Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Oppassen voor koeien met een kalf

Door: Pauline van der Waal

Vanwege een dodelijk incident met een koe in 2014 heeft Oostenrijk besloten dat er een heuse koeiengedragscode moet komen. Deze moet voor het aankomend wandelseizoen in gaan.

Duitse vrouw kwam om het leven

In de zomer van 2014 werd een vijfenveertigjarige vrouw uit Duitsland aangevallen en vertrapt door koeien. Zij overleed later aan haar verwondingen. De boer -eigenaar van de koeien- werd veroordeeld tot het betalen van een schadeloosstelling van 180.000 euro en een maandelijks pensioen aan de nabestaanden.

Meestal zijn koeien nieuwsgierig en lief. Foto: Pauline van der Waal
Meestal zijn koeien nieuwsgierig en lief. Foto: Pauline van der Waal

Oorzaak zijn vaak honden

Dit was niet het eerste dodelijke incident met koeien. Vaak worden de agressieve reacties uitgelokt door de honden van de wandelaars. Deze reageren vaak op de kalveren waarna de moederkoeien hun jongen willen beschermen.

Gedragscode

Je zou zeggen dat er dan een verbod op het meenemen van honden wordt gelegd, maar dat is niet het geval. De regels worden wel strenger. Ook wordt de verantwoordelijkheid gedeeld neergelegd. Wanneer er een incident plaatsvindt is dat niet alleen de verantwoordelijkheid van de boer, maar ook van de wandelaars die een hond meenemen.

Koeien blijven loslopen

Oostenrijk hoopt met deze maatregelen dat de boeren hun koeien zoals nu vrij willen laten rondlopen op de alpenweides. Anders zou niet alleen de nodige charme verloren gaan, maar wanneer er net als in Nederland hekken neergezet zouden worden, zouden wandelaars niet meer op het land van de boeren mogen lopen. Funest voor alle aangelegde wandelpaden.

De gedragscode moet volgende maand klaar zijn, wanneer het wandelseizoen begint.

Bron: De Standaard
Hoofdfoto: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer