Advertentie
Reizen naar Fins Lapland
Klik hier voor meer informatie over de reizen naar Fins Lapland 

 

Spectaculaire nieuwe hikers-hutten in Noorwegen

Door Edwin Hagenouw | bron: Visit Norway

Gelegen in Luster in het westelijke deel van Noorwegen, op een klein plateau met uitzicht op de prachtige Jostedalen-gletsjer, is een spectaculaire overnachtingsplek voor hikers en wandelaars gebouwd. Het project, met de naam Tungestølen, bestaat uit een constellatie van vijfhoekige toeristenhutten. Deze zijn ontworpen en ontwikkeld in opdracht van Luster Turlag, een lokale afdeling van de Norwegian National Trekking Association.

COMFORTABELE BESCHUTTING

De bouwwerken zijn ontworpen om op te gaan in de omliggende natuur en passen bij de constant veranderende weersomstandigheden van deze bergachtige locatie. De hutten bieden bezoekers een comfortabele beschutting tijdens de zomer en de herfst. Alleen in die periode zijn de hutten namelijk geopend voor reizigers.

Omgeven door een dramatisch landschap met aan alle kanten steile bergen, is Tungestølen een perfect startpunt voor ervaren wandelaars die de lokale gletsjers willen verkennen, maar ook voor gezinnen met kleine kinderen die kortere en minder geavanceerde wandelingen willen maken in de omgeving.

Noorwegen hiken


LEES HIER ALLE ARTIKELEN OVER NOORWEGEN


 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in