klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Tijdens mijn 5.090 lange Camino naar Santiago ren ik 2.000 kilometer met bepakking door de Alpen. Een van de langste etappes is de oversteek van de Col de la Bonette. Er zijn geen winkels of faciliteiten en aangezien ik ren draag ik weinig eten bij me. Ik maak me een beetje zorgen. Vlak voor de top word ik staande gehouden door een bouwvakker en een bouwkeet in gedirigeerd. Het is een Algerijn.

Hij positioneert me voor de kachel en geeft me koffie. Toen hij omhoog reed vanochtend zag hij me verkleumd klimmen. Als ik vertrek, neemt hij me mee naar zijn luchbox. Hij duwt croissants, pain au chocolat, water, appelmoes, baklava (door zijn vrouw gemaakt), honing en chocolade in mijn armen. Tranen in  mijn ogen. Mensen deugen.

Veel pelgrims beleven tijdens hun pelgrimage een ‘Jacobsmoment’. Ze hebben het moeilijk en opeens lijkt daar ogenschijnlijk uit het niets een helpende hand te komen.

Had jij ook een Jacobsmoment? Deel het met ons in een reactie onder dit artikel.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer