Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Als eigenaar van de reiswebsites Snowrepublic en Mountainreporters reis ik normaal gesproken over de hele wereld voor het maken van reisreportages. In de afgelopen jaren reisde ik vooral door Europa. Vaak kiezen we er ook voor om de schoonheid van de natuur in Nederland te verkennen en herontdekken. En dan merk je dat als je goed kijkt, je veel meer ziet.

Het is natuurlijk heerlijk je wandelschoenen aan te doen, je rugzak te vullen voor een wandeling of fietstocht vlakbij huis. OutdoorDichtbij noem ik dat. En dat is dan ook gelijk de naam van het online platform dat ik lanceerde: Outdoordichtbij.nl.

Wij wonen aan de rand van de Veluwe en meeste verhalen spelen zich ook daar af. De komende weken zullen we echter ook vaker te zien zijn in Noord-Brabant en Overijssel. Maar ook Utrecht en Flevoland staan op de planning om wandelend te ontdekken. Heb je tips? Laat het me weten via edwin@reisschrijvers.nl. Alvast bedankt.

Mooie wandelgebieden in Nederland.

Bekijk hieronder een selectie van de foto’s die we maakten in de afgelopen jaren. Dit is eventueel aangevuld met een link naar een wandelverslag over de route en/of omgeving.

1. Planken Wambuis, Ede

Wij startten onze wandeling rond elf uur in de ochtend. De parkeerplaats schuin tegenover restaurant Planken Wambuis (en naast het gebouw van Natuurmonumenten) was nog vrijwel leeg. Bij onze terugkomst, een paar uur later, was er geen plek meer te krijgen. Het is dus te adviseren om in de ochtend of later in de middag te wandelen. Als je van rust houdt in ieder geval. Lees hier het wandelverslag. 

Planken Wambuis. Foto: Edwin Hagenouw

2. Wekeromse Zand, Lunteren

Het Wekeromse Zand is een van de laatste grote stuifzandgebieden van Nederland. Het landschap is zeer afwisselend en het is een plek waar bijzondere mossen, planten en dieren zoals moeflons voorkomen. De omgeving staat bekend als een rustig gebied waarbij het mogelijk is om wild te spotten. Vooral tijdens het schemeren is er een goede kans dat je zwijnen, reeën of herten te zien krijgt. Lees hier het wandelverslag.

Wekeromse Zand. Foto: Edwin Hagenouw

3. Veluwezoom, Rheden

De wind was in de loop van de ochtend gaan rusten. Voor ons hét moment om voor de allereerste keer te gaan wandelen bij de Posbank op de Veluwezoom. Bijzonder, omdat we in de laatste jaren de hele wereld over reisden en deze bestemming op 25 autominuten van ons huis en kantoor ligt. Bekijk hier het wandelverslag.

Veluwezoom. Foto: Edwin Hagenouw

4. Laarzenpad, Zalk

Met een rustig wandeltempo ben je ongeveer anderhalf uur onderweg. De route is redelijk afwisselend en voert je langs de uiterwaarden, de slingerende IJssel en het Zalkerbos. Bekijk hier het wandelverslag.

Het Laarzenpad. Foto: Edwin Hagenouw

5. Maashorst, Nistelrode

We besluiten op zoek te gaan naar onverharde paden in de buurt van de originele route. We hebben een gids bij ons die de omgeving goed kent, waardoor we langs de mooiste velden, door ongerepte bossen en over leuke veepaden lopen. Vanzelfsprekend blijven we op de paden om de natuur, de flora en fauna, niet onnodig te belasten. Lees hier het wandelverslag. 

6. Wolfhezerheide, Doorwerth

Even ten zuiden van Wolfheze ligt een natuurgebied met een van de oudste bossen van Nederland. Je kunt hier heerlijk wandelen over heidevelden, indrukwekkende bossen met stokoude eiken en dennen. Je waant je hier in de middeleeuwen als je over de smalle onverharde paden loopt, langs de Heelsumse Beek en op de hoger gelegen wandelpaden. Duizenden jaren geleden woonden hier al mensen. Lees hier het wandelverslag. 

Wolfhezerheide. Foto: Edwin Hagenouw
Wolfhezerheide. Foto: Edwin Hagenouw


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer