Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Loop op 11 december mee met een bijzondere strandwandeling in Den Haag. De wandeling wordt georganiseerd door The Walk, een initiatief van bezorgde, maar optimistische burgers. En staat in het teken van Antarctica. Na een kopje koffie en een korte uitleg zullen deelnemers worden gevraagd de stappenteller op hun telefoon aan te zetten: elke stap draagt bij aan het saldo op weg naar acht miljard stappen. Hoe meer mensen deelnemen, hoe krachtigere boodschap.

Het doel van The Walk is veelzijdig. En dat maakt de wandeling zo bijzonder. Deelnemers hebben er persoonlijk baat bij en ze dragen met hun deelname ook bij aan de oplossing voor de grote problemen rondom Antarctica, de klimaatopgave en dus Nederland. Door jouw stappen te doneren, geef je een concreet signaal af. Maar dat is niet alles!

Wandelen brengt mensen in verbinding

De wandeling zal mooie gesprekken en goede ideeën opleveren. Dat komt omdat in beweging alles in je lichaam beter functioneert. Dus ook je brein. Wij gaan uit van de menselijke intelligentie in plaats van de artificiële intelligentie. Tijdens een wandeling denk je helderder, herken je problemen beter en vind je samen oplossingen. Zeker als je in een collectief gezelschap wandelt en nieuwe mensen ontmoet.

Door te wandelen zijn we in actie! Deelnemers zullen zich bijvoorbeeld meer bewust zijn van de enorme zeespiegelstijging wereldwijd als gevolg van het smelten van het ijs op Antarctica. Wij geloven dat we in gesprek met jou tot nieuwe inzichten en initiatieven komen die we vervolgens kunnen delen. Delen is vermenigvuldigen.

Wandel mee

Wandelen voor het goede doel. Maar dan anders. Bewust stappen zetten met als opbrengst jouw saldo aan gelopen stappen op weg naar de 8 miljard. En nieuwe mensen leren kennen met frisse ideeën die bijdragen. De teller staat nu op ruim 23 miljoen. We moeten dus nog een stukje. Wandel jij met ons mee? Iedereen wordt uitgedaagd 26 kilometer te wandelen (meer of minder mag natuurlijk ook), gelijk aan het aantal jaren tot het jaar 2048, wanneer het Antarctisch verdrag afloopt. Stap voor stap komen we dichterbij een goede oplossing.

Met The Walk eren wandelaars Marc Cornelissen en Philip de Roo, twee bevlogen poolonderzoekers die in 2015 zijn omgekomen in het Arctisch gebied. Voor de wandeling zal een korte uitleg worden gegeven door o.a. Wilco van Rooijen, expeditiegenoot en goede vriend van Marc Cornelissen. Samen schreven ze geschiedenis tijdens de Antarctica expeditie in 2000/2001. Als eerste Nederlanders op ski’s op- en neer naar de geografische Zuidpool met o.a. WFF.

In deze 3e editie werkt The Walk samen met PULLKA. Een organisatie opgericht in 2018 door Diederik Veerman: “Het tragische ongeluk van Philip de Roo (30 jaar) en Marc Cornelissen (46 jaar) op 28 april 2015 in Noord-Canada was voor mij de start van PULLKA: sporten met oog voor schonere natuur.. Dit jaar komen twee initiatieven prachtig bij elkaar”

Startlocatie, programma en route

Dit jaar wandelen we heel symbolisch langs de nú nog bestaande kustlijn van Den Haag. We starten op zondag 11 december vanaf het Museon-Omniversum (Stadshouderslaan 37, Den Haag), dit is tevens de finishlocatie van het The Walk. Iedereen is welkom, jong en oud! Vanaf 10.00 uur is de inloop. Om 10.30 uur verwelkomen Wilco van Rooijen en Diederik Veerman de deelnemers.

Vervolgens wandelen we een route van maximaal 26 kilometer. Bij terugkomst kunnen deelnemers om 17:00 de spectaculaire grootbeeldfilm BBC Antarctica bekijken, waardoor iedereen nog meer ervaart waarom we de natuurlijke rijkdom van dit zevende continent moeten koesteren.

Meer informatie over The Walk : www.thewalk.nu / info@thewalk.nu Afbeelding: PULLKA deelnemers zetten stappen voor Antarctica.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer