’s Werelds zwaarste avontuurlijke race komt naar Oman

Door Edwin Hagenouw | Bron: omanbyutmb.com

Voortbouwend op het zeer succesvolle evenement in 2018 is de tweede editie van de OMAN by UTMB®, ultra trail Mont-Blanc, bekendgemaakt. Dankzij de verschillende afstanden zal deze editie veel enthousiaste lopers trekken met veel ervaring. De buitengewone 130 kilometer bergrace, die door National Geographic beschreven is als  “’s werelds zwaarste avontuurlijke race”, keert ook in de 2019 editie terug. Daarnaast zijn er ook races van 50 kilometer en van 170 kilometer.

Internationale interesse

De baanbrekende race van vorig jaar heeft veel internationale interesse gekregen, waaronder door zeer belangrijke leden van de global trail community. Deze race zorgde ervoor dat de lopers werden ondergedompeld in de prachtige natuur van Oman.

Trailrunning in Arabische sferen in Oman

Ze gingen door diepe wadi’s, eeuwenoude dorpjes en indrukwekkende landschappen in een unieke Arabische sfeer.

De winnaar van de editie in 2018, Jason Schlarb (VS), beschreef het evenement als “ongelooflijk uitdagend, technisch en spannend in één”. Hij kwam samen met Diego ‘Zpeedy’ Pazos over de finish.

door diepe wadi’s, eeuwenoude dorpjes en indrukwekkende landschappen in een unieke Arabische sfeer

OMAN by UTMB®  heeft zich hierdoor gelijk kenbaar gemaakt als gewaardeerd lid van de UTMB familie, zo vertelde Michel Poletti, mede bestuurder bij de UTMB®. “De nieuwe races zullen ervoor zorgen dat de OMAN by UTMB® nog aantrekkelijker wordt, voor zowel ervaren als beginnende lopers. Ik geloof erin dat ze hiermee nog meer trail lopers aantrekken om naar Oman te komen voor deze unieke ervaring in indrukwekkende landschappen”.

Over Oman: Ontdek de oude geschiedenis en culturele schatten die het Arabisch schiereiland rijk is. Je kunt kiezen uit meer dan 600 kastelen, forten, verlaten stadjes en boeiende overblijfselen. Het landschap van het Sultanaat zal je steeds weer verbazen: van bergen met grillige pieken tot vruchtbare oases met palmbomen en meertjes.

50, 130 en 170 kilometer

De 50 kilometer race, die op 29 november start, richt zich op beginnende lopers, of lopers die nog niet ervaren genoeg zijn om de langere races mee te doen. De race zal zwaar, maar evenredig zijn. De race start en eindigt in Al Hamra, de deelnemers lopen via Al Akhdar, de groene berg, waarbij ze meer dan 2300 meter stijgen.

’s Werelds zwaarste avontuurlijke race komt naar Oman

De 130 kilometer en de 170 kilometer races zijn alleen toegankelijk voor lopers met ervaring. De nieuwe route van 170 kilometer stijgt meer dan 3000 meter, en doet de Jebel Shams aan, de hoogste berg van Arabië. De lopers die mee willen doen aan deze races hebben een plaatsing via de International Trail Running Association (ITRA) nodig om mee te doen. Deze races starten beide op 28 november in Birkat Al Mouz.

De UTMB in Oman levert prachtige plaatjes op

“Vorig jaar was een groot succes en dat heeft het Sultanaat van Oman op de kaart gezet bij internationale trail lopers” zei David Graham, CEO Oman Sail. “De extra afstanden die dit jaar zijn toegevoegd, maken het evenement aantrekkelijker en we kijken ernaar uit lopers van over de gehele wereld te verwelkomen in november. Het is een inspirerend evenement dat meehelpt aan de bekendwording van Oman als een bestemming voor sportieve toeristen en avonturiers.”

“een inspirerend evenement dat meehelpt aan de bekendwording van Oman als een bestemming voor sportieve toeristen en avonturiers”

Nieuw kwalificatiesysteem

Zoals al de ITRA trail evenementen, levert een deelname aan de OMAN by UTMB® punten op voor de deelname aan de UTMB® Chamonix. Lopers die de 130 kilometer race uitlopen, krijgen vijf ITRA punten, lopers die de 170 kilometer race uitlopen, krijgen zes ITRA punten en lopers die de vijftig kilometer uitlopen krijgen drie ITRA punten.

Dankzij een nieuw kwalificatiesysteem wat recent is ingevoerd door UTMB®  internationaal, kunnen lopers die de 130 kilometer of de 170 kilometer uitlopen gegarandeerd meedoen met de UTMB race in Chamonix in 2020. OMAN by UTMB®  is de eerste mogelijkheid voor lopers om punten te verdienen via het nieuwe kwalificatiesysteem voor UTMB®  Chamonix in 2020.

De OMAN by UTMB® is van 28 tot en met 30 november 2019. Aanmelden voor de OMAN by UTMB® kan via omanbyutmb.com

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer