Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Verbaasd en enorm nieuwsgierig! Dat was ik toen ik hoorde dat Hanwag een wandelschoen had ontwikkeld speciaal voor vrouwen met hallux valgus. Ik ben namelijk één van de ongelukkigen met zo’n knobbel op mijn voeten vlak onder de dikke teen. En dat maakt dat een zoektocht naar prettige schoenen altijd erg ingewikkeld is. Zeker als het gaat om het wandelen van lange afstanden kan dit kwaaltje behoorlijk pijnlijke voeten opleveren. En aangezien het een veel voorkomend iets is, kan Hanwag hiermee een hoop vrouwen weer met plezier aan de wandel krijgen.


Hanwag Alta Bunion II Lady GTX | Foto: Judith van Bilsen

Een eerste indruk: mooie schoenen!

Voor deze test krijg ik de wandelschoenen in de kleurvariant Asphalt/Mint. En dat is direct het eerste pluspunt. Al wanneer ik de doos openmaak, is mijn eerste reactie: mooie schoenen, tenminste geen suffe wandelschoen-uitstraling. En dat beeld wordt bevestigd door de verschillende vriendinnen die de schoenen zien. Standaard gaat de eerste reactie over het vlotte uiterlijk van de schoen.

Wat betreft de vorm van de schoenen ben ik vooral ook benieuwd of ze niet te wijd zijn. Want ondanks mijn scheve dikke teen en het feit dat ik daardoor veel ruimte vooraan nodig heb, heb ik wel smalle voeten. Met gevolg dat het dus geen zin heeft voor mij om wandelschoenen te kopen die wat breder zijn in het geheel.


Hanwag Alta Bunion II Lady GTX | Foto: Judith van Bilsen

Over het Hertogenpad met Hanwag Alta Bunion II Lady GTX

Een paar etappes van het Hertogenpad door het Brabantse land zijn de geschikte gelegenheid om deze wandelschoenen aan een goede test te onderwerpen. Afstanden van 20+ kilometer, dus geen kort ommetje. Er zijn zowel verharde als onverharde paden op de route en ik ga ook regelmatig flink door de modder.


Hanwag Alta Bunion II Lady GTX | Foto: Judith van Bilsen

Allereerst de pasvorm, want dat maakt deze schoenen anders dan anders. Mijn angst dat deze Hanwags in zijn geheel te breed zouden zijn is onterecht. Inderdaad, voor de voorvoet is er veel ruimte, meer dan ik bij andere wandelschoenen ervaar. Ik voel de knobbel dus niet schuren of duwen tegen het leer. Dit voelt prettig! En ook na een volledige wandeldag voel ik geen pijntjes en ben ik blarenvrij. Dat betekent dat het wel snor zit met de pasvorm van de gehele schoen. Zo heb ik niet het idee dat ik ergens te veel ruimte heb. De schoen sluit fijn aan waar nodig.

Ook na een volledige wandeldag voel ik geen pijntjes en ben ik blarenvrij. Dat betekent dat het wel snor zit met de pasvorm van de gehele schoen. De schoen sluit fijn aan waar nodig.

In de modder merk ik dat deze schoenen goed grip hebben. Handig in deze natte wintertijd. Ook de demping is prima in orde. Het is dan wel winter, maar ik krijg geen zweetvoeten. Ik ben benieuwd hoe deze schoenen voelen in de zomer. Uiteraard heb ik deze schoenen direct uit de doos gebruikt. Ze voelen in het begin nog wat stug aan, maar naarmate de wandeldagen vorderen, wordt dit ook steeds soepeler.

Deze Hanwags lopen overigens prettiger op onverharde stukken dan op de verharde weg. En dat heeft met de stugheid van de zool te maken. Maar goed, dit is een schoen in de categorie B en ik wandel in Nederland meestal op wandelschoenen in de categorie A/B. Ik verwacht dat de Hanwags nog prettiger wandelen op licht bergachtig terrein. Hoe ruwer het op onze tocht werd, hoe fijner de schoenen voelden. Dit heeft ook met de stabiliteit te maken. Zoals beloofd, is dit een erg stabiele schoen.

De conclusie over deze wandelschoenen speciaal voor vrouwen met hallux valgus

Het is een erg fijne wandelschoen met veel ruimte voor de voorvoet. Ideaal voor dames met hallux valgus. Ik verwacht hier nog veel pijnloze wandelkilometers op te kunnen maken. Bovendien ziet de schoen er lekker fris en mooi uit. Ook op andere punten buiten de uitstraling en pasvorm scoort deze wandelschoen goed. Denk aan een goede grip, demping, stabiliteit en algeheel gevoel. De Hanwag Alta Bunion II Lady GTX is wat mij betreft echt een aanrader voor dames met een scheve dikke teen en een knobbel op de voet.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

7 Reactie op “Review | Wandelschoenen Hanwag Alta Bunion II Lady GTX”

 • Marja
  18 februari 2023 at 13:39

  Hallo Arien,
  Is het een idee om Hanwag om.hulp te vragen ? Wellicht heb je bij de bron WEL,succes !
  Zou ik vast proberen! Ik ben heel blij met deze schoenen , maar heb geen uitstekende hiel . Proberen joh !

 • Arien
  5 januari 2023 at 20:18

  Ik heb deze schoen ook gekocht afgelopen herfst. Hallux technisch: top. Ruimte voor voorvoet en geen druk. Maar: ik blijf blaren lopen op mijn ietwat uitstekende hiel aan beide voeten. Die hiel van deze schoen geeft weinig ruimte. Al meerdere flinke tochten blaren gelopen. Afgeplakt, het leren binnenwerk door schoenmaker laten oprekken: het mag niet baten. Ik ga er denk ik zelfs de brui aangeven en afscheid nemen van deze schoenen. Heb je nog een tip misschien?

  • Judith van Bilsen
   Judith van Bilsen
   12 januari 2023 at 14:10

   Hallo Arien,
   Nee sorry, hier kan ik je niet verder mee helpen. Daar zouden ze toch bij de schoenenwinkel meer over moeten kunnen zeggen. Ik kan me voorstellen dat de Hanwags voor breed zijn, maar in het algemeen niet voor brede voeten, dus dat de hiel toch te smal is dan. Balen dat het toch niet geschikt is. Succes ermee. Groetjes Judith.

 • Hady
  6 augustus 2022 at 14:16

  Hallo, ik heb deze schoenen aangemeten gekregen omdat ik een brede voorvoet heb maar ik heb geen hallux valgus. We lekker de ruimte vooraan en geen glijdende hiel, maar heb er wel last gehad dat de afwikkeling van mijn voet niet lekker was, zodoende kreeg ik juist pijn bij het gewricht van mijn grote teen. In de winkel mijn beklag gedaan en raar worden aangekeken, maar met behulp van een ander binnenzool lopen ze nu dan eindelijk beter. Mijn kleine teen zit echter een beetje knel vlak onder de stiksels, dus ondanks de extra ruimte speelt de likdoorn steeds opnieuw op. Ik ben dus niet echt gelukkig met deze schoen.

  • Judith van Bilsen
   Judith van Bilsen
   12 januari 2023 at 14:11

   Hallo Hady, wat balen dat de schoen niet bevalt. Tsja, het blijft altijd proberen met wandelschoenen, want geen voet is hetzelfde. Hopelijk vind je uiteindelijk de perfecte schoen voor jouw voeten! Groetjes Judith.

 • Machteld
  12 januari 2022 at 18:39

  Hallo, ik heb juist last van die bobbel naast je kleine teen. Vooral als er een naad overheen loopt. Dan heb ik na een uurtje lopen enorm last van die plek. Is dit ook het geval bij deze schoenen? Ze zien er namelijk zo goed uit.

  • Judith van Bilsen
   Judith van Bilsen
   12 januari 2023 at 14:13

   Hallo Machteld, als ik aan de binnenkant van de schoen voel, dan zit er wel een naadje aan de kant van de kleine teen. Dus dat zou je even moeten proberen. Groetjes Judith.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer