Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Reistip Finland: maak een Noorderlicht avondwandeling

Door Edwin Hagenouw | Fan van Scandinavian Wintersports

Aankomende winter heeft reisorganisatie Scandinavian Wintersports voor de liefhebbers van avontuur en Noorderlicht twee nieuwe activiteiten ontwikkeld. Zo kunnen avonturiers op sneeuwschoenen mee het National Park in. Daar overnacht je dan in een houten wilderniscabin. En Noorderlicht liefhebbers kunnen mee op pad voor een avondwandeling vanaf een bergtop. Beide activiteiten kun je los bijboeken bij een Lapse cottage reis naar het hoge noorden van Finland.

Noorderlicht avondwandeling in Fins Lapland

Afgelopen winter heb ik samen met de organisatie en een groep reizigers deze avondwandeling mogen testen en ik ben bijzonder enthousiast. Je hebt echt het idee in niemandsland te wandelen en wordt omringd door een oorverdovende stilte. Dat het Noorderlicht zich in al haar schoonheid vertoonde maakte deze avond bijna magisch. Hieronder een foto die ik maakte op die mooie avond in februari.

Ben je in Fins Lapland, dan moet je deze ervaring zeker niet aan je voorbij laten gaan.

Fantastisch uitzicht en het Noorderlicht

Op top van de Kultakero berg heb je een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte regio. En helemaal ’s avonds als het donker is en het Noorderlicht zich aandient! De wandeling omhoog is echter vrij intensief en daardoor niet voor iedereen geschikt. Om op de top te komen, neem je daarom ’s avonds de skilift omhoog en maakt je daar met de gezellige groep outdoorliefhebbers een kampvuur. Behaaglijk warm wordt het daar. Samen geniet je van een warm drankje en kleine snack die warm is gemaakt boven het vuur. Natuurlijk houd je de nachtelijke hemel in de gaten want als het Noorderlicht zich aandient, hebben we een eersterangs plek!

Bijzonder: vanuit de gesloten hut heb je door een grote glazen wand vrij uitzicht op het Noorden.

Een uur op de top

Afhankelijk van de omstandigheden blijf je ongeveer een uur op de top. Daarna loop je in de groep op de sneeuwschoenen via de noordelijke kant van de berg terug naar beneden. Als je alert bent, word zo de kans op het zien van het Noorderlicht aanzienlijk vergroot!
Noorderlicht activiteit kan het hele jaar door plaatsvinden, maar is alleen waarneembaar als het donker en helder is. Dit heeft dus niets te maken met bepaalde maanden of perioden.

Magische beelden in een oorverdovende stilte.

Voorspellingen zijn lastig te maken, echter een paar dagen van te voren kan je wel de intensiteit van de activiteit in de atmosfeer – en dus de kans op de aanwezigheid van Noorderlicht – aangeven. De tocht gaat namelijk alleen door bij licht bewolkt tot helder weer er er daadwerkelijk een verhoogde kans is. Uiterlijk 17:00 uur op de dezelfde dag wordt er besloten of de wandeling definitief door kan gaan.

  • Duur ca. 2,5 uur | Verzorging: Liftticket, sneeuwschoenen plus stokken, hoofdlampjes, koffie/thee & kleine snack | Zelf meenemen: eventueel extra drinken & snack | Tarief: € 50 p.p.
  • Alleen op vrijdag 19:45 uur. Om 17:00 uur wordt definitief besloten of de wandeling doorgaat. 

Klik hier voor meer informatie

Note: Geschikt voor alle leeftijden. Helaas kunnen we geen Noorderlicht garantie geven. Minimaal 4 en maximaal 14 personen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer