Spectaculaire nieuwe wandeling door Chili

Door: Edwin Hagenouw

Voor iedereen die alle langste en mooiste paden in Noord-Amerika heeft gewandeld, is er een nieuw pad in Zuid-Amerika dat lonkt naar alle langeafstandwandelaars.

Een nieuwe wandelroute van 2800 kilometer is kortgeleden geopend in Chili. Het pad strekt zich uit van Puerto Montt in het noorden tot Kaap Hoorn in het zuiden en verbindt 17 verschillende nationale parken, waardoor je als wandelaar toegang krijgt tot het Andes-gebergte, bossen en zelfs een paar vulkanen.

Route of the Parks

Dit parcours, genaamd de Route of Parks, is het resultaat van de inspanningen van Douglas Tompkins, de overleden oprichter van The North Face, en zijn vrouw Kristine McDivitt Tompkins, de voormalige CEO van het merk Patagonia. Het paar kocht miljoenen hectares land in Chili om het te behouden. In maart 2017 schonk McDivitt Tompkins stukken land ongeveer zo groot als Zwitserland aan de Chileense regering, zodat het land kon worden aangepakt om nieuwe nationale parken aan te vullen of te creëren.

Vijf nationale parken, Pumalín Douglas Tompkins National Park, Melimoyu National Park, Patagonië National Park, Cerro Castillo National Park en Kawésqar National Park, werden gecreëerd, en nog drie andere, Hornopirén National Park, Corcovado National Park en Isla Magdalena National Park, werden uitgebreid.

Chili
Torre del Paine National Park. Foto: Hector Marquez

De Route of Parks neemt je ook mee door al lang bestaande parken, zoals het Torres del Paine National Park, hierboven afgebeeld.


Lees meer artikelen en nieuws over Zuid-Amerika


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer