Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Vier unieke overnachtingstips in de Franse Alpen

Door Edwin Hagenouw

Meer dan ooit hebben we behoefte om in de natuur te zijn en te aarden. Nergens kan dit beter dan in het ongerepte Alpen gebied, in de omgeving rond Morzine. Morzine is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets en telt drieduizend inwoners. Het dorp ligt in het noordelijke gedeelte van de Franse Alpen, de Haute Savoie.

Kies voor avontuurlijk wildkamperen met Hervé, romantisch in een bubbel onder de sterrenhemel, comfort in een chalet met hottub op 1.600 meter hoogte of sportief wandelen van berghut naar berghut. Lees hieronder vier tips om bijzonder en midden in de natuur te overnachten.

1. Wildkamperen met Hervé

Op veel plekken in de ongerepte natuur in Frankrijk mag je wildkamperen, een bivak opzetten. Dit houdt in dat je je tentje opzet om er te overnachten en deze de volgende dag weer opdoekt. Informeer vantevoren bij het VVV van de plaats of je een bivak mag opzetten. Hervé le Sobre is berggids en begeleidt hikes inclusief bivak vanuit Morzine.

Meer in de omgeving van. Morzine. Foto: Unsplash

Je vertrekt rond vijf uur ’s middags voor een wandeling met uitleg over de inheemse flora en fauna. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming bereid je je voor op de nacht en het avondeten. Je maakt een kampvuur klaar en kiest een mooi plekje om je hangmat op te hangen. De avond breng je door rond het kampvuur waarbij je geniet van een (vegetarische) barbecue.


Hervé regelt de hangmat. Zelf meenemen: slaapzak en voldoende water.
Prijs : € 50 inclusief overnachting in de hangmat, diner en ontbijt. Meer info: www.alpirandovtt.com


2. Overnachten in een bubbel

Doordat er in de Franse Alpen nauwelijks verlichting is zijn de sterrenhemels er op z’n mooist. Dit kun je ervaren in een Perched Bubble in het gehuchtje Les Mines d’Or. Je vindt de bubbel op meer dan 6 meter hoogte gelegen tussen de dennenbomen. Vanaf de plek heb je 360 graden uitzicht over de bergmassieven rond Les Mines d’Or.


Geopend van 15 mei tot eind september. Prijs: Vanaf € 170 voor twee personen voor de nacht en het ontbijt. Contact : Les Bulles de Mines d’Or  www.bulles-minesdor.com


3. Hottub op 1.600 meter hoogte

De Refuge de Nyon is een authentiek chalet van steen en hout en kijkt uit op een bergmeer. Binnen biedt het chalet een behaaglijk haardvuur om fijne momenten met familie of vrienden door te brengen. Ontspannen in de hottub behoort ook tot de mogelijkheden.

Nyon is alleen bereikbaar met de kabelbaan waarna het nog een overzichtelijk stukje lopen is tot de refuge. Vanaf de refuge heb je 360 graden uitzicht op de omliggende bergketens en een bergmeer.


Geopend van begin juni tot half september. Prijs: voor een overnachting inclusief (vegetarisch) diner en ontbijt betaal je € 120 per persoon. Contact: Le Refuge de Nyon www.lerefugemorzine.com


4. Hikes met overnachting in berghutten en lokale herbergen

Reconnect with nature is de slogan van Morzine Mountain Cooperative. Dat lukt vast wel gedurende een één, twee of vijfdaagse trektocht in de ongerepte natuur rond de Vallée d’Aulps. Per dag leg je zo’n twintig tot vijfentwintig kilometer af door de onbekende gebieden van de Vallée d’Aulps. Je overnacht en eet in berghutten en lokale herbergen temidden van de machtige bergketens.


De trektochten worden aangeboden in juli, augustus en september. Meer informatie: www.morzinemountaincooperative.com


Duurzaamheid

Morzine wil natuurbehoud en de komst van toeristen hand in hand laten gaan. Samen met de nationale Franse boswachterij zette het dorp een bosproject en planten ze inheemse bomen. Non profit organisatie Montagne Verte zet zich in Morzine specifiek in voor duurzaamheid. Onder de initiatieven behorent een treinproject, ebikes en de green pages. Meer informatie op hun website.

Coronamaatregelen
Aangezien de ontwikkelingen rond het virus continue veranderen vind je via deze link de meest actuele status.

Meer informatie www.morzine-avoriaz.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer