Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Maanden naar een race toe trainen en dan moeten terugtrekken vanwege kiespijn die zich 24 uren tevoren aandient. Dat is zuur. De boer met kiespijn lacht wreed. Veel steun en lieve berichten van trailbuddies, vrienden en vriendinnen die meeleven. Van sommigen juist niet. Moeilijk invoelbaar, denk ik, wat dit met je doet. In de vorm van je leven moet je afhaken door overmacht. Die overmacht maakt wel dat het niet in je circle of influence ligt en je dus iets beter kan accepteren. Het allerergste? Dat je via livetracking stipjes over een kaart ziet voortbewegen terwijl je weet dat je daar hoort te zijn, dat je dat moet gadeslaan vanuit je huiskamer. terwijl je door benevelde sparrenbossen moet rennen. Dat je hele lijf siddert van fitheid die je daar wilde tentoon spreiden en die je nu in toom moet houden terwijl je 14,5 uren doorbrengt met de Deutsche Bahn.

Feit is dat ik op de ochtend van racedag zo snel mogelijk weg wil. Ik kan het niet opbrengen in de regen naar de start te gaan om loopmaatjes Sabine en Edgar uit te zwaaien. Als ik wegloop de ‘Anton Pechstrasse’ en Haus Regen’, zo’n dag…

Reizen

Ik steek na het ontbijt de duim op en krijg een lift van een soldaat. Hij reed langs, draaide, vrouwlief achterin bij de kinderen en ik mag mee in de regen. Door zijn marsen voor het leger weet hij wat het is om in de regen te staan. Hij zet me af bij het station. De automaat werkt niet, geeft wel verbindingen en print je reisplan, maar je mag geen ticket boeken. Er komt een moment dat je er klaar mee bent en dat het je niet meer kan schelen. Dat is het moment dat je in een overvolle supersnelle ICE bullettrain springt zonder ticket.

De blonde conductrice is heel vriendelijk. Ik ook. De trein is vol volgens haar als ik zeg dat ik een ticket wil kopen. Ik wijs op lege stoelen en inderdaad heeft ze wat moeite deze boodschap door te zetten. Wonder boven wonder krijgt ze een ticket uit haar machientje. Met flinke korting omdat ik eerlijk en aardig ben denk ik. Want ik had flink kunnen liegen over mijn instapstation want zit al twee uren in deze trein. 

In Nurnberg herhaalt dit verhaaltje zich en is deze jongen nog sneller klaar en springt wederom in een veel te dure en snelle trein zonder ticket. Ik sta voor een display dat aangeeft dat we dik 300 in het uur gaan. Dat is mijn positieve noot op deze dag. Ik zie op dat moment via livetracking dat ik eerste lig op de Megarace en mijn eerste 40 kilometer heb afgelegd in 2.34. Mijn tracker zit waarschijnlijk in de rugzak van de raceorganiser.

Ik sta hoofd aan hoofd. En hoofd aan kinderwagen. En hoofd aan koffers. En hoofd aan bejaarden die bijna staand van hun stokje gaan met muilkorf tegen killercorona in een ongeventileerde tussencoupé. Het is kortom gezellig druk. Had ik al gezegd dat DB probeert het Indiase spoorwegnetwerk te imiteren?
Aldus kar ik met meer dan 300 in het uur van Nürnberg via Bonn naar Duisburg.

Tranen in mijn ogen

Reizen met kiespijn is niet fijn. Dit is de hel. Halverwege staat de bus 20 minuten stil voor… het spoor. Onze trein rijdt niet, waardoor we met een busje moeten dat vervolgens staan te wachten voor het spoor. In Arnhem snel de trein door naar Nijmegen en dan nog een stuk fietsen met twee rugzakken. Na 14,5 uur reizen arriveer ik thuis.

Mijn huisgenoot vertrekt morgen voor maanden om door Portugal en Spanje te zwerven. Zijn gear ligt uitgespreid op tafel en de tent ligt middenin de kamer. De ene sporter is nog niet terug of de andere vliegt alweer uit. Komend jaar gaan we samen op pad.

Ik open een fles Chileense wijn die hij voor me heeft klaargezet. Achterover zittend in de luie stoel kijk ik op livetracking. Tranen in de ogen. Mijn kompanen zijn checkpoint 1 voorbij. En ik ben er niet bij.

Even landen, herpakken en nieuwe plannen maken. Dank aan alle sponsoren die me zo steunen met bemoedigende woorden. Fijn om met betrouwbare partners samen te werken en vooruit te kijken met nieuwe plannen voor nieuwe avonturen.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer