Nieuwe sensationele hangbrug in Zwitserse bergen

Door Edwin Hagenouw | 22 juni 2020

Deze voetgangersbrug, die binnenkort officieel in gebruik wordt genomen, is nu al open is voor het publiek. Vanaf deze brug, een architectonisch en technisch hoogstandje, heb je een adembenemend luchtperspectief halverwege de Tseuzier-dam en het centrum van Crans-Montana.

Legendarisch

Met de nieuwe loopbrug op de Bisse du Ro kunnen wandelaars deze legendarische route veilig verkennen. De tachtig centimeter brede loopbrug hangt op zeventig meter hoogte en is 120 meter lang. Het is een prachtige resultaat van een project dat in 2011 is gestart in opdracht van lokale gemeenten.

De wandeling biedt ook de mogelijkheid om te genieten van unieke uitzichten terwijl je langs deze legendarische bisse loopt, gemaakt in de middeleeuwen en altijd onderhouden door lokale bewoners.

De Bisse du Ro

De loop van de Bisse du Ro, die nu volkomen veilig is, is in de eerste helft van de 15e eeuw uit de rotsen gehouwen. Deze echte levensbron werd tot 1946 nauwgezet in stand gehouden door lokale dorpelingen, toen een watertoevoertunnel deze verving.

De ontwikkelingsmaatschappij van Montana besloot vervolgens om het onderhoud ervan te verzorgen, om deze route ook voor toeristen en wandelaars te behouden.

Rauw en ongerept

De Bisse du Ro is een constructie die echt de moeilijkheden illustreert van de lokale bevolking aan het einde van de middeleeuwen. Het toont de vindingrijkheid in de strijd om hun watervoorziening. Wanneer je deze wilde, rauwe en ongerepte berg ziet, zul je begrijpen hoe onze voorouders hun hele leven hebben gevochten om water te halen voor levensonderhoud en hun telen van hun gewassen. Hierdoor konden ze zelfs hun dieren laten grazen in de hete zomerseizoenen.

Deze spectaculaire wandeling, die Crans-Montana met de Rawyl-dam verbindt, is een echte beleving met fascinerende uitzichtpunten. In het centrum van de regio is de Bisse du Ro ideaal gelegen en gemakkelijk van beide kanten te bereiken.


Lees hier meer verhalen over hangbruggen


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer