat in 2011 is gestart in opdracht van lokale gemeenten.

De wandeling biedt ook de mogelijkheid om te genieten van unieke uitzichten terwijl je langs deze legendarische bisse loopt, gemaakt in de middeleeuwen en altijd onderhouden door lokale bewoners.

De Bisse du Ro

De loop van de Bisse du Ro, die nu volkomen veilig is, is in de eerste helft van de 15e eeuw uit de rotsen gehouwen. Deze echte levensbron werd tot 1946 nauwgezet in stand gehouden door lokale dorpelingen, toen een watertoevoertunnel deze verving.

De ontwikkelingsmaatschappij van Montana besloot vervolgens om het onderhoud ervan te verzorgen, om deze route ook voor toeristen en wandelaars te behouden.

Rauw en ongerept

De Bisse du Ro is een constructie die echt de moeilijkheden illustreert van de lokale bevolking aan het einde van de middeleeuwen. Het toont de vindingrijkheid in de strijd om hun watervoorziening. Wanneer je deze wilde, rauwe en ongerepte berg ziet, zul je begrijpen hoe onze voorouders hun hele leven hebben gevochten om water te halen voor levensonderhoud en hun telen van hun gewassen. Hierdoor konden ze zelfs hun dieren laten grazen in de hete zomerseizoenen.

Deze spectaculaire wandeling, die Crans-Montana met de Rawyl-dam verbindt, is een echte beleving met fascinerende uitzichtpunten. In het centrum van de regio is de Bisse du Ro ideaal gelegen en gemakkelijk van beide kanten te bereiken.


Lees hier meer verhalen over hangbruggen


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer