klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Oppassen voor koeien met een kalf

Door: Pauline van der Waal

Vanwege een dodelijk incident met een koe in 2014 heeft Oostenrijk besloten dat er een heuse koeiengedragscode moet komen. Deze moet voor het aankomend wandelseizoen in gaan.

Duitse vrouw kwam om het leven

In de zomer van 2014 werd een vijfenveertigjarige vrouw uit Duitsland aangevallen en vertrapt door koeien. Zij overleed later aan haar verwondingen. De boer -eigenaar van de koeien- werd veroordeeld tot het betalen van een schadeloosstelling van 180.000 euro en een maandelijks pensioen aan de nabestaanden.

Meestal zijn koeien nieuwsgierig en lief. Foto: Pauline van der Waal
Meestal zijn koeien nieuwsgierig en lief. Foto: Pauline van der Waal

Oorzaak zijn vaak honden

Dit was niet het eerste dodelijke incident met koeien. Vaak worden de agressieve reacties uitgelokt door de honden van de wandelaars. Deze reageren vaak op de kalveren waarna de moederkoeien hun jongen willen beschermen.

Gedragscode

Je zou zeggen dat er dan een verbod op het meenemen van honden wordt gelegd, maar dat is niet het geval. De regels worden wel strenger. Ook wordt de verantwoordelijkheid gedeeld neergelegd. Wanneer er een incident plaatsvindt is dat niet alleen de verantwoordelijkheid van de boer, maar ook van de wandelaars die een hond meenemen.

Koeien blijven loslopen

Oostenrijk hoopt met deze maatregelen dat de boeren hun koeien zoals nu vrij willen laten rondlopen op de alpenweides. Anders zou niet alleen de nodige charme verloren gaan, maar wanneer er net als in Nederland hekken neergezet zouden worden, zouden wandelaars niet meer op het land van de boeren mogen lopen. Funest voor alle aangelegde wandelpaden.

De gedragscode moet volgende maand klaar zijn, wanneer het wandelseizoen begint.

Bron: De Standaard
Hoofdfoto: Pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer