Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Tijdens mijn 5.090 lange Camino naar Santiago ren ik 2.000 kilometer met bepakking door de Alpen. Een van de langste etappes is de oversteek van de Col de la Bonette. Er zijn geen winkels of faciliteiten en aangezien ik ren draag ik weinig eten bij me. Ik maak me een beetje zorgen. Vlak voor de top word ik staande gehouden door een bouwvakker en een bouwkeet in gedirigeerd. Het is een Algerijn.

Hij positioneert me voor de kachel en geeft me koffie. Toen hij omhoog reed vanochtend zag hij me verkleumd klimmen. Als ik vertrek, neemt hij me mee naar zijn luchbox. Hij duwt croissants, pain au chocolat, water, appelmoes, baklava (door zijn vrouw gemaakt), honing en chocolade in mijn armen. Tranen in  mijn ogen. Mensen deugen.

Veel pelgrims beleven tijdens hun pelgrimage een ‘Jacobsmoment’. Ze hebben het moeilijk en opeens lijkt daar ogenschijnlijk uit het niets een helpende hand te komen.

Had jij ook een Jacobsmoment? Deel het met ons in een reactie onder dit artikel.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer