klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Vier unieke overnachtingstips in de Franse Alpen

Door Edwin Hagenouw

Meer dan ooit hebben we behoefte om in de natuur te zijn en te aarden. Nergens kan dit beter dan in het ongerepte Alpen gebied, in de omgeving rond Morzine. Morzine is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets en telt drieduizend inwoners. Het dorp ligt in het noordelijke gedeelte van de Franse Alpen, de Haute Savoie.

Kies voor avontuurlijk wildkamperen met Hervé, romantisch in een bubbel onder de sterrenhemel, comfort in een chalet met hottub op 1.600 meter hoogte of sportief wandelen van berghut naar berghut. Lees hieronder vier tips om bijzonder en midden in de natuur te overnachten.

1. Wildkamperen met Hervé

Op veel plekken in de ongerepte natuur in Frankrijk mag je wildkamperen, een bivak opzetten. Dit houdt in dat je je tentje opzet om er te overnachten en deze de volgende dag weer opdoekt. Informeer vantevoren bij het VVV van de plaats of je een bivak mag opzetten. Hervé le Sobre is berggids en begeleidt hikes inclusief bivak vanuit Morzine.

Meer in de omgeving van. Morzine. Foto: Unsplash

Je vertrekt rond vijf uur ’s middags voor een wandeling met uitleg over de inheemse flora en fauna. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming bereid je je voor op de nacht en het avondeten. Je maakt een kampvuur klaar en kiest een mooi plekje om je hangmat op te hangen. De avond breng je door rond het kampvuur waarbij je geniet van een (vegetarische) barbecue.


Hervé regelt de hangmat. Zelf meenemen: slaapzak en voldoende water.
Prijs : € 50 inclusief overnachting in de hangmat, diner en ontbijt. Meer info: www.alpirandovtt.com


2. Overnachten in een bubbel

Doordat er in de Franse Alpen nauwelijks verlichting is zijn de sterrenhemels er op z’n mooist. Dit kun je ervaren in een Perched Bubble in het gehuchtje Les Mines d’Or. Je vindt de bubbel op meer dan 6 meter hoogte gelegen tussen de dennenbomen. Vanaf de plek heb je 360 graden uitzicht over de bergmassieven rond Les Mines d’Or.


Geopend van 15 mei tot eind september. Prijs: Vanaf € 170 voor twee personen voor de nacht en het ontbijt. Contact : Les Bulles de Mines d’Or  www.bulles-minesdor.com


3. Hottub op 1.600 meter hoogte

De Refuge de Nyon is een authentiek chalet van steen en hout en kijkt uit op een bergmeer. Binnen biedt het chalet een behaaglijk haardvuur om fijne momenten met familie of vrienden door te brengen. Ontspannen in de hottub behoort ook tot de mogelijkheden.

Nyon is alleen bereikbaar met de kabelbaan waarna het nog een overzichtelijk stukje lopen is tot de refuge. Vanaf de refuge heb je 360 graden uitzicht op de omliggende bergketens en een bergmeer.


Geopend van begin juni tot half september. Prijs: voor een overnachting inclusief (vegetarisch) diner en ontbijt betaal je € 120 per persoon. Contact: Le Refuge de Nyon www.lerefugemorzine.com


4. Hikes met overnachting in berghutten en lokale herbergen

Reconnect with nature is de slogan van Morzine Mountain Cooperative. Dat lukt vast wel gedurende een één, twee of vijfdaagse trektocht in de ongerepte natuur rond de Vallée d’Aulps. Per dag leg je zo’n twintig tot vijfentwintig kilometer af door de onbekende gebieden van de Vallée d’Aulps. Je overnacht en eet in berghutten en lokale herbergen temidden van de machtige bergketens.


De trektochten worden aangeboden in juli, augustus en september. Meer informatie: www.morzinemountaincooperative.com


Duurzaamheid

Morzine wil natuurbehoud en de komst van toeristen hand in hand laten gaan. Samen met de nationale Franse boswachterij zette het dorp een bosproject en planten ze inheemse bomen. Non profit organisatie Montagne Verte zet zich in Morzine specifiek in voor duurzaamheid. Onder de initiatieven behorent een treinproject, ebikes en de green pages. Meer informatie op hun website.

Coronamaatregelen
Aangezien de ontwikkelingen rond het virus continue veranderen vind je via deze link de meest actuele status.

Meer informatie www.morzine-avoriaz.com

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer