Advertentie


 

Ga op ontdekking in Noord-Ierland!

Belfast on a budget: Je vliegt tegenwoordig al voor ca. 60 euro retour op de luchthaven Belfast vanaf Amsterdam. (Air Lingus, KLM en Easyjet. Boek op tijd voor een gunstig tarief) Vanaf de luchthaven rijd je in korte tijd (40 minuten) naar de kust van Noord-Ierland waar een uniek wandelgebied is aangelegd. Deze kust is onderdeel van de Causeway Coastal route. Een van de bekendere bezienswaardigheden van deze route is de Giants Causeway met de enorme basaltkeien. Maar ken jij de touwbrug van Carrick-a-Rede al?

De touwbrug van Carrick-a-Rede

carrick a rede
De touwbrug van Carrick a Rede aan de kust , foto : National Trust

In Carrick-a-Rede kun je een uniek wandelpad lopen: Hier is een touwbrug gemaakt die de kliffen verbindt met het eiland Carrick. De omgeving is sprookjesachtig mooi en je wandelt over ruige kliffen, prachtige flora en fauna en ziet unieke vogelsoorten die op het eiland bij de touwbrug wonen.

De brug is hoog en redelijk spannend en dus niet heel geschikt als je hoogtevrees hebt

Gobbins cliffpath

De Gobbins is een pad wat vroeger gebruikt werd door vissers, maar is nu opengesteld voor het publiek. Na een briefing en het uitdelen van de veiligheidshelmpjes kan je beginnen aan dit spectaculaire pad: de zogenaamnde Gobbins klifwandeling. Dit pad is recent gerestaureerd en opnieuw geopend en echt een unieke ervaring. Over een 2,5 kilometer lang traject loopt je via ijzeren “tunnels” en paden langs de kliffen van de Ierse kust. Je ziet de zee beneden je en met een beetje geluk zie je dolfijnen of zelfs walvissen. En ondertussen loop jij deze spannende wandelroute.

Heb je meer dan een lang weekend te besteden? Dan moet je zeker de Coastal route vervolgen! voor meer informatie: http://www.causewaycoastalroute.com/ 

Tip: koppel aan je reis een bezoek aan Belfast. Deze stad is zeker het bezoeken waard.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.