ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Nieuwe sensationele hangbrug in Zwitserse bergen

Door Edwin Hagenouw | 22 juni 2020

Deze voetgangersbrug, die binnenkort officieel in gebruik wordt genomen, is nu al open is voor het publiek. Vanaf deze brug, een architectonisch en technisch hoogstandje, heb je een adembenemend luchtperspectief halverwege de Tseuzier-dam en het centrum van Crans-Montana.

Legendarisch

Met de nieuwe loopbrug op de Bisse du Ro kunnen wandelaars deze legendarische route veilig verkennen. De tachtig centimeter brede loopbrug hangt op zeventig meter hoogte en is 120 meter lang. Het is een prachtige resultaat van een project dat in 2011 is gestart in opdracht van lokale gemeenten.

De wandeling biedt ook de mogelijkheid om te genieten van unieke uitzichten terwijl je langs deze legendarische bisse loopt, gemaakt in de middeleeuwen en altijd onderhouden door lokale bewoners.

De Bisse du Ro

De loop van de Bisse du Ro, die nu volkomen veilig is, is in de eerste helft van de 15e eeuw uit de rotsen gehouwen. Deze echte levensbron werd tot 1946 nauwgezet in stand gehouden door lokale dorpelingen, toen een watertoevoertunnel deze verving.

De ontwikkelingsmaatschappij van Montana besloot vervolgens om het onderhoud ervan te verzorgen, om deze route ook voor toeristen en wandelaars te behouden.

Rauw en ongerept

De Bisse du Ro is een constructie die echt de moeilijkheden illustreert van de lokale bevolking aan het einde van de middeleeuwen. Het toont de vindingrijkheid in de strijd om hun watervoorziening. Wanneer je deze wilde, rauwe en ongerepte berg ziet, zul je begrijpen hoe onze voorouders hun hele leven hebben gevochten om water te halen voor levensonderhoud en hun telen van hun gewassen. Hierdoor konden ze zelfs hun dieren laten grazen in de hete zomerseizoenen.

Deze spectaculaire wandeling, die Crans-Montana met de Rawyl-dam verbindt, is een echte beleving met fascinerende uitzichtpunten. In het centrum van de regio is de Bisse du Ro ideaal gelegen en gemakkelijk van beide kanten te bereiken.


Lees hier meer verhalen over hangbruggen


 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.