klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Na 2 marathons en de Roparun (vorige week) ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het resultaat: Trailrunning. Mijn doel is om volgend jaar een trail in de bergen te lopen en ik zou het leuk vinden om samen met jou dit avontuur aan te gaan. Ik heb zelf nog totaal geen ervaring, dus voel je vooral niet onzeker. Doe je mee?

Trailrunning is eigenlijk gewoon ‘off-road hardlopen’

De komende tijd zal ik diverse berichten plaatsen om je mee te nemen in mijn oriëntatie en voorbereiding. Ik ben ook benieuwd naar jouw ervaringen. We gaan ons tenslotte op hetzelfde doel richten. Als onervaren trailrunner hoop ik dat gevorderde lopers ons willen helpen door tips en ervaringen te delen.

Trail running sport hardlopen trailrunning
Trailrunning – stenen

Wat is trailrunning?

Trailrunning is eigenlijk gewoon ‘off-road hardlopen’. Hardlopen door de natuur over smalle bos- of bergpaden met alle bijbehorende omstandigheden, zoals boomstammen, rotsen, beekjes. Dit kan zijn: rennen over vlakke paden rennen en/of rennen over de bergen / heuvels. Trailrunning wordt steeds populairder waardoor er ondertussen vele evenementen zijn (ook in de Benelux) in allerlei afstanden. Een paar kilometer t/m ultra trails van meerdere dagen.

Trailrunning vs hardlopen staat (wat mij betreft) gelijk aan Mountainbiken vs Wielrennen. Belangrijk om te weten is dat 10 km trailrunning zwaarder is dan 10 km hardlopen, zeker als er hoogtemeters in het parcours zitten.

Trail running sport hardlopen trailrunning
Trailrunning – omgevallen boom

Waarom trailrunning?

– De looproutes zijn veel mooier, want je loopt in de natuur ipv over asfalt

– De bergen lenen zich er ideaal voor, wat voor mij als mountainreporter natuurlijk een grote pre is

– Waar het bij hardlopen voornamelijk om tijd gaat, gaat trailrunning veel meer om het proces (genieten van de natuur) de finish te halen.

– Het is veel afwisselender dan hardlopen

– De zachte ondergrond is beter voor je gewrichten

Trail running sport hardlopen trailrunning

Mijn voorlopige keuze

Zoals ik er nu in sta, wil ik augustus 2018 de Ultraks Matterhorn gaan doen. Later zal ik je meenemen in mijn keuzeproces. Afhankelijk van de komende maanden zal ik kiezen tussen de 30 km en de 48 km.

Trail running sport hardlopen trailrunning
De Matterhorn

Er is overigens een 16 km trail, waardoor jij de keuze hebt uit 3 trails. Gelukkig hebben we nog even. Inschrijven voor 2018 kan pas vanaf januari.

Meer informatie: matterhorn.ultraks.ch

Enthousiast geworden?

Wil je met mij dit avontuur aangaan? Mail me: matthijs@mountainreporters.com


Video Ultraks Matterhorn 2016


BewarenBewaren

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer