Een paar dagen wandelen over een van de zeven mooiste wandelroutes in Engeland

Beleef ‘England’s Great Walking Trails’ nu ook met een kortere arrangementsduur

Van de zestien National Trails langeafstandwandelpaden verspreid over Engeland zijn er zeven voor buitenlandse toeristen goed bereikbaar vanwege de nabijheid van een luchthaven of zeehaven. Deze trails worden onder de naam ‘Discover England’s Great Walking Trails’ gepromoot. Je bent de meeste al eerder tegengekomen op Mountainreporters. Het zijn de Pennine Way, de South West Coast Path, North Down’s Way, Hadrian’s Wall Path, Norfolk Coast Path, Cleveland Way en Cotswold Way.

Ze verschillen alle in sfeer, beleving en zwaarte maar over het algemeen is de totale lengte van de trails behoorlijk lang. Zo is de Pennine Way bijvoorbeeld 429 km lang en de South West Coast Path meer dan duizend kilometer.

Omdat niet iedere toerist behoefte heeft om een trail volledig uit te lopen, zijn er nu voor minder fanatieke wandelaars ook kortere arrangementen ontwikkeld variërend van één tot vijf dagen. Meer informatie over de verschillende trajecten en arrangementen vind je op nationaltrail.co.uk

National Trails paradepaardjes

De National Trails zijn de paradepaardjes onder wandelpaden in Engeland maar soms heerst de indruk onder bezoekers dat de tochten loodzwaar zijn. Het tegendeel is waar, alle trails zijn opgesplitst in kortere trajecten die deels over vlak of lichtglooiend landschap lopen en dus ook geschikt voor koppels en families met jonge kinderen voor wie wandelen niet perse de hoofdmoot van hun vakantie is.

Vanwege de uitstekende verbindingen per vliegtuig, trein en boot en het feit dat veel Nederlanders tijdens de vakantie ook iets actiefs willen doen, zullen veel Nederlanders en Belgen binnenkort een van England’s Great Walking Trails gaan verkennen.

Arrangementen

Verdeeld over de zeven trails zijn er vijftien korte trajecten samengesteld, twee per trail behalve voor de Pennine Way, daar zijn er drie voor gemaakt. Zo zijn er voor de Cleveland Way in North Yorkshire twee driedaagse wandeltrips uitgezet: het arrangement Heavenly Helmsly met als vertrekpunt het leuke marktstadje Helmsley of ‘Spirit of the Sea’ met als basis de kustplaats Filey.

Loop je liever een paar dagen langs de restanten van de 135km lange ruim 2000 jaar oude Romeinse muur van keizer Hadrianus, Hadrian’s Wall Path, dan kun je kiezen uit een vierdaagse Highlights of Hadrian’s Wall arrangement met onder meer een overnachting in het schitterende Langley Castle of voor een 5-daags traject in het oostelijke deel waar je onder meer overnacht in de pub Twice Brewed dat ook zijn eigen bier brouwt.

Area of Outstanding Natural Beauty

De Cotswolds Way loopt door de Cotswolds, een streek in Gloucestershire met een speciale status. Het is een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ en heeft als start, of eindpunt, de prachtige stad Bath. Kies voor een luxe vierdaagse short-break in het sjiek Lygon Arms hotel in het pittoreske Broadway. Op de vierde wandeldag ga je ’s ochtends met een stoomtrein naar Hailes Abbey, het startpunt van je wandeling.


Lees hier meer reistips en verhalen over Engeland


Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer