Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Spectaculaire nieuwe hikers-hutten in Noorwegen

Door Edwin Hagenouw | bron: Visit Norway

Gelegen in Luster in het westelijke deel van Noorwegen, op een klein plateau met uitzicht op de prachtige Jostedalen-gletsjer, is een spectaculaire overnachtingsplek voor hikers en wandelaars gebouwd. Het project, met de naam Tungestølen, bestaat uit een constellatie van vijfhoekige toeristenhutten. Deze zijn ontworpen en ontwikkeld in opdracht van Luster Turlag, een lokale afdeling van de Norwegian National Trekking Association.

COMFORTABELE BESCHUTTING

De bouwwerken zijn ontworpen om op te gaan in de omliggende natuur en passen bij de constant veranderende weersomstandigheden van deze bergachtige locatie. De hutten bieden bezoekers een comfortabele beschutting tijdens de zomer en de herfst. Alleen in die periode zijn de hutten namelijk geopend voor reizigers.

Omgeven door een dramatisch landschap met aan alle kanten steile bergen, is Tungestølen een perfect startpunt voor ervaren wandelaars die de lokale gletsjers willen verkennen, maar ook voor gezinnen met kleine kinderen die kortere en minder geavanceerde wandelingen willen maken in de omgeving.

Noorwegen hiken

LEES HIER ALLE ARTIKELEN OVER NOORWEGEN


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer