klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Spectaculaire nieuwe wandeling door Chili

Door: Edwin Hagenouw

Voor iedereen die alle langste en mooiste paden in Noord-Amerika heeft gewandeld, is er een nieuw pad in Zuid-Amerika dat lonkt naar alle langeafstandwandelaars.

Een nieuwe wandelroute van 2800 kilometer is kortgeleden geopend in Chili. Het pad strekt zich uit van Puerto Montt in het noorden tot Kaap Hoorn in het zuiden en verbindt 17 verschillende nationale parken, waardoor je als wandelaar toegang krijgt tot het Andes-gebergte, bossen en zelfs een paar vulkanen.

Route of the Parks

Dit parcours, genaamd de Route of Parks, is het resultaat van de inspanningen van Douglas Tompkins, de overleden oprichter van The North Face, en zijn vrouw Kristine McDivitt Tompkins, de voormalige CEO van het merk Patagonia. Het paar kocht miljoenen hectares land in Chili om het te behouden. In maart 2017 schonk McDivitt Tompkins stukken land ongeveer zo groot als Zwitserland aan de Chileense regering, zodat het land kon worden aangepakt om nieuwe nationale parken aan te vullen of te creëren.

Vijf nationale parken, Pumalín Douglas Tompkins National Park, Melimoyu National Park, Patagonië National Park, Cerro Castillo National Park en Kawésqar National Park, werden gecreëerd, en nog drie andere, Hornopirén National Park, Corcovado National Park en Isla Magdalena National Park, werden uitgebreid.

Chili
Torre del Paine National Park. Foto: Hector Marquez

De Route of Parks neemt je ook mee door al lang bestaande parken, zoals het Torres del Paine National Park, hierboven afgebeeld.


Lees meer artikelen en nieuws over Zuid-Amerika


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer