Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Spectaculaire nieuwe wandeling door Chili

Door: Edwin Hagenouw

Voor iedereen die alle langste en mooiste paden in Noord-Amerika heeft gewandeld, is er een nieuw pad in Zuid-Amerika dat lonkt naar alle langeafstandwandelaars.

Een nieuwe wandelroute van 2800 kilometer is kortgeleden geopend in Chili. Het pad strekt zich uit van Puerto Montt in het noorden tot Kaap Hoorn in het zuiden en verbindt 17 verschillende nationale parken, waardoor je als wandelaar toegang krijgt tot het Andes-gebergte, bossen en zelfs een paar vulkanen.

Route of the Parks

Dit parcours, genaamd de Route of Parks, is het resultaat van de inspanningen van Douglas Tompkins, de overleden oprichter van The North Face, en zijn vrouw Kristine McDivitt Tompkins, de voormalige CEO van het merk Patagonia. Het paar kocht miljoenen hectares land in Chili om het te behouden. In maart 2017 schonk McDivitt Tompkins stukken land ongeveer zo groot als Zwitserland aan de Chileense regering, zodat het land kon worden aangepakt om nieuwe nationale parken aan te vullen of te creëren.

Vijf nationale parken, Pumalín Douglas Tompkins National Park, Melimoyu National Park, Patagonië National Park, Cerro Castillo National Park en Kawésqar National Park, werden gecreëerd, en nog drie andere, Hornopirén National Park, Corcovado National Park en Isla Magdalena National Park, werden uitgebreid.

Chili
Torre del Paine National Park. Foto: Hector Marquez

De Route of Parks neemt je ook mee door al lang bestaande parken, zoals het Torres del Paine National Park, hierboven afgebeeld.


Lees meer artikelen en nieuws over Zuid-Amerika


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer