ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Spectaculaire nieuwe wandeling door Chili

Door: Edwin Hagenouw

Voor iedereen die alle langste en mooiste paden in Noord-Amerika heeft gewandeld, is er een nieuw pad in Zuid-Amerika dat lonkt naar alle langeafstandwandelaars.

Een nieuwe wandelroute van 2800 kilometer is kortgeleden geopend in Chili. Het pad strekt zich uit van Puerto Montt in het noorden tot Kaap Hoorn in het zuiden en verbindt 17 verschillende nationale parken, waardoor je als wandelaar toegang krijgt tot het Andes-gebergte, bossen en zelfs een paar vulkanen.

Route of the Parks

Dit parcours, genaamd de Route of Parks, is het resultaat van de inspanningen van Douglas Tompkins, de overleden oprichter van The North Face, en zijn vrouw Kristine McDivitt Tompkins, de voormalige CEO van het merk Patagonia. Het paar kocht miljoenen hectares land in Chili om het te behouden. In maart 2017 schonk McDivitt Tompkins stukken land ongeveer zo groot als Zwitserland aan de Chileense regering, zodat het land kon worden aangepakt om nieuwe nationale parken aan te vullen of te creëren.

Vijf nationale parken, Pumalín Douglas Tompkins National Park, Melimoyu National Park, Patagonië National Park, Cerro Castillo National Park en Kawésqar National Park, werden gecreëerd, en nog drie andere, Hornopirén National Park, Corcovado National Park en Isla Magdalena National Park, werden uitgebreid.

Chili
Torre del Paine National Park. Foto: Hector Marquez

De Route of Parks neemt je ook mee door al lang bestaande parken, zoals het Torres del Paine National Park, hierboven afgebeeld.


Lees meer artikelen en nieuws over Zuid-Amerika


 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.