Droom je er weleens van om route in het hart van Italië te bewandelen? Droom je ervan om stap voor stap een gebied en haar tradities te leren kennen? Wil je jezelf onderdompelen in de natuur, in adembenemende landschappen en de geschiedenis te voelen van kleine dorpen en grote eeuwenoude steden? Toscane heeft een Atlas van Toscaanse paden gemaakt om je te inspireren en te begeleiden bij het kiezen van de route die bij je past.

1378 km aan wandelroutes, verdeeld in zeven routes langs oude historische straten, handelswegen, religieuze routes, routes vol unieke artistieke en architectonische getuigenissen, UNESCO-sites, religieuze getuigenissen en natuurparken. De routes die in de Atlas in kaart zijn gebracht, zijn: de Via Francigena, de Via Lauretana Toscana, de Via Matildica del Volto Santo, de Via Romea Germanica, de Via Romea Strata, de Via Romea Sanese en de Via di Francesco in Toscane. 

De paden zijn op een geïntegreerde manier georganiseerd om de reiservaring te vergemakkelijken en elke route is geselecteerd vanwege zijn vermogen om wandelaars een origineel en onvergetelijk avontuur te bieden. Ben je benieuwd naar meer informatie over de paden en wil je je deze droom werkelijkheid laten worden?

Ga dan naar de website www.visittuscany.com  Hier lees je alles over de zeven routes. Technische informatie zoals hoogteverschil, kilometerstand en kaarten, een overzicht van overnachtingsplekken en restaurants en vele tips voor bezienswaardigheden.

Hoofdfoto: Federico Di Dio photography on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.