Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Spectaculaire nieuwe wandeling door Chili

Door: Edwin Hagenouw

Voor iedereen die alle langste en mooiste paden in Noord-Amerika heeft gewandeld, is er een nieuw pad in Zuid-Amerika dat lonkt naar alle langeafstandwandelaars.

Een nieuwe wandelroute van 2800 kilometer is kortgeleden geopend in Chili. Het pad strekt zich uit van Puerto Montt in het noorden tot Kaap Hoorn in het zuiden en verbindt 17 verschillende nationale parken, waardoor je als wandelaar toegang krijgt tot het Andes-gebergte, bossen en zelfs een paar vulkanen.

Route of the Parks

Dit parcours, genaamd de Route of Parks, is het resultaat van de inspanningen van Douglas Tompkins, de overleden oprichter van The North Face, en zijn vrouw Kristine McDivitt Tompkins, de voormalige CEO van het merk Patagonia. Het paar kocht miljoenen hectares land in Chili om het te behouden. In maart 2017 schonk McDivitt Tompkins stukken land ongeveer zo groot als Zwitserland aan de Chileense regering, zodat het land kon worden aangepakt om nieuwe nationale parken aan te vullen of te creëren.

Vijf nationale parken, Pumalín Douglas Tompkins National Park, Melimoyu National Park, Patagonië National Park, Cerro Castillo National Park en Kawésqar National Park, werden gecreëerd, en nog drie andere, Hornopirén National Park, Corcovado National Park en Isla Magdalena National Park, werden uitgebreid.

Chili
Torre del Paine National Park. Foto: Hector Marquez

De Route of Parks neemt je ook mee door al lang bestaande parken, zoals het Torres del Paine National Park, hierboven afgebeeld.


Lees meer artikelen en nieuws over Zuid-Amerika


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer