Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Het nationale park Torres del Paine biedt de mogelijkheid voor twee verschillende meerdaagse langeafstandswandelingen. Het vijfdaagse W-circuit of het achtdaagse O-circuit. Tijdens het O-circuit krijg je het park te zien in al zijn glorie en komen de diverse landschappen van Torres del Paine National Park allemaal voorbij. Deze meerdaagse trektocht van 141 kilometer biedt een authentieke ervaring en doorkruist valleien, een uitgestrekte gletsjer, ongerepte rivieren en helderblauwe meren.

Alle wandelaars starten hun hike op de eerste dag vanaf Torre Central, het verzamelpunt waar vanuit alle treks in het park beginnen. Een kleine groep van deze wandelaars begint aan het O-circuit, de 8-daagse trek die tussen de 45 – 50 wandeluren beslaat en met een hoogteverschil van 4.370 meter. Het pad biedt zowel geweldige uitzichten als soms veeleisend terrein.

In tegenstelling tot zijn tegenhanger, het W-circuit, omvat deze route de hele omtrek van het park. Daarnaast zijn er minder wandelaars op deze route wat je direct bij de natuur brengt en zorgt voor meer stille momenten. De film die ik gemaakt heb van mijn tocht op de O-circuit geeft je een impressie van de stilte en de soms ontstuimige winden in Patagonië.

Camp Dickson
Camp Dickson, the overnight on day 2.
A Carancho on a tree trunck
A Carancho bird on a tree trunk.
The John Gardner valley
The rocky climb up the John Gardner Pass.
Early morning light over lake Skottsberg.
Early morning light over lake Sköttsberg.
The Grey glacier, a highlight on the route.
The Grey glacier, a highlight on the route.

Torres del Paine

De tocht leidt je door een verscheidenheid aan landschappen. Op de eerste dag loop je richting kamp Serón door een serene omgeving te midden van een riviervallei die een panoramisch uitzicht biedt op het Paine massief. Dag twee staat in het teken van het Paine-meer, een van de grootste meren van het park, omgeven door ongerepte wildernis. Na een klim wacht je een geweldig uitzicht op dit meer wat je tot aan kamp Dickson niet meer los zal laten.

Dit kamp is omgeven door een gletsjer die een indrukwekkend bewijs vormt van de krachten van de natuur. De volgende dag begin je aan een klim richting het Los Perros meer dat zich aan de voet van de John Gardner Pass bevindt, die staat voor dag vier op de planning. Na de beklimming van de rostachtige John Gardner Pass laat de Grey gletsjer het fascinerende samenspel van ijs, bergen en bossen zien.

Gletsjers

De afdaling vanaf de pas biedt een ongeëvenaard uitzicht op de Grey gletsjer en de uitgestrektheid van Torres del Paine. De Grey gletsjer, de grootste gletsjer van het park, betovert met zijn enorme omvang en grootsheid. Na een stijle afdeling kom je de volgende dag uit bij Paine Grande dat weidse uitzichten geeft over Cerro Paine Grande en het Pehoé-meer, versierd met levendige flora en fauna.

In de French Valley vind je een weelderig Lengabos en de imposante French gletsjer. Hier kan je van genieten na een klim tot aan Mirador Francés of zelf tot aan de top bij Mirador Britanico op weg naar kamp Los Cuernos (De Hoorns). Op de voorlaatste dag wandel je terug naar Torre Central voor een laatste overnachting, waarna je op de laatste dag dé hike naar Las Torres (De Torens) mag ondernemen. Deze staan bekend als de iconische symbolen van de natuurlijke schoonheid van Patagonië.

Terwijl je door het gevarieerde terrein van het O-circuit navigeert, onthult elke etappe een nieuw facet van de rauwe wildernis van Torres del Paine. Ga voor meer informatie en om je wandelavontuur te plannen naar de officiële website hier.

Op de top van Mirador Britanico.
Op de top van Mirador Britanico.
De afdaling richting meer Nordenskjöld.
De afdaling richting meer Nordenskjöld.
Uitzicht over meer Nordenskjöld.
Las Torres, soms moet je geluk hebben met het weer.
Las Torres, soms moet je geluk hebben met het weer.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer