klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

REVIEW | Hoe loopt de Mizuno Wave Daichi 6 hardloopschoen?

Een productreview van Bram Wagemans

Ik ben een van de gelukkige om de Mizuno Wave Daichi 6 hardloopschoen te testen. Mijn hardlooprondjes loop ik altijd in de Schadijkse bossen, ’t Ham of de Reulsberg. Eigenlijk loop ik dus altijd op natuurlijke ondergronden. Zelf zeg ik altijd dat ik een rondje ga hardlopen in het bos. Zonder dat ik het weet, doe ik min of meer ook aan trailrunning. Het komt zelden voor dat ik een ronde over het asfalt loop. Een overblijfsel van een oude sportblessure. Vanwege die blessure zoek ik ook altijd een hardloopschoen die voor een goede demping zorgt, ondersteuning en extra stevigheid biedt.

Mizuno
Mizuno Wave Daichi 6 – Foto: Bram Wagemans

Eerst maar eens kijken wat Mizuno zelf over deze hardloopschoen te melden heeft

Het is een hardloopschoen, maar ze melden direct dat deze past bij de avontuurlijke geest van de trailrunner. In die geest gaat de omschrijving ook verder. De rubberen buitenzool van Michelin is voorzien van een ongeëvenaarde grip in het wild. Verder zorgt een verstelbaar montagesysteem voor een veilige voetbinding in mijn hardloopwerk en de Mizuno Wave zorgt voor een ongeëvenaarde aanpassingsvermogen. Geschikt voor uitdagend terrein.

Ik moet zeggen dat het communicatie team van Mizuno goed zijn best heeft gedaan om de Mizuno Wave Daichi 6 mooi, uitdagend en uitnodigend te beschrijven. De demping zit ergens tussen medium zacht en ultrazacht. Qua grip geven ze aan dat deze tussen sterk en ultragrip in zit. En op het gebied van stabiliteit zou de hardloopschoen gemiddeld zijn en daarmee stabiel.

Mizuno
Mizuno Wave Daichi 6 – Foto: Mizuno Europe

Mijn eerste indruk

In deze kleuren is het een zeer opvallende hardloopschoen. Persoonlijk zou ik zelf eerder voor de donkere uitvoering gaan. Voor mij hoeft het allemaal niet zo opvallend. Al met al ben ik zeer tevreden over het uiterlijk van deze schoen. Het is met zo’n 300 gram een lichte hardloopschoen. In de hak voel je een extra stevigheid voor wat stabiliteit. Bij deze schoen is de wave heel duidelijk zichtbaar met zijn gele kleur. Het voelt direct aan als een zacht en dempend kussentje. Wel hetgeen ik ook verwacht van een wave zool.

Bij het veterwerk zie ik bijna bovenaan, dat de veters door een textiele lus gaan. Iets wat er niet zo stevig uit ziet. En uit ervaring bij andere schoenen is dit meestal een kwetsbaar punt. Laten we het hopen dat dit hier niet het geval is. Ik zie in ieder geval dat de lus goed gestikt is en eigenlijk doorloopt tot onder de zool. Dat ziet er al beter uit, dan bij andere schoenen.

Mizuno
Mizuno Wave Daichi 6 – Foto: Bram Wagemans

Mijn ervaring tijdens het hardlopen

Ik heb deze hardloopschoenen nu een aantal keren gedragen op mijn gangbare rondjes door de bossen en over het platteland. Zandpaden, bospaden, los zand, grasgronden en wortels zijn de ondergronden die ik voornamelijk tegen kom. De demping merk ik constant en daar ben ik ook zeer tevreden over. Het gevoel van het kussentje is ook aanwezig tijdens het rennen. De schoen biedt betere grip dan ik van te voren had verwacht.

Ook op hellingen en wortels blijft de grip goed. De hardloopschoen geeft mij voldoende ondersteuning. De hak is stevig genoeg en zorgt voor stabiliteit op ongelijk terrein. De schoen sluit goed om mijn voeten en de dunne en lichte stoffen zorgen voor een goede ademing. Zover mijn testen als trail running schoen.

Mizuno
Mizuno Wave Daichi 6 – Foto: Bram Wagemans

Ik test deze hardloopschoen ook buiten mijn eigen comfort zone. Ook op het asfalt heb ik een ronde gemaakt. Ik moet zeggen dat eerder genoemde ervaringen ook voor het hardlopen op asfalt gelden. De schoen behoudt zijn goede demping. De schoen blijft stabiel, al is dat minder noodzakelijk op een gelijke ondergrond. Dat ik hier minder plezier aan beleef, heeft nog altijd te maken met klachten die ik vanwege een oude blessure blijf ontwikkelen op asfalt. De Mizuno hardloopschoen staat hier los van.

Mizuno
Mizuno Wave Daichi 6 – Foto: Bram Wagemans

Mijn eindoordeel over de Mizuno Wave Daichi 6 hardloopschoen

Een fijne hardloopschoen die uitermate geschikt is voor alle ondergronden en dus ook zeker voor trail running. De schoen voldoet aan de omschrijving die Mizuno zelf aan deze hardloopschoen hangt. Een zachte demping, een stabiele schoen en veel grip op verschillende ondergronden. Ik ben zeer tevreden met deze hardloopschoen en hij voldoet ook aan de eisen die ik aan een hardloopschoen stel. Een goede demping, stabiliteit en de schoen sluit goed om de voeten.

De Mizuno Wave Daichi 6 hardloopschoen ademt goed. Wat dit betekend als deze hardloopschoen in natte omstandigheden gebruikt gaat worden, durf ik niet te zeggen. Het is al een tijdje droog geweest, dus ik heb de hardloopschoen nog niet kunnen testen bij natte omstandigheden. Al met al, zal ik de Mizuno Wave Daichi 6 hardloopschoen zeker aanbevelen bij vrienden, familie en anderen. Mijn rondjes op deze Mizuno hardloopschoen loop ik met veel plezier.


Lees hier meer over de Mizuno Wave Daichi 6 en alle andere producten van Mizuno


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer