Vier topbestemmingen voor de Indian Summer in Europa

Door Edwin Hagenouw | Pharos Reizen

Reis de gouden maanden tegemoet! De Indian Summer is hét seizoen van de magische kleuren. In september en oktober ontdek je de kleurrijkste plekjes van Europa tijdens een prachtige rondreis. Geniet van aangename temperaturen, de mooiste natuur en van de rust die na de toeristische zomerdrukte is teruggekeerd.

Indian Summer, de jaarlijkse toegift van moeder natuur

Bossen, bergen, vergezichten en adembenemende landschappen zullen de revue passeren tijdens een nazomerse vakantie in onder andere Schotland, Noorwegen, Italië en Oostenrijk. Indian Summer, de jaarlijkse toegift van moeder natuur.

Lees hier het Indian Summer Magazine online

Het inspiratieve online magazine van Pharos Reizen staat vol met prachtige verhalen, kleurrijke beelden, handige informatie en mooie reizen voor de nazomer. Download het online magazine hier en laat je inspireren!

1. Schotland

Ontdek de kleurrijkste periode in Schotland tijdens de Indian Summer! Rijd door een kathedraal van bomen in betoverende tinten. Boven je pronkt het bladerdek. In zijn mooiste tenue, vol rode, goud- gele en amberkleurige tinten.

Indian Summer
Indian Summer in Schotland. Foto: Pharos Reizen

En in het weerspiegelende water van de lochs keert het kleurenmozaïek nog eens terug. Ook voor het spotten van wildlife is deze periode perfect. Ga op zoek naar edelherten, ganzen en wilde zwanen en aanschouw de spectaculaire zalmtrek! Klik hier voor meer informatie over de Indian Summer in Schotland.

2. Noorwegen

Waarom naar Canada als je in Noorwegen dezelfde natuurpracht vindt? Zeker in het seizoen van de Indian Summer! De dagen zijn minder lang dan in juni en juli, maar qua kleurenpracht is het fjordenland nu op zijn mooist! Niet voor niets trekken de Noren zelf juist nu de natuur in.

Indian Summer in Noorwegen. Foto: Pharos Reizen

Waar je ook kijkt: okergeel en vooral… intens rood, nog betoverender door het milde, gouden zonlicht van dit seizoen. Ontdek het magische Noorwegen tijdens de Indian Summer. Meer info over Indian Summer in Noorwegen.

3. Italië

Het is tijd om te oogsten! In dit land van fijnproevers zijn september en oktober de topmaanden, het culinaire hoogseizoen. De wijngaarden van Piemonte, Toscane en Veneto kleuren van groen naar rood, goud en soms zelfs paarsig.

Indian Summer in Italië. Foto: Pharos Reizen

Druiven worden geplukt, de eerste olijfolie wordt gemaakt. Het is ook de tijd van hazelnoten, kastanjes en porcini. En vergeet de overheerlijke truffel niet! Krijg je al trek? Beleef het culinaire hoogseizoen in Italië tijdens de Indian Summer! Klik hier voor meer informatie over de Indian Summer in Italië.

4. Oostenrijk

De ‘Goldener Herbst’ noemen ze het in Oostenrijk. De maanden waarin de zomer nog nagloeit, het groen op de alm gezelschap krijgt van prachtige herfsttinten, terwijl hoog op de bergtoppen soms al sneeuw valt.

Indian Summer in Oostenrijk. Foto: Sonja Evens

De heiigheid van zomerdagen is voorbij, waardoor je op de vele uitzichtpunten extra scherp ziet hoe mooi dit Alpenland is. Geniet van de fenomenale natuur en aanschouw hoe de koeien in feestgewaad worden gehesen tijdens de ‘Almabtrieb’. Viel spaß! Meer informatie.


Lees hier voor alle reizen naar de Indian Summer in Europa


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.