Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Nieuwe sensationele hangbrug in Zwitserse bergen

Door Edwin Hagenouw | 22 juni 2020

Deze voetgangersbrug, die binnenkort officieel in gebruik wordt genomen, is nu al open is voor het publiek. Vanaf deze brug, een architectonisch en technisch hoogstandje, heb je een adembenemend luchtperspectief halverwege de Tseuzier-dam en het centrum van Crans-Montana.

Legendarisch

Met de nieuwe loopbrug op de Bisse du Ro kunnen wandelaars deze legendarische route veilig verkennen. De tachtig centimeter brede loopbrug hangt op zeventig meter hoogte en is 120 meter lang. Het is een prachtige resultaat van een project dat in 2011 is gestart in opdracht van lokale gemeenten.

De wandeling biedt ook de mogelijkheid om te genieten van unieke uitzichten terwijl je langs deze legendarische bisse loopt, gemaakt in de middeleeuwen en altijd onderhouden door lokale bewoners.

De Bisse du Ro

De loop van de Bisse du Ro, die nu volkomen veilig is, is in de eerste helft van de 15e eeuw uit de rotsen gehouwen. Deze echte levensbron werd tot 1946 nauwgezet in stand gehouden door lokale dorpelingen, toen een watertoevoertunnel deze verving.

De ontwikkelingsmaatschappij van Montana besloot vervolgens om het onderhoud ervan te verzorgen, om deze route ook voor toeristen en wandelaars te behouden.

Rauw en ongerept

De Bisse du Ro is een constructie die echt de moeilijkheden illustreert van de lokale bevolking aan het einde van de middeleeuwen. Het toont de vindingrijkheid in de strijd om hun watervoorziening. Wanneer je deze wilde, rauwe en ongerepte berg ziet, zul je begrijpen hoe onze voorouders hun hele leven hebben gevochten om water te halen voor levensonderhoud en hun telen van hun gewassen. Hierdoor konden ze zelfs hun dieren laten grazen in de hete zomerseizoenen.

Deze spectaculaire wandeling, die Crans-Montana met de Rawyl-dam verbindt, is een echte beleving met fascinerende uitzichtpunten. In het centrum van de regio is de Bisse du Ro ideaal gelegen en gemakkelijk van beide kanten te bereiken.


Lees hier meer verhalen over hangbruggen


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer