Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Na 2 marathons en de Roparun (vorige week) ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het resultaat: Trailrunning. Mijn doel is om volgend jaar een trail in de bergen te lopen en ik zou het leuk vinden om samen met jou dit avontuur aan te gaan. Ik heb zelf nog totaal geen ervaring, dus voel je vooral niet onzeker. Doe je mee?

Trailrunning is eigenlijk gewoon ‘off-road hardlopen’

De komende tijd zal ik diverse berichten plaatsen om je mee te nemen in mijn oriëntatie en voorbereiding. Ik ben ook benieuwd naar jouw ervaringen. We gaan ons tenslotte op hetzelfde doel richten. Als onervaren trailrunner hoop ik dat gevorderde lopers ons willen helpen door tips en ervaringen te delen.

Trail running sport hardlopen trailrunning
Trailrunning – stenen

Wat is trailrunning?

Trailrunning is eigenlijk gewoon ‘off-road hardlopen’. Hardlopen door de natuur over smalle bos- of bergpaden met alle bijbehorende omstandigheden, zoals boomstammen, rotsen, beekjes. Dit kan zijn: rennen over vlakke paden rennen en/of rennen over de bergen / heuvels. Trailrunning wordt steeds populairder waardoor er ondertussen vele evenementen zijn (ook in de Benelux) in allerlei afstanden. Een paar kilometer t/m ultra trails van meerdere dagen.

Trailrunning vs hardlopen staat (wat mij betreft) gelijk aan Mountainbiken vs Wielrennen. Belangrijk om te weten is dat 10 km trailrunning zwaarder is dan 10 km hardlopen, zeker als er hoogtemeters in het parcours zitten.

Trail running sport hardlopen trailrunning
Trailrunning – omgevallen boom

Waarom trailrunning?

– De looproutes zijn veel mooier, want je loopt in de natuur ipv over asfalt

– De bergen lenen zich er ideaal voor, wat voor mij als mountainreporter natuurlijk een grote pre is

– Waar het bij hardlopen voornamelijk om tijd gaat, gaat trailrunning veel meer om het proces (genieten van de natuur) de finish te halen.

– Het is veel afwisselender dan hardlopen

– De zachte ondergrond is beter voor je gewrichten

Trail running sport hardlopen trailrunning

Mijn voorlopige keuze

Zoals ik er nu in sta, wil ik augustus 2018 de Ultraks Matterhorn gaan doen. Later zal ik je meenemen in mijn keuzeproces. Afhankelijk van de komende maanden zal ik kiezen tussen de 30 km en de 48 km.

Trail running sport hardlopen trailrunning
De Matterhorn

Er is overigens een 16 km trail, waardoor jij de keuze hebt uit 3 trails. Gelukkig hebben we nog even. Inschrijven voor 2018 kan pas vanaf januari.

Meer informatie: matterhorn.ultraks.ch

Enthousiast geworden?

Wil je met mij dit avontuur aangaan? Mail me: matthijs@mountainreporters.com


Video Ultraks Matterhorn 2016


BewarenBewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer